May 25, 2013

Cerita tertunggak,Life di kedah

Bersama pensyarah idola sya..#Muka snyum hbis :)

Lama tinggalkan penulisan di blog,beware jangan cakapla.Yang follow blog ni,sya ucap thank byk2,nanti ada masa,sya follow n terjah semula..Sem 1 di UUM,hampir tamat,2.6 paper final sya yg pertama di UUM.pejam celik,mcm xcaya dh 5 bulan duk sana..Dalam banyak2 kelas di sana,sya paling minat ke kelas Kenegaraan Malaysia,lec dia sempoi dan mengajar paling faham dan best.Dia inspirasi sya,untuk jadi seorang pensyarah yang digemari pelajarnya.

 Muka excited dan kenyang layan, steambot

Jujur duk sana mmg mcm xde life,xsama mcm life sya wat dip di Pulau Pinang,sangat berbeza.kat sintok ada apa je,kalau nk keluar,WAJIB drive,cz tempat2 best jauh dari Ulu sintok tu.so bagi melepaskan bosan,malam rabu sya lepaskan gian bersama buddies berstemabot.Waktu g dia drive,kemain u-turn 3x sesat,haha balik ke UUM,sya plak drive,mmber mkn smpai kenyg n mngntuk,apa lagi,mmbr mlsla nk drive.haishh 

Aura Steambot,kangar perlis.sya tak nafikan steambot dia so so la,nk kata sedap sngt pun tak,but memey ramai.maybe sebab murah kut RM11,seorang makan..Makan la sampai korang muntah pun tak pe.

Jajahan kedah,Perlis

Jajahan lain Cendol Jo,Jitra Kedah..Yang ni,memang sya bagi 5Bintang..Serius memang sedap cendol dia,termasukla Kueh Tiaw Goreng dia..Sya xnafikan sya suka makan,TAPI bila ngan buah hati,tak tahu kenapa perut sya MENGECIK,bukan cover ok,si dia plak makan banyak #ok,sya rindu buah hati.Ahem3


Bersama kazen yang sebaya.Kami taw,kami comel :P *Pang

Semalam pula 24.5 sya hantar atuk belah umi dan makcik bersama sepupu sya di atas ke Airport,mereka nak tunaikan umrah..Sya doakan mereka selamat tiba disana,dan selamat pulang ke tanah air Malaysia..:) The End

Paper final sya 2.6 di UUM,doakan kejayaan sya yer..:) Maaf lambat beware korang semua.

May 10, 2013

Juara : Photo Journalism Anjuran UUM

Riak wajah ceria,kalau boleh nk senyum sampai telinga aw.

Happy habaq hang..opss ok,share about kemenangan..Ni first contest yang Uni Utara Malaysia anjurkan,yang sya join aw..Pertama Kali join.."Contest : Photo Journalism"..Dan berbekalkan sifu Buah hati sendiri,gambar yang dipertaruhkan Juara..wowow,kejutan buat buah hati sendiri juga..:P

Gambar yang dipertaruhkan

berbekalkann Tajuk : "The precious moment that cannot be forget" #Ayat dari buah hati sediri dan gabungan kenyataan dari sya sendiri 

"Satu kenangan hanya mampu menembusi satu makna, namun satu gambar mampu menembusi ribuan malah jutaan makna.. :) " membuatkan gambar yang dipertaruhkan menjadi juara..Seramai2 yang join,terpilih jadi juara :P UUM kan,ramai studentnya..ngee~~


Cenderhati tu yang penting,cz bawa nama UUM :)

Dan hadiahnya berupa "Hamper,Cenderhati, dan Sijil Penghargaan" *Sijil xpat lagi,katanya tak siap..ish3 Buah hati sibuk suh sya ni makan,suh gemok,soo hamper ni,sya akan habiskan sorang2..hahaha *Gelak Puas.. Buah hatiku,this is for you too..:) Tanpa awak,tak wujud kemenangan ni ok..:P


May 2, 2013

6 bulan,Tahan Rindu...

Kita gaduh ke,kita bertengkar ke,saya harap kita kekal macam ibu bapa kita :)

6 bulan tak bertemu,dan untuk tahun ni,baru first time jumpa,sadis gilaa~~..Balik cuti mengundi ni,baru kte dpt jmpe kn?Baru taw,student degree ni kemain sibuk..Jarak yang jauh juga,menyukarkan untuk berjumpa,tapi sokey,jauh-jauh boleh belajar erti rindu,setia #Jiwang..Akhirnya, bertemu juga..Syukur (:


Insan ni,punya hati yang halus,namun sekali ia keras,tak siapa boleh melembutkan :)

Thank a lot pada dia,sebab sudi drive dari Shah Alam,turun Seremban.Sya minta dia teman sya cari kasut,3 Mall pergi,dan macam2 kedai kasut masuk,1 pun tak jumpa kasut yg sya berkenan..Gila cerewat sya ni.~~ nasib la si dia ni peneman yg setia.haha Dia gak la yg teman sya beli tiket bas balik Sintok..:) Baru awak tahu betapa "murahnya" tiket balik sintok tu kn?:P



Insan yang telah pun bertahta dalam hati ini selama 4 tahun

Di sebabkan dia asyik bebel2 kata "nape kurus sangat ni",so hari ni asyik makan jer, dengan Takoyaki, Big Apple,Kfc nya..perhh melantak habis..dari pukul 10 pagi,sampai pukul 5 petang jumpa.tu pun duk rasa macam 7 minit.6 buln xjmpe tu,xblh dibalas dgn 7 jam pertemuan kan?he *Rindu.

Perbezaan tu yang membuatkan kita saling melengkapi

UUM vs UITM, Kedah vs S.alam, BB White vs BB black, N.9 vs Selangor..Even banyak yang berbeza,Kos berlainan,dan berjauhan,namun perjalanan kita masih kekal hingga ke saat ini..Macam2 jadi dalam hubungan tahun ni,tapi sebab cuba juga pertahankan,masih kekal hingga saat ni.Almost 4 year.. Dan sya harap,tahun 2013 ni,tahun permulaan sekali lagi kebahagiaan kita,macam tahun 2012 :)

Permulaan kebahagiaan untuk tahun 2013

Waktu awak minta maaf depan sy,sy diam bkn sbb xmaafkan,cume sayu dan kaku.mengigil badan sy masa tu..Orang ingat waktu awak tenung mata saya,awak cakp ngan saya,"Awk,boleh x awak cakp,awak rindu dkt sy",tersentak hati ni,saya nk ckp,tapi tak terkeluar..maafkan saya yer.Saya harap awak tunggu dan beri saya masa yer,sy sama macam dulu,cuma hati sy calar sedkit jer :)

sya xmaw hubungan yg sia2..sya tak janji sya boleh bawa hubungan kita ni kekal hujung nyawa,tapi saya janji saya akan buat yg terbaik untuk bawa hubungan kite,ke tahap itu.Insya Allah




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome