January 7, 2014

Hari-hari indah seorang pelajar

Seperti sya dah lupakan blog sya ni, sampaikan sya dah tukar tempat study dari UUM ke UTeM pun masih tak de stroy pasal life sya di UTeM..Syukur Alhamdulillah,sya lebih seronok dengan life di campus UTeM,walaupun hakikatnya Science Computer (Software) ni belajar,macam nak pecah kepala..*Nawaitu tu sya..he

  
  Indahnya sebuah persahabatan :)

Seperti student lain juga,bila tiba Hari jadi member,berkobar2 nak sambut,nak prank.waktu rasai pengalaman ini,perasaan persahabatan,persaudaraan wujud antara kami.even ada yang berbeza umur,latar belakang,seronok bila meraikan bersama..Apa adahal dengan sedikit wang yg dihulurkan untuk meraikan majlis yang merapatkan ukhuwah ini bukan?

Enjoy with them...

Ini pula saat lepaking with friend yang sekepala dan sempoi..After habis paper final exam,lepas zohor terus gerak pergi Mahkota Parade,Melaka..Shopping,makan-makan,jalan-jalan,cuci mata,main bowling,main game token,karaoke habis semua benda nak lakukan..Memang lepas habis la,rasa beban dalam kepala,selepas menelaah untuk paper2 final.

Sya tak nafikan,even penat jadi seorang pelajar,lihat assigment yang menimbun, koding yang serabut, tapi bila kita take rest and lepak with friend walaupun sekejab, kita boleh kmbali fresh.. Moga perjalanan sya mendaptkan segulung ijazah yg cemerlang berjalan dengan lancar..


Hidup ini terlalu indah untuk kita rasai,Setiap detik yang hadir,jangan biarkan ia berlalu pergi,cipta seberapa banyak kenangan,untuk cerita akhir hidup kita :)

10 comments:

Akeyla Azmi said...

quote tu sangat cantik <333
thanks kak!!!

Sya Chot .. said...

Mekasih dik :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga semua urusan dan perancangan berjalan lancar.. semoga sya berjaya mendapatkan segulung ijazah.. :D

Nadia Johari said...

dah tukar uni erk..mana-mana uni pun nad doakan sya berjaya dalam pelajaran

cik didiey said...

student life sgt best..enjoy ur day sya :)

Sya Chot .. said...

cik didiey : Thank sys didiey :) Insya Allah

Sya Chot .. said...

Nadia Johari : Yup,dah tukar tmpt study dah..jiwa tak kat uum..heheh mekasih sys nad :)

Sya Chot .. said...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) : Amin..mudah-mudahan..terima kasih yer kak..

Chic Na said...

Alhamdulillah.. pilihan yg tepat.. moga terus berjaya ye sya.. :)

Sya Chot .. said...

Chic Na : terima kasih..Aminnnn




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome