May 2, 2013

6 bulan,Tahan Rindu...

Kita gaduh ke,kita bertengkar ke,saya harap kita kekal macam ibu bapa kita :)

6 bulan tak bertemu,dan untuk tahun ni,baru first time jumpa,sadis gilaa~~..Balik cuti mengundi ni,baru kte dpt jmpe kn?Baru taw,student degree ni kemain sibuk..Jarak yang jauh juga,menyukarkan untuk berjumpa,tapi sokey,jauh-jauh boleh belajar erti rindu,setia #Jiwang..Akhirnya, bertemu juga..Syukur (:


Insan ni,punya hati yang halus,namun sekali ia keras,tak siapa boleh melembutkan :)

Thank a lot pada dia,sebab sudi drive dari Shah Alam,turun Seremban.Sya minta dia teman sya cari kasut,3 Mall pergi,dan macam2 kedai kasut masuk,1 pun tak jumpa kasut yg sya berkenan..Gila cerewat sya ni.~~ nasib la si dia ni peneman yg setia.haha Dia gak la yg teman sya beli tiket bas balik Sintok..:) Baru awak tahu betapa "murahnya" tiket balik sintok tu kn?:P



Insan yang telah pun bertahta dalam hati ini selama 4 tahun

Di sebabkan dia asyik bebel2 kata "nape kurus sangat ni",so hari ni asyik makan jer, dengan Takoyaki, Big Apple,Kfc nya..perhh melantak habis..dari pukul 10 pagi,sampai pukul 5 petang jumpa.tu pun duk rasa macam 7 minit.6 buln xjmpe tu,xblh dibalas dgn 7 jam pertemuan kan?he *Rindu.

Perbezaan tu yang membuatkan kita saling melengkapi

UUM vs UITM, Kedah vs S.alam, BB White vs BB black, N.9 vs Selangor..Even banyak yang berbeza,Kos berlainan,dan berjauhan,namun perjalanan kita masih kekal hingga ke saat ini..Macam2 jadi dalam hubungan tahun ni,tapi sebab cuba juga pertahankan,masih kekal hingga saat ni.Almost 4 year.. Dan sya harap,tahun 2013 ni,tahun permulaan sekali lagi kebahagiaan kita,macam tahun 2012 :)

Permulaan kebahagiaan untuk tahun 2013

Waktu awak minta maaf depan sy,sy diam bkn sbb xmaafkan,cume sayu dan kaku.mengigil badan sy masa tu..Orang ingat waktu awak tenung mata saya,awak cakp ngan saya,"Awk,boleh x awak cakp,awak rindu dkt sy",tersentak hati ni,saya nk ckp,tapi tak terkeluar..maafkan saya yer.Saya harap awak tunggu dan beri saya masa yer,sy sama macam dulu,cuma hati sy calar sedkit jer :)

sya xmaw hubungan yg sia2..sya tak janji sya boleh bawa hubungan kita ni kekal hujung nyawa,tapi saya janji saya akan buat yg terbaik untuk bawa hubungan kite,ke tahap itu.Insya Allah

64 comments:

Lissa LaLissa said...

awlolo~ sweetnyaa. ^^ lama tuu 6 bulan menanggung rindu.. hehe semoga berkekalan., :)

Sya Chot .. said...

@Lissa LaLissa thank dear..nak wat macam mana,life student,jauh tak de masa nk jumpa..hehe Amin :)

cik didiey said...

kalau ada jodoh xkemana :)
doa byk2

Liyana Azhar said...

omel angat.. hehe.. semoga korang berkekalan yer.. tamo gadoh teruk2 :D

Nurzakiah Hanum said...

singgah petang :)

Sya Chot .. said...

@cik didiey thnk sys..:) Insya Allah,moga temui titik noktah yang halal..:)

cik chinta said...

jrg jupe r mesra

Sya Chot .. said...

@Liyana Azhar hee,xcmel mana la..hehe Amin40x..hee,tak gaduh trk la,gaduh manja jer..hahaha

Sya Chot .. said...

@Nurzakiah Hanum will visit u back..:) thnk

Sya Chot .. said...

@cik chinta yup !! btul3..kalaw dah jmpe,mcm2 bnda nk share..hehehe

Nory Zoulkefle said...

wow...6 bulan ..
lama tu...
tapi lagi lama tak jumpa, lagi kuat rasa rinduu tu kan..heee

Acik Riotaro said...

so sweet...

Sya Chot .. said...

@Acik Riotaro thnk :)

Sya Chot .. said...

@Nory Zoulkefle hee,nk wat cm mna kak,sorang utara,sorang selatan bljarnya..ehhee btul tu,lg lama xjmpe,lagi kuat rindu tu.lps dh jmpe,mcm2 bnda nk crte..hehehe

Shuhada Salmee said...

Alololo sweet nya~ Jelly! Jelly! Jelly! Hahaha *hempuk kepala.
Semuga kekal berpanjangan~ Amiiin!! ;))

Sya Chot .. said...

@Shuhada Salmee hee thnk dear..jangan hempuk kepala,sakit aw..hehe Amin..:)

Aqilah RQ said...

awww..didoakan semoga kesampaian hendaknya..rasanya saya faham perasaan awak tu..saya nanti bulan 7 baru balik and jumpa si dia..

Sya Chot .. said...

@Aqilah RQ Insya Allah amin..:) hee,yeaahh..hehe lambt lagi..hehe bln6 sya cuti sem,blh ketemu dia lagi..he Insya Allah,kalau di izinkn:)

~IraNur~ said...

alolo.. sweetnyeeeee ! Semoga kekal sampai jinjang pelamin, anak cucu, n sampai syurga :)

Sya Chot .. said...

@~IraNur~ thnk dear..Insya Allah..amin..:)

taShira Sha said...

untung akak dapat si dia :)
semoga hbngan akak dgn si dia kekal sehingga ke jinjang pelamin. amin

Sya Chot .. said...

@taShira Sha Untung??hehe Alhamdullilah..Thank dear..Insya Allah,amin..moga sampai ke tahap itu..:)

MIRATUL KHAIRIYYAH said...

wah.. sama la dgn kite.. brjauhan jg.. student.. apapun, moga berkekalan ;)

Cik Mun said...

dating!!!!jeles~~heheehe..smoga hubungan korang kekal ye..

Mimie Najib said...

alololo..sweetnya syg..alhmdulillah.. 4tahun dah ye.. kjap je kan..mesti mcm tak percaya.. jgn risau.. Allah jauhkan kita sikit je.. sebab dia nak hdiahkan pada kita rindu tu..macam mna sayng.. & paling berhrga, erti menghrgai pasangan kita.. :)

Sya Chot .. said...

@MIRATUL KHAIRIYYAH hee ohh really?? :) Amin..thnk yer..

Sya Chot .. said...

@Cik Mun mun...namoh jeles2 yer..hehe AMin..:)

Sya Chot .. said...

@Mimie Najib thnk kak mimie..Alhamdulillah sudah 4 tahun..:) tu la,kjb jer,rasa macam baru je kenl ari tu..:)betul kak,Insya Allah..thnk kak untuk nasht ni..:) #lbh smgt lagi..hehe

Alyn Roslan said...

wah dah 4 tahun ya Sya..semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin..hehe..lama tak singgah blog Sya..:)

Sya Chot .. said...

Alhmdulillah.almost 4 year. Thank dear. Amin (:

Nurrul said...

Semoga Allah mempermudahkan segala urusan kak Chot dan si Dia.. :D

Sya Chot .. said...

Thank dear. Insya Allah. Amin (=

Cik Yaya said...

salam =)

selngor dgn n.9? xjaoh la..
eh cam same dgn yaya je..yaya kat klang, dia pun kat seremban..tau x da bpe lame kami xjmpe? last jumpe tahun lepas sebelum puasa..... ^_^

rilex je..rndu tp thn je la..kan..yg penting si dia sihat2 je..=)sentiasa doa agar si dia baik2 shje..mgkin lebih baik kurng bjumpe dri selalu bjmpe..kan

Sya Chot .. said...

@Cik Yaya WALAIKUM..:) Yaya selangr area klang,dia sabak bernam..jauhh wow dri n9 nk ke sana..hahah kami dah pernah rasa tak jmpe 1 tahun lbh,so ble dah dkt skit ni,dpt jmpe sebln sekali pun,ok..cume this year,sush nk jmpe..hehe tak pe,moga yaya tabah kn hati yer..nanti jmpe la tu..:) Yup itu sya xnafikan,kalau jmpe slalu,tak de lagi feel rindu2 tu..hehe

aTieYusof Family said...

Moga berkekalan hingga ke jinjang pelamin..insyaAllah kalau jodoh tak kan kemana..kan sis:)

Sya Chot .. said...

@aTieYusof Family Insya Allah..:) Mudah-mudahan..Amin..thnk yer.. btul..:)

Nazmin Nazifa εїз said...

Kadang2,jarak itu bagus juga :) Kurang adenya risiko utk bergaduh ^^, Sabar yea sis... In syaa Allah kalau dh jodoh pasti sampai ke akhir hayat ^^,

Sya Chot .. said...

Lama xnampk dia ni.he thank ye. Insya Allah,betul la 2. Amin :-)

Sabella Mohamad said...

bella doakan moga jodoh akak & dia berkekalan sampaiiii bebila . hehe suka tengok akak happy ! :D

Sya Chot .. said...

Insya Allah. Thank dia. Amin (=

Amanina Mads said...

sweetnya dan semoga kekal hingga ke jinjang pelamin :)

Sya Chot .. said...

Thank..Insya Allah. Amin

miz ruha said...

moga kekal ke jinjang pelamin.. amin.

Sya Chot .. said...

Amin (:

hana hadi said...

sweet je...
semoga bahagia :)

Sya Chot .. said...

Thank..Amin :-)

ANNA MARIANA said...

semoga bahagia itu milik kamu berdua selamanya.. aminnn...

Sya Chot .. said...

@ANNA MARIANA Insya Allah..mudah-mudahan..Amin :)

michelle De hunny said...

semoga semuanya baik2 saja lepas ni.
cuma jgn ikutkan sangat hati bila bergaduh.gaduh tu perencah dlm perhubungan. betol x?
hehehe ..

lauge | life | love

Ara Afiq said...

jarang jumpa xpe, tapi slalu contact. jauh dimata dekat dihati gitu. hehe. biasa la bila PJJ (percintaan jarak jauh) kena bsedia hadapi semua tu kan. semoga bkekalan, cpt2 bina masjid :)

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny harap begitu hendaknya dear..:) Harap2 bgtu la,tp kadang,susah gak nk kawan..hehe yup btl,xgaduh,xknl lbh dlm lg psgn kte..hehe ..btul3.hehe

Sya Chot .. said...

@Ara Afiq tu la pasal,jrng jmpe xper..hehe tp dekat dihati.:) yup,always kena siap sedia,trme mcm2 dugaan mendatang.harap bgtu.Insya Allah..ara dulu r,baru sya..hehehe :D

Eda Eri said...

Alaalaaa , sweet nye... Sumpah jeles . Hehe :D
#pray for your happines#

Sya Chot .. said...

haha,namoh jeles3 dear..:) thank dear:)

Hanna Nabiella said...

semoge berkekalan yew sys.. aminnn =3
jelly tgok sys ngn cik abg dah 4 tahun..kite bru 2 tahun ngn dy. huhu =3

Sya Chot .. said...

@Hanna Nabiella Insya Allah..Amin..:)

Mimie Najib said...

sya kena la semangat.. akk ni lagi la.. dah 7tahun..mcm tak caya pun ada..mcm tahun lpas je baru knal..hehehe

Reiko Masashi said...

waaaa...nk jgk takoyaki :P

Sya Chot .. said...

@Mimie Najib kan? masa berjalan dengan pantas kan kak..xsedar pun..heheh

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi nak? mai n.9,mai..hehe

Muhammad Qayyim Bin Suhaimi said...

kan bgus cm ni..=)

Sya Chot .. said...

@Muhammad Qayyim Bin Suhaimi hee..thnk im :P

Nadia Johari said...

apappun kene percaya kepada pasangan..=)

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari iyup..betul tu nad..:)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome