July 4, 2013

Kami cuzzy,kami sebaya,kami rapat-serapatnya...

Nur cahaya sungguh gambar ni,salahkan fotografer yang tidak berbayar tu ok.:P

Cuzzy laki yang paling sya rapat dia laa,sya panggil dia acap jer..Dialah musuh, kawan, sahabat, buddies, cousin..sya xtaw,macm mana,sya blh rapat dgn dia ni.Baik sangat dgn sya,dan gila2 orangnya.Mna xnya,pernh dtg umah sya,n bagi sya ole2 dri Indon..:P Klw nk diceritakan dia ni cm mna,dia ni happy go lucky..even kami rapat,kami communicate guna "Kau,Aku",tu yg mmbuatkan sya lebih rpt ngan dia.. Sya senang bork n share ngn dia ni,dia pun sama,kadang pape cerita, share ngan sya.Chill la,skunk dia solo blh la dia share macam2 ngn sya,tunggu dia dh berpnya,tah2 kazen dia ni dilupakan.kalau dia lupa sya n kazen dia,buku 5 sya ni,sya hayun kt muka dia.hahah :P

 Dulu sya ingat,dia ni pemalu aw,sekali hambik kau..Boleh tahan juga,peramahnya..Hye cuzzy :P

Yang ni abg long paling besar, sebab lahir bulan March..hahaha *sesedap rasa aku je kn? :P sya,acap n fara bulan oct.*See kazen pun lahir bulan sama aw.:p sya tak ada gambar berdua ngan dia ni,jadi gambar dia ni solo pun kira ok la kn..sat g,aweq dia marah plak :P karang xpasal2 berperang plak..ahaha okk yang ni ,namanya Muaz n now berada di Jordan,sambung Medic di sana.*xsalah sya.:P Kalau jumpa pun time Hari Raya je.kalau communicate pun kat fb jer..Bakal doctor kau,*Hebatnya,jeles ak..sya nk sambung kat england,last2 berjiran ngan thailand..ok la tu,ada gak "land" belakangnya..*Mengarut 

Xkenal,maka xcinta..Dah kenal,banyak pulak cerita..#Peace yoww

Namanya fara,kazen2 sya blah ayah,panggil sya QIRA..best klw nama pnjg ni,macam2 nama panggilan.Ni kazen sya paling banyak cerita n kecoh,mean kalau kteorang call n jumpa,perrhh blh tak tido rasanya.macam2 cerita,macam2 angan diborakkan,n macam2 planning nk g korea di bincangkan hee :P..Kami sama2 student degree,tapi dia kat UNISEL,dekatnya ngan umah kt N9,jeles sangat sya,sya ni tercampak jauh kat UUM,sintok Jiran Thailand,hahaha..Dia ambik bisness,xlama nanti grad jadi bisneswomen la yer..dah jutawan,jangan lupakan sya..:P

 Muka xboleh menaham,tahan gelak...hahah

Lastly gambar kat atas..Dia skunk menyambung pelajaran dlm bidang science economi,dan bakal menjadi gabenor kewangan malaysia kelak..*Mengarut tapi impian :P Ok la,cukup sampai sini,tak tahu nak cerita apa,sekali teringat pada cuzzy sya ni..Sya harap,kami semua merangkap cousin belah ayah sya ni,berjaya dunia akhirat..Berjaya capai cita masing2 dalam bidang yang diceburi..Tak sabar raya,nak jumpa mereka2 ni.Harap tahun ni,dapat berkumpul bersama..Insya Allah..

"Kami cuzzy,kami takkan terpisah"

46 comments:

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

cuzzy stand for cousin ya?? hewhew

Nazmin Nazifa εїз said...

wa sis!! hehe... In pun rapat sesangat dengan cousin2 walaupun dengan perbezaan umur yang banyak :D hehe ..dah mcm adik bradik dahhh =)

Nazmin Nazifa εїз said...

and sis !!! kalau sis minat novel atau ade kwn2 suka..blh je dtg ke blog In tngk kalau2 berminat nak beli ^_^ http://amorevolta.blogspot.com/2013/07/novel-novel-gempak-d.html

Sya Chot .. said...

@Nurzulaiqa Nazri@Professor iyup.cuzzy mcm manja skt dr kazen.haha *alasan xmunasbh btl kn.he

Sya Chot .. said...

@Nazmin Nazifa εїз ngan cuzzy lain pn sys rapat,ni cuzzy sbya yg blah ayah.blah mak,xcmpur g.hehe insya Allah dik,nanti akak tgk2,tq bthu (:

Nurzakiah Hanum said...

cute

Sya Chot .. said...

@Nurzakiah Hanum Terima kash kak..(:

Kotak Kosong said...

sweet gitu dengan cousin. whoot whoot. hahaha .

Sya Chot .. said...

Kami memg always sweet aw.hahahaha :D mentang2 kami sume umur sama.he

Lyana's Page said...

bestlah rapat. cousin yana muda dr yana. xde yg sebaya or yg lagi tua. yana lah yg plg tua sekali. huhu.

Azwar Syuhada said...

Kak chot rapat ye dengan cousin2..azwa kurang sikit..hehehe :)

kacang said...

so sweet. cousin n cousin mmg patut rapat..hehe=)

man said...

kita kena rpt ngan cousin..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Sya Chot .. said...

@Lyana's Page hee,rapat sebaya kami sebaya n satu kepala..tu senang masuk..hehehe

Sya Chot .. said...

@Azwar Syuhada yup,sangat rapat..hehe alaa ngan akzen kena la rapat..ok?:)

Sya Chot .. said...

@kacang hee..thank yer..yup,btul,ngan kazen kena rapat.hehe

@man yup betul3..ok,i will visit u back..:)

Cik Mun said...

hehehe..mun rapat dengan kazen yang kecik2 je..yang besar2 sumer dah kahwin..

Sya Chot .. said...

Ohw yeke? Xpe yg pntg rapat.sya sume rapt.dh kwen pn rapt g.sbb dlu kecik2 men sama2.mgkn 2 rapt kot.even umr jauh beza.hehe

Botak said...

tak berapa rapat dengan sepupu., jarang² jumpa., sembang pon dalam pesbuk je..

nanad said...

sweet ^_^

Sya Chot .. said...

@nanad terima kasih nanad..:)

Sya Chot .. said...

@Botak laa yeke..huhu tak pe,yg pntg contact :)

Cahaya Kebaikan ♥ said...

Hee, hye sis!

Join jom? :)

http://koxtau.blogspot.com/2013/07/2013-giveaway-from-farra-izzaty.html

Sya Chot .. said...

@Cahaya Kebaikan ♥ Insya Allah dear :)

Nadia Johari said...

hensemnyer yang cousin laki berspek tu..hehhehe...semoga impian cousin dan sya tercapai..=)

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari hahaha,sempat lagi tu nad..he hak org tu.:P Amin..thank nad..

cik didiey said...

baguslah rapat dgn cuzzy..
moga pertalian yg terjalin tetap utuh :)

Sya Chot .. said...

@cik didiey umur yg sebaya,tu yg mmbuatkan kteorang rapat barangkali.eheehe insya Allah :)Amin

michelle De hunny said...

sweet. hehe..
michelle x rapat sgt ngan kazen,malu lg banyak. hahah :D

selamat berpuasa dear :)

aTieYusof Family said...

bagusnya bila rapat dgn cousin2 ni..akak ada seorg jg cousin yg rapat..lelaki jgk.. kehulu kehilir bersama.. skrg msg2 dah berkhawin, kurang skit rapatnya...huhu:)

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny heee thank kawan..
jangan la malu2 ngan kazen sendiri,sedara kn..ehehe

thnk dear :)

Sya Chot .. said...

@aTieYusof Family Alhamdulillah..sbb umur yg sbya kut,tu yg mmbuatkn kami rapat.hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

maksudnya cousin ke dear ?
semoga bersahabat hingga ke anak cucu masing2. Amin

Sya Chot .. said...

@.::: Princess MOMOY :::. yup dear,mksdnya kazen..hehe Amin,mudah-mudahan..:)

Pykaa Pdott said...

Sis rmai kezen lelaki eh . Pyka rmai kezen prmpuan . Rapat ea dgn cousin . Wah blaja jaoh tuh . Brstnye .

Sya Chot .. said...

Hehe blah ayah ramai laki,blah emak pmpuan rmai.seimbngla.he Laki ngn grl ni snang msk,lbh2 g kami sbya.he sgt rapt ngn mrka ni.he kn?bestkn?sya pn jeles.he

Ara Afiq said...

wah bestnya rapat ngn cousin2 sume. ara sume segan. xde yg rapat -.-

Fienazzuki said...

Ouch...nice story..
Dan...awak sangatlah COMEL!!!

kami sembang said...

hi , follow back my blog . dapatkan berita-berita dan isu semasa yang terkini di blog saya .
kamisembang.blogspot.com . jom terjah blog tu klik je tulisan tu . follow back k .

Sya Chot .. said...

@Ara Afiqmungkin sbb kami semua sebaya,tu senang rapt kut..hehe :)

Sya Chot .. said...

@Fienazzuki thnk girl :) hee n thank g sekali..u too :)

Sya Chot .. said...

@kami sembang Insya Allah :) thnk visit my blog..:)

Nurul Syuhadah said...

Assalamualaikum, awak :)

Adah nak minta jasa baik luangkan sikit masa baca and bg feedback utk contest Adah yg bakal diadakan dalam bulan Syawal ni.

Adah sertakan link sekali

http://ceritachentakita.blogspot.com/2013/08/pengumuman-contest-ceritera-raya-by-adah.html

Terima kasih :)

Sya Chot .. said...

@Nurul Syuhadah Insya Allah :)

Sya Mimie said...

akk klau dgn cousin lelaki blh je smbang..tp kalau smbang ngan cousin ppuan asik la kena drop.. last2 akk tarik diri.. malas nak bercampur..

Sya Chot .. said...

@Sya Mimie oooo mcm tu plak? kena drop tu la,yg merapatkn hubungan 1 sama lain kak.hehe




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome