April 8, 2013

Pemilik tulang rusuk,takkan pernah berubah,

Saya harap,Awak sebenar-benar pemilik tulang rusuk saya.

3 Years 6 Months ♥ Bersama.... Mungkin bakal imam,pemilik tulang rusuk kiriku,bakal suami,dan mungkin juga peneman sehidup semati..Insya Allah Amin.Dah terlalu banyak dugaan,halangan tempuh.kadang tenggelam,kadang timbul,lumrah.sampaikan sya nk give up,mengalah sekalah-kalahnya, dia datang dan berkata "Jodoh itu kena usaha,Bukan berdiam sahaja,dan mengalah"..

29 March 2013

Berkali sya berdoa pada yang selayak-Nya,meminta petunjuk,tabahkan hati untuk menyusuri langkah perjalanan ini,serta berikan kekuatan untuk terus tabah tempuhi dugaan yang mencabar.Syukur,masih lagi bersama hingga ke tahap ini :)

Kadang bila hadirnya pahit,perkara itu yang mematangkan kita sebenarnya,perkara itu yang membuatkan kita kenal benar dengan sikap pasangan kita.sya xnafikan,sya kalau marah,semua nk cakap lepas..tapi tahap maki tu,tak pernah kuar dan sya pun xmaw bnda tu terjadi.dah la,kami berdua sulung,api vs api ,memang lagi berapi2 la jawabnya..tu sebabnya kadang dia yg mengalah,kadang sya yg mengalah.."kita dah besarkan,tak perlu nk act like kids." yeahh

 Apa yang berlaku,pasti ada hikmah yang terbaik.

Sya pun tak maw buat dia macam "Hak Mutlak sya" ,sebab tu sya open dia nak buat apa jer sekarang ni,buatlah..Tak Mesej ke,Tak call ke,sya xkisah..:) bukan tak care,tapi rasa itu yg terbaik. bercinta jarak jauh ni,perlukan pengorbanan.sya tak nafikan.lebih2 lagi 2 2 di alam universiti,dugaan tu jgn ckp,xpndai jaga hati,memang hanyut."Sedangkan pantai lagikan berubah, inikan pula hati manusia".

Org kata sya relex dlm hubungn,mcm xkisah dlm hubungan,tapi apa yg sya rasa skrg ni,biar hati ini,dan pemilik diri ini "Allah" yang tahu.Apa harapan,doa yang sya titipkan,biar menjadi rahsia dlm perjlnan hidup sya.Sya yakin,pemilik tulang rusuk sya,takkan pernah berubah,jodoh sya pun dah  tertulis di lu mahfuz.sya hanya berusaha.:)Selebihnya sya letakkan pada DIA..Selagi akad nikah tidak dilafazkan,selagi itu,sya akn terus berusaha mencari pemilik tulang rusuk sya.:)

 Saya harap,sayalah permaisuri yang akan menjaga dan menemani sisa dan baki hidup awak.:)

sya xnafikan,dan sya tidak menidakkan,hati sya sudah berpenghuni,cinta sya sudah dimiliki,tapi sejauh mana org tu akan kekal dengan sya,perjalanan hidup sya yg akan tentukan..Moga kekal hingga ke akhirat kelak bersama insan tersebut.Insya Allah.

Dari Lubuk Hati Yang Paling Dalam
Entry Ini Di Taip...

62 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

eimuizduaf said...

Yeah . It's totally right :) . Tak dinafikan . Tapi ada kalanya perasaan cemburu pasti akan timbul kan ? Heee . Pape pun , semoga berkekalan yee hubungan akak . Heehee . Kalau ada jodoh tak kemana kan :) . InsyaAllah .

michelle De hunny said...

sikit2 ada jugak terasa ngan entri sya ni :D
pasangan kena saling memahami tu yg penting.cinta jarak jauh perlukan kesetiaan,kejujuran dan kepercayaan.

semoga dia jodoh sya :)

Shima Mazlan said...

its true sya .. u must strong .. but sum time we should show our love n take care to him .. utk buat dia yakin kita syg kan dia .. n hope one day he be our imam .. insya'allah .. itu pendapat n pengalaman shima .. jz nk share ngn sya ..

Izara4eva™ said...

amin :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

Suke sangat dengan tajuk entry ne..hehehe

Fatin Hazwani said...

Amin :)

Lissa LaLissa said...

Aaamiin., :) kalau jodoh x kemana, hee.. comel lah Sis,. ^^

Sya Chot .. said...

@Nurzakiah Hanum hee..terima kasih..semua comei..ehhehe

Sya Chot .. said...

@eimuizduaf hehe yup,betul3..:) tu xdinafikn,ble prsaan tu cmburu,terus sys tolak tepi,sys ckp "ok,dia blm jd suami,chill2"..lps tu diam jer..hehe Amin..thnk dear..

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny alalala terasa ker..hehe btl itu tdk dinafikan..pjj (percintaan jrak jauh" ni,mcm2 bnda nk di ujinya..:) Harap begitu hendaknya..thnk dear:)

Sya Chot .. said...

@Shima Mazlan thnk dear,Always n i will try to be strong..:) Insya Allah amin,mudah2an dia yg mnjdi bakl imam..:) thnk dear..

Sya Chot .. said...

@Izara4eva™ Amin :)

Sya Chot .. said...

@cik azLyzah⊙.☉ hee..thnk dear :)

Sya Chot .. said...

@Lissa LaLissa Amin..:) betul tu..dia pun cml gak. :)

Sya Chot .. said...

@Fatin Hazwani thank dear :)

Mya Abdullah said...

Entah kenapa..
saya sangat sukakan tajuk entry ni kak :)

Sya Chot .. said...

@Mya Abdullah hahaha,thank dear..he :)

nur khalilah hassan said...

insyaAllah..moga dipnjangkn jodoh.. :)

Sya Chot .. said...

@nur khalilah hassan Insya Allah..:) Amin..

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Moga dikekalkan jodoh hingga ke akhir hayat. -amin- :)

p/s : dah lama jugak tak singgah sini, huu rindu akak ! :'D

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqahthank adik..insya allah..amin..

#Akak jrang update blog skunk,tu mmg lama xlawat adik juga..hehe

Chic Na said...

InshaAllah sya. percaya dgn ketentuanNya k. ;)

Cik Yaya said...

salam.. =)
Alhmdlh..smoga cpt nek pelamin ye =)

ANNA MARIANA said...

aminnnn.. :)

Sya Chot .. said...

@ANNA MARIANAaminnnnn40x :) hee

Sya Chot .. said...

@Cik Yaya hee,Insya Allah..Amin :)

Sya Chot .. said...

@Chic Na Insya Allah..:) thank beb :)

Nory Zoulkefle said...

semoga kekal ke hujung nyawa...

aTieYusof Family said...

AMin! InsyaAllah..klu jodoh tak kan kemana... yg penting terus kan berdoa dan saling percaya..mudah2an jodoh itu milik awk sis..amin! :)

Sya Chot .. said...

@Nory Zoulkefle amin..thank kak :)

Sya Chot .. said...

@aTieYusof FamilyAmin..betul3 :) akan terus berdoa..inysa Allah,mudah-mudahan..:)

sabella mohamad said...

in shaa Allah kak . kalau dah jodoh akak , memang tak kemana . perancangan Allah itu yang terbaik . papepun , bella doakan akak & si dia kekal hingga akhir hayat ^^

miss niedNied said...

aminnn :) mungkin ini petunjuk utk hbungan sya n dia ke arah lebih jauh lagi :)

cinta jarak jauh mmg perlukan pengorbanan. sya!! mis you lah. hehehe lama jgk tgk blog sya sepi jee bz ehhh?? semoga berjaya yee sya disana ;)

Amanina said...

salam..singgah sini :)
setuju sgt.. semoga kekal hingga ke jinjang pelamin

Annyss Aleeya said...

semoga sya kekal bersama si dia ye. aminn. :)

~IraNur~ said...

Aamiin.. InsyaAllah ;)

Sya Chot .. said...

@sabella mohamad yup,akak setuju ngn bella..Insya Allah..Amin..mudah-mudahan..

Sya Chot .. said...

@miss niedNied Harap begitu..InsyaAllah..amin

#yup !btul3,tak dinafikan.. nied !! i miss u tu..hehe agak r bz,xde msa sngt nk update blog..thnk dear :)

Sya Chot .. said...

@Amanina walaikum..thnk for visit..:) thnk..Amin.. :)

Sya Chot .. said...

@Annyss Aleeya Insya Allah,kalau ada jodoh..Amin..

Sya Chot .. said...

@~IraNur~ thank dear :) AMin

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Sya Chot .. said...

@saifudin abu izzudin thank untuk kata2 himah tu..:)

Reiko Masashi said...

yeahh...relax2 je,klu dh btul nma dia yg trtulis di lohmahfuz utk jd psangan kta..pasti dia akn jd mlik kta wlupn lmbt :)

Nurrul said...

Yups !! semua tuh rahsia Allah.. insy'Allah hubungan kak chot dgn si dia berpanjangan sehingga ke jinjang pelamin dan ke syurga.. amin..

doakan tuk Nurrul dengan Samsuri juga yee :)

~didiey~ said...

insyaALLAH. teruskan berdoa ye :)
pray for you

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi yup betul2,relex2 jer.. hehe takkan lari gunung di kejar ye dak :P

Sya Chot .. said...

@Nurrul tu akak xnafikan..semua tu rahsia Allah..:) amin mudah-mudahan kekal ke ahirat kelak..

ok dear,akak doakn adk berbhgia bersama pasangan adik :)

Sya Chot .. said...

@~didiey~ thank sys didiey :)

Nina Maslizza said...

smoga ke jinjang pelamin..cinta jarak jauh..me? Russia- Sabah

Sya Chot .. said...

@Nina Maslizza Insya Allah..Amin..

Khairun Solehah said...

aww,akak.. so sweet.. tak pe,peluk hati die dgn doa akaq je :)

Sya Chot .. said...

Hehe,jd segan akq dibuat..:-) Insya Allah,xkn pts doa akq untk dirinya..

Nurul Aini said...

Betul..i like. Allah telah tuliskan siapa jodoh kita sejak di luh mahfuz lagi. InsyaAllah, jika dia jodoh kita, dia tetap jodoh kita. Siapa dia, kita boleh minta dalam doa..Ahh..sweetnya..hehe. ^____^

Lyana's Page said...

insyaAllah, jika ditakdirkan dia jodoh sya takkan ke mana. jikalau bukan, yakinlah bahawa di akhir setiap pertemuan itu Allah akan pertemukan dgn yg lebih baik lg utk kita. insyaAllah :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

semoge bkekalan ye dik,,ade jdoh xkemana =)

Sya Chot .. said...

@Nurul AiniInsya aLLAH..Sya setuju apa yg aini katakan tu...thank dear :)

Sya Chot .. said...

@Lyana's Page iyup..sya pasti dengan itu.klw dia bukn jdh sya,Allah dah aturkn yg terbaik untuk sya..Insya Allah..:)

Sya Chot .. said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN thnk sys..Amin

Nadia Johari said...

In Shaa Allah

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari Amin :)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome