June 20, 2013

Selamat Ulang Tahun ke5

Hati insan ini telah dimiliki,dan dia tak pernah menyesal,jatuh hati pada insan tersebut :)

20 Jun 2013,Genap 5 tahun perkenalan kita.Alhamdulilllah masih kekal hingga ke tahap ini.Saya pun tak pernah sangka,jauh macam ni hubungan kita akan pergi :) Yela,awalnya kita kenal macam mna pula kn? FRIENDSTER tapak kita berkenalan.Ni dinamakan perkenalan alam maya.

Dah terlalu banyak,pahit manis,luka kecewa,bahagia derita,tapi masih lagi utuh hingga sekarang ni.Dah banyak halangan dugaan datang bertubi2.kadang hati ni,jadi lemah untuk tempuh lgi,tapi bila teringat kata2 awak,impian saya,sy kuatkn hati,even berdarah di dalam hati *Ayt xboleh bla,pang

kejab masa tu berlalu pergi,even ada perkara yg pernah awak buat pada saya,sampai skunk sy xboleh lupakan,namun kita manusia biasa,memaafkan sedikit sebanyak jadi penawar apa yg berlaku..Kalau nak diceritakan segala kenangan manis yg kita lalui,terlalu banyak,biarlah segala kenangan tu,terpahat baik dalam memori kita masing2.

Hari baik ni,saya hanya nak kita sama-sama baca yassin dan minta pada ILAHI,moga apa yg kita bina ini,akan temui titik noktahnya dan hubungan yang halal.Saya suka hubungan jarak jauh macam ni..Saya xpernah rasa beban,kenl org sprti awak.


Terima Kasih,hadirkan erti sayang,setia,jujur,tabah..Selamat Ulang Tahun Kelima ,Moga hubungan yang dibina bersama dirinya,kekal hingga ke akhir hayat.Nyahkan semua kenangan pahit.Amin 

Even kita duduk berlainan Negeri,Study berlainan kampus,awak di UITM S.Alam,Saya di UUM,Kedah,Tapi saya harap ini bukan penghalang untuk kita terus kekal setia.Sy percayakan awak :)

Saya nak jadi wanita yang awak perlukan hingga akhir hayat awak,Bukan sebagai peneman sepi.Saya harap awak faham (:
 Saya harap awak sentiasa ada,mengelap air mata saya bila saya sedih,Sambut tangan saya bila saya jatuh,pembakar semangat saya,bila saya lemah
Saya nak jadi wanita yang sentiasa ada masa untuk dengar segala cerita awak,masalah awak,marah awak,geram awak,penat awak.
Saya mungkin tak selamanya kuat,tapi depan awak,saya selalu pura-pura kuat,dan saya sentiasa okay.Pernah tak awak dengar saya sebut "xokay" pada awak?xpernah kan? :)
Macam saya selalu kata,biarlah hubungan ini,semanis dan seutuh macam pasangan ibubapa kita,salah faham macam mana pun,tetap kekal bersama.
 Saya yakin,Akan tiba masanya di mana daun yang ada tertulis namaku dan namamu itu akan jatuh gugur.Allahu :')

June 15, 2013

Final Exam Di UUM

Dewan konvokesyen UUM,Dewan Mu'adzam Shah

Pengalaman pertama,menduduki final exam di UUM..Akhirnya,tiba juga penamat sem1 ni,jenuh sya nak tunggu habisnya 1 sem ni,tup tup dah nak habis..rasa macam baru daftar semalam jer.*Ok,ni tipu..6 bulan kat sana,macam 6 tahun,hahah Sya masih lagi berperang dengan exam,but NOW dengan rasa sukacita dimaklumkan,sya dekat NEGERI SEMBILAN..gap terlalu panjang,so pulang la selatan.Buat apa duk sana.wee~~

27hb,last paper sya..Tinggal 1 sahaja lagi..Tapi faham2 la,bila dah balik umah tu,nak buka buku tu,agak liat sikit la,tapi pape pun,sya tetap akan study untuk paper last ni.Hope ni,paper last juga la kat sana,mana tahu,Bertukar uni lain ker bulan9 ni..#Upss.. Pape pun,wish me good luck ok,and pray for my sukses..

p/s : Header dah bertukar,tu pun buat dengan perasaan yang malas..Sila kata booo,xcantik..:D




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome