July 4, 2013

Kami cuzzy,kami sebaya,kami rapat-serapatnya...

Nur cahaya sungguh gambar ni,salahkan fotografer yang tidak berbayar tu ok.:P

Cuzzy laki yang paling sya rapat dia laa,sya panggil dia acap jer..Dialah musuh, kawan, sahabat, buddies, cousin..sya xtaw,macm mana,sya blh rapat dgn dia ni.Baik sangat dgn sya,dan gila2 orangnya.Mna xnya,pernh dtg umah sya,n bagi sya ole2 dri Indon..:P Klw nk diceritakan dia ni cm mna,dia ni happy go lucky..even kami rapat,kami communicate guna "Kau,Aku",tu yg mmbuatkan sya lebih rpt ngan dia.. Sya senang bork n share ngn dia ni,dia pun sama,kadang pape cerita, share ngan sya.Chill la,skunk dia solo blh la dia share macam2 ngn sya,tunggu dia dh berpnya,tah2 kazen dia ni dilupakan.kalau dia lupa sya n kazen dia,buku 5 sya ni,sya hayun kt muka dia.hahah :P

 Dulu sya ingat,dia ni pemalu aw,sekali hambik kau..Boleh tahan juga,peramahnya..Hye cuzzy :P

Yang ni abg long paling besar, sebab lahir bulan March..hahaha *sesedap rasa aku je kn? :P sya,acap n fara bulan oct.*See kazen pun lahir bulan sama aw.:p sya tak ada gambar berdua ngan dia ni,jadi gambar dia ni solo pun kira ok la kn..sat g,aweq dia marah plak :P karang xpasal2 berperang plak..ahaha okk yang ni ,namanya Muaz n now berada di Jordan,sambung Medic di sana.*xsalah sya.:P Kalau jumpa pun time Hari Raya je.kalau communicate pun kat fb jer..Bakal doctor kau,*Hebatnya,jeles ak..sya nk sambung kat england,last2 berjiran ngan thailand..ok la tu,ada gak "land" belakangnya..*Mengarut 

Xkenal,maka xcinta..Dah kenal,banyak pulak cerita..#Peace yoww

Namanya fara,kazen2 sya blah ayah,panggil sya QIRA..best klw nama pnjg ni,macam2 nama panggilan.Ni kazen sya paling banyak cerita n kecoh,mean kalau kteorang call n jumpa,perrhh blh tak tido rasanya.macam2 cerita,macam2 angan diborakkan,n macam2 planning nk g korea di bincangkan hee :P..Kami sama2 student degree,tapi dia kat UNISEL,dekatnya ngan umah kt N9,jeles sangat sya,sya ni tercampak jauh kat UUM,sintok Jiran Thailand,hahaha..Dia ambik bisness,xlama nanti grad jadi bisneswomen la yer..dah jutawan,jangan lupakan sya..:P

 Muka xboleh menaham,tahan gelak...hahah

Lastly gambar kat atas..Dia skunk menyambung pelajaran dlm bidang science economi,dan bakal menjadi gabenor kewangan malaysia kelak..*Mengarut tapi impian :P Ok la,cukup sampai sini,tak tahu nak cerita apa,sekali teringat pada cuzzy sya ni..Sya harap,kami semua merangkap cousin belah ayah sya ni,berjaya dunia akhirat..Berjaya capai cita masing2 dalam bidang yang diceburi..Tak sabar raya,nak jumpa mereka2 ni.Harap tahun ni,dapat berkumpul bersama..Insya Allah..

"Kami cuzzy,kami takkan terpisah"

July 3, 2013

Outing,before Ramadhan

Suka simple,tapi nampak sopan :)

Assalamualaikum reader.Alhamdulillah sya dah kembali ke N.Sembilan,dan tamatkan final exam sya di UUM.Menanti result je skunk ni,moga baik resultnya. Memandangkan dh blik NS,xguna r duk umah selalu,kalau tak kluar ngan adik beradik..Semalam adik plak ambik report kad,cuti setengah hari la kn,jadi,dating bersamala jawabnya..:)
 Org xkan caya,kalau adik sya laki umur 15,yang girl 17.org akan assume kakakmu yg 22 ni adik korang aw.:P Rendah itu comel..

Seronok bila ada adik yg rapat ngan kita ni..#WhiteHouseDown menjadi kegilaan kami untuk serang hendap ke dalam cinema.Seriusly,sangat owsem n gempak habis.tak sia2 duit habis tgk cerita tu 10/10 sya bagi..Korang yg free ni,digalakkan menonton cerita ni.:)

Pergi bertiga,tiket wayang pun bertiga la kan? :)

Ehh lupa,ce tgk pic atas sekali,belakang sya,tempat memanah kn?kat mana?kat terminal 1 seremban laa dah ada bow,memanah aw..So tak payah susah2 orang seremban yang gian nak memanah tu,nek melaka..:) Yg xtaw tu,sya bthu la kat sini,Org sana peramah,dia akan ajar basic memanah.Untuk 5 Arrow- RM5, 12 Arrow - RM10 makin byk arrow,makin murah harganya.Tak rugi main woit

Couple of the year..wahahah See,akak dia lagi rendah,baru F3,agaknya kalau dah 20tahun,tak thu la tinggi cm mna adikku ni..




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome