May 15, 2014

Kejayaan Mereka,Pembakar semangatku..

 Rindu zaman diploma..Sangat rindu..

kenapa tetiba sya post gambar konvo??sebab terasa rindu zaman kegemilangan di poli dlu *hahaha, sebanarnya ni bukan point utama,point utama buah hati sendiri berkonvo pada 15/4/2014 semalam..

Bila tengok gambar sendiri,rasa nak cepat2 tamat degree ni plak,buah hati sendiri dah konvo degree,umur dh la sebaya,sya ni merangkak ada lagi 2 year nak habiskan..lamanya.Orang pelik,bila tengok gambar,custom album sya,xde pegang bunga time konvo,sebenarnya sya perempuan yang kurang sikit denga bunga,sebab tu time konvo,bila emak tanya,nak bunga tak?sya jawab "umi belnja domino je la + custom album" xmain r bunga2,nanti layu,custom album,dah tua nanti pun, blh belek2 n perasan remaja g.hahahah click - Entry lama,custom album , kawan2 yang lain pun tahu,so ada yang bagi coklat+bear+glob utk hadiah hari konvo sya.Sweetnya mereka2 ni..

ok stop ! back to d story,TAHNIAH !! to my beloved partner Muhammad Fikri Bin Jamri,official graduate, product from UiTM Shah Alam,Bach Building Surveyor (hons) ..Bravoo,Bravoo..*Clap2 Dia peminat tegar bunga :P tu yang berjambak2 bunga,mengalahkan perempuan *Ngusik manja..Tunjuk gambar sikit...

 Dia pembakar semangat saya juga,untuk meraihkan kejayaan 

And TAHNIAH to my beloved little sister Anis Zulaikha Binti Ahmad Ghazali yang menamatkan SPM dengan jayanya *Proud of u dear..Syukur dia plak dapat tawaran UiTM Kampus Segamat Diploma Pengurusan Maklumat.. *Clap2..ganti tempat abg ipar dia plak la kot :p 

Kejayaanmu,Kejayaan kami sekerluarga adikku :) 

Kejayaan mereka ber2 ni,berita gembira buat hidup sya..So lepas ni,jika diizinkan Allah,umur panjang,rezeki panjang,sya plak tamatkan degree sya..Nk juga dapat gelaran Official Graduate from UTeM Bach S.comp (Software Development)..hahaha *Blaja dr mamat bunga tu :P Jumpa lagi di next entry..Bye


Benar kata umi(Emak) "Cari pasangan yang boleh membakar semangat kejayaan,yang sama2 membawa kearah kejayaan,bukan bercinta tetapi kosong,hanyut dibawa kegelapan,kegagalan :) Tq utk 5 tahun berpasangan dengannya,moga kekal keakhirat kelak.


24 comments:

sYiRa LoKMaN said...

rajin update blog ye..hehe..syira pun rajin nak baca :D

Kisah Si Dairy said...

mesti merindui saat2 tu kan..

Sya Chot .. said...

sYiRa LoKMaN: baru nk wajin utk hari ni..hehehe mekasih2 :)

Sya Chot .. said...

Kisah Si Dairy : sangat rindu..kalau blh ingin diulangi :)

Nazmin Nazifa εїз said...

Tahniah buat mereka :D

Nys Anis said...

moga berkekalan !! betul tu. jgn bercinta smpai gagal hidup.. peringatan utk diri sndiri gak..

Sya Chot .. said...

Nazmin Nazifa : Mekash :-)

Sya Chot .. said...

Nys Anis : tahu xpe.jgan hanyt plak ble brcnta :-)

Eda Johari said...

semoga berkekalan. amin.. hehe.
bestnya dapat sambung degree..

Sya Chot .. said...

Eda Johari : Insya Allah,mudah-mudahan..Alhamdulillah rezeki :)

Migha said...

2tahun..tak lama lagi tu..pejam celik nanti dah habis..:) salam ukhwah...

Sya Chot .. said...

Migha : tu la,harap macam tu la..cepatla berakhir degree ni..hehehe Amin..salah ukhuwah juga :)

Diana Rashid said...

tahniah untuk mereka..seronok kan dikelilingi orang2 yang hebat dalam hidup kita.>:)

Sya Chot .. said...

Diana Rashid : Terima kasih...lagi seronok kalau kita pun sama-sama sekali berjaya macam mereka..:)

Cik Mun said...

tahniahhhhh utk dorang berdua..mun pon ada 2 tahun lagi nak habis degree ni..

Sya Chot .. said...

Cik Mun : ok,nanti sya sampaikan pada diaorng..hehehe yeahh kte sama,mohon bertabah la hati.hehe

Anonymous said...

hai.. hensem lah ptner akk tu...

_yoshimaster_
:P

cik didiey said...

congrats to both of them :) sya cepat2 habiskan study dgn cemerlang ok :)

Sya Chot .. said...

cik didiey : Kalau blh mmg nk cepat habis n dgn cemerlang sys..Tq sys :)

Sya Chot .. said...

_yoshimaster_ : gua rasa nak tampar u yang komen ni,bila jumpa u ni..hahaha ngek ! :P *Angkat kening

FIKRI JAMARI said...

hahaha... ganas la akak ni..puji pon salah :P

_yoshimaster_

Pykaa Pdott said...

Tahniah buat mereka jugak :)

twinscraftlife said...

안녕하세요! This is twinscraftlife. We are handcrafters! pls visit our blogshop~ We sell handmade bags, pouch, phonecase, bookmarks, notes and many more! 감사합니다~ 꼭오세요~ twinscraftlife.blogspot.com

Sabella Mohamad said...

inshaAllah nanti akak pun akan merasai saat2 grad degree tu! hehe. tahniah jgk untuk adik akak! ^^




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome