May 25, 2013

Cerita tertunggak,Life di kedah

Bersama pensyarah idola sya..#Muka snyum hbis :)

Lama tinggalkan penulisan di blog,beware jangan cakapla.Yang follow blog ni,sya ucap thank byk2,nanti ada masa,sya follow n terjah semula..Sem 1 di UUM,hampir tamat,2.6 paper final sya yg pertama di UUM.pejam celik,mcm xcaya dh 5 bulan duk sana..Dalam banyak2 kelas di sana,sya paling minat ke kelas Kenegaraan Malaysia,lec dia sempoi dan mengajar paling faham dan best.Dia inspirasi sya,untuk jadi seorang pensyarah yang digemari pelajarnya.

 Muka excited dan kenyang layan, steambot

Jujur duk sana mmg mcm xde life,xsama mcm life sya wat dip di Pulau Pinang,sangat berbeza.kat sintok ada apa je,kalau nk keluar,WAJIB drive,cz tempat2 best jauh dari Ulu sintok tu.so bagi melepaskan bosan,malam rabu sya lepaskan gian bersama buddies berstemabot.Waktu g dia drive,kemain u-turn 3x sesat,haha balik ke UUM,sya plak drive,mmber mkn smpai kenyg n mngntuk,apa lagi,mmbr mlsla nk drive.haishh 

Aura Steambot,kangar perlis.sya tak nafikan steambot dia so so la,nk kata sedap sngt pun tak,but memey ramai.maybe sebab murah kut RM11,seorang makan..Makan la sampai korang muntah pun tak pe.

Jajahan kedah,Perlis

Jajahan lain Cendol Jo,Jitra Kedah..Yang ni,memang sya bagi 5Bintang..Serius memang sedap cendol dia,termasukla Kueh Tiaw Goreng dia..Sya xnafikan sya suka makan,TAPI bila ngan buah hati,tak tahu kenapa perut sya MENGECIK,bukan cover ok,si dia plak makan banyak #ok,sya rindu buah hati.Ahem3


Bersama kazen yang sebaya.Kami taw,kami comel :P *Pang

Semalam pula 24.5 sya hantar atuk belah umi dan makcik bersama sepupu sya di atas ke Airport,mereka nak tunaikan umrah..Sya doakan mereka selamat tiba disana,dan selamat pulang ke tanah air Malaysia..:) The End

Paper final sya 2.6 di UUM,doakan kejayaan sya yer..:) Maaf lambat beware korang semua.

24 comments:

nuramalina mohdazam said...

waaa,makan sakan dy.terliur tengok steamboat tu :)

Sya Chot .. said...

@nuramalina mohdazam hEE,Ini je mampu buat bila duk kedah..makan2 jer,sana makan murah..hee :)

Chic Na said...

apepun enjoy your life kat sana k, walaupun suasana nya berbeza. ;)

Sya Chot .. said...

@Chic Na thnk yer..Insya Allah,msh sesuaikan diri..hehee

Nazmin Nazifa εїз said...

Waaa,selamat maju jaya yea sis ! :D

Sya Chot .. said...

@Nazmin Nazifa εїз Terima kasih yer :) Amin

Khairun Solehah said...

Good luck akak :) .. Samlah,buzy dengan sekolah -_-

Sheila Salim said...

Assalamualaikum chot! waaa comelnya.. lama tak jalan kat sini.

Sya Chot .. said...

@Khairun Solehah thnk dear..:) sama2 kte menyibukkn diri dengan study yer..hee

Sya Chot .. said...

@Sheila Salim walaikum..hehehe xde cml mna la..hee :)thnk

ct@m@n@qieem said...

(=salam knalan...=)

Ara Afiq said...

byk cite tertunggak kt kedah ni. hehe.
kejap ja da nk abes sem ye. ara rasa mcm sya bru masuk aritu ja.
nway goodluck final dear. tak sabar nk blik nogori kan. hehe.

btw, link blog ara da tukar blik. so sya kena tukar blik link blog ara kt bloglist tu jadi izara4eva.blogspot.com ye. hehe

Sya Chot .. said...

@ct@m@n@qieem salam kenalan juga..

Sya Chot .. said...

@Ara Afiq tu la,ni duk tunggu last papaer 27hb..hehe tu la pasal,sya pn mmg nk sgt hbs sem dgn cpt..hehe thnk dear..esok blik n.9 dah..sbb gap pnjg

ok dear :)

kacang buncis said...

sedapnay steamboat...dtg sini sya...alang2 duk kedah tu :P

Sya Chot .. said...

Hee ieda kdh kt mana?mai la uum yunk.he

Pykaa Pdott said...

Eh dtg kedah ke ?? Asak tak ckp . Leyh jmpa2 . Hehe

Sya Chot .. said...

@Pykaa Pdott OHH DEAR,sya blja kat uum la..mmg duk menetap kt sana pun..hehehe

Reiko Masashi said...

waahhh...best mkn steamboat :))

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi haruslah..nyam3..hehee

michelle De hunny said...

sedap.. lain kali ajak kita mkn sma :D

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny okk,boleh jer..dtg perlis,xpun kedah ok..hehe

Nadia Johari said...

arr tempat steambot paling sedap nad penah pegi..daging ngan ayam leh dipanggang kat ats tu..x mcm kat sini sume berkuah..rindu nak mkn steambot kat sne

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari yup betul2..sya g sana pun,mkn ayam n daging pnggang..hehehe




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome