April 13, 2013

Nak balik utara dah?Tak sukanya~~

Syahdu nya la hai hati nak tinggalkan family kat N.9 ni

Inilah hari yang paling sya tak maw tempuh,but fact tetap kena tempuh untuk pulang ke Uni Unggul Malaysia,Opss Uni Utara Malaysia...Ya Allah,tak sukanya..Lemah rasa hati ni,dah menitik air mata,bila fikir ari ni kena balik..Kenapa,Kenapa dan Kenapa sya tak pernah suka duk sana..Tabahkanlah hati sya ni..Jangan biarkan air mata ni menitik,sewaktu kaki berangkat untuk naik bas pulang ke sintok,kedah mlm ni.*Btw 1st sya blik utk sem1 ni ke n.9,so feel sebak tu rasa lain..):

Muka tak suka nak balik utara..Dah habis baik dah muka macam ni.huh

Dah macam2 riak muka dah sya buat untuk membuktikan hasrat hati yang tak maw pulang ke utara tu..Apalah nasib sangkut sana..sebanyak2 uni kat selatan ni,knpe sngkut sna dan fact sya rasa menyesal tolak UPSI dan pilih UUM..iyup,so Sya harap intake bulan9 ni,sya dapat uni lain..Hasrat sya,Impian sya,Doa sya,bulan 9 ni,tukar uni.Yakin dapat,yakin sya..UPSI,UKM,UPM,UTHM..yeahh selatan uni,calonkan sy sbgai student anda,& hope sangkut.Insya Allah...Amin

ps : Doakan PRU13 ni,permohonan student UUM utk cuti 1 week sebab mengundi DILULUSKAN..boleh sya balik lagi..yehaa.. Amin :)

38 comments:

Budak Kampung said...

HAHAHHA..balik tempat asal la

Cik Kamoo said...

Baik dok UUM je....cari ilmu dn pengalaman di tempat org. Nanti bila dah dewasa, kita akan rasa pengalaman nie sgt bermakna.



Akk dulu nyesal pilih U dekat negeri sendiri....baru sedar cri belajar kt tempat org lagi best, ada pengalaman yg mmg xkan dpt dibeli. Alhamdulillah bila kerja....dpt kerja kat tempat org. Jauh kat perantauan....

Sya Chot .. said...

@Budak Kampung redh je la balik tempt blja semul..huhu

Sya Chot .. said...

@Cik Kamoo Dh pernh blja juh juga..dlu wat dip kt pulau pinang,dh rsa nkmatnya blja jauh dr n.9 tu..

lain org,lain impiannya,mcm sya, degree ni klw blh nk buat dkt area sltn,dlu dh duk utra 3thn kt p.ping..pape pun thniah ye kak..:)

Nurul Alia Syuhada said...

haha comel je riak muka tu ^^ . Sabar ya kak . Nanti alia dah belajar mesti macam akak juga ! Anak mak kan . hee ^^

michelle De hunny said...

alalaa comel je dear ^^

besa la tu sbg student.memang sedih jugak kalo jauh2 dr family lebih2 lagi at night.. memang tangkap leleh [nanges] la. hehehe.
sabo jela dear~~

Chic Na said...

kesiannya sya. muka ketat sgt dah tu. hehe.. be happy always ya! ;)

zulhilmi tempoyak said...

aduh... pls... comel sgt ni.. ;p

Reiko Masashi said...

xpe..jauh prjalanan luas prmandangan,byk pengalaman :)

eimuizduaf said...

Takpelah kak Sya . Mungkin rezeki kak Sya kat sebelah utara . Mane kite tahu kan . Dugaan bila berjauhan dengan family . Hee . Semoga kak Sya berjaya dalam menempuhi setiap dugaan k ^^ . Yang penting senyum :)

NJihe.am said...

Salam singgah. Saya pun berdoa agar masa PRU nanti cuti seminggu :P

miss niedNied said...

sya! semoga selamat sampai yee :)

Sya Chot .. said...

@Nurul Alia Syuhada haha,cml la sangat kn??hee muka xpuas ati adalah..sabar la ni dik..tu la,rindunya kt family..ehhe

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny cml tang mana jer dear..huhu tu la,ari tu nk balik pun,dah nangis2 xmaw balk..dah la jauh kemain..tu la,mmg sabar je ni dear :)

Sya Chot .. said...

@Chic Na kan?kesian sya..huhu.. Insya Allah,tgh mencuba happy2kn diri..hehe

Sya Chot .. said...

@zulhilmi tempoyak hahaha,kemain dia ni..:)

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi byk la sangat pemandangan kn?haha taw2 je la,kt sini apa jer ada ):

Sya Chot .. said...

@eimuizduaf hari2 tananm perkara positif,tapi tetap mcm tak blh..tak taw la,akak kuat ke tak,tmpuh dugaan ini..thank dear..Insya Allah..

Sya Chot .. said...

@NJihe.am yeaahahhh,mudah-mudahan cuti !!cuti..hehee nak balikk

Sya Chot .. said...

@miss niedNied mcm2 dugaan yunk nak balik ari tu..huhu

~didiey~ said...

insyaALLAH dear..be strong ok! :)

Pykaa Pdott said...

Alolo kciannya . Muka tade blik eh tuh ?? Hee

Sya Chot .. said...

@~didiey~Insya Allah..Always cuba..Amin..

Sya Chot .. said...

@Pykaa Pdott Kan?kesiankan?huhu a,ah muka xmaw balik..munci2..hehe

Nurul Aini said...

Faham2..faham sangat2 bagaimana rasanya..hehe..Sabar ye dear..Moga berjaya untuk intake bulan 9 ni ye. InsyaAllah..Moga Allah permudahkan segala urusan.

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Hahaha lawaknya muka akak ! Balik jelah akak oi hahah xD

Botak said...

kalo dah lama melakat kat situ confirm jadik tak best., tak kisahlah mana² uni pon..

Sya Chot .. said...

@Nurul Aini kan?sedih jer rasanya..mmg bersabar jer ni dear..thnak dear..Amin..:) sya pun harap begitu..

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah hahaha,mmg kena balik pun.. :( huhu

Sya Chot .. said...

@Botak masalhnya,sya baru 3 buln duk sini..huhu dulu kt pulau pinang 3 thaun best jer..huhu

Lyana's Page said...

stay strong... ada lbih kurg 5 bulan lg. yana doakan yg terbaik utk sya :) take care!

Liza Razak said...

harap sis bersabar yer...mesti ade hikmah di sebaliknya :)

Sya Chot .. said...

@Lyana's Page tengah mencuba..huhu..Amin..thank

Sya Chot .. said...

@Liza Razak ok dear..:) thank..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

samelah,,saye da study dekat 4tahun kt utara ni masih xleh jauh ngn family,hihihihi sminggu skali balik,haha

Sya Chot .. said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN kan??aishh ble laa nk blja dekat plak..ahahaha

Nadia Johari said...

dulu nad pun x suka balik uum..tapi sebb pikir study..nak buat mak ayah happy..gaghkan diri..hehe

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari betul tu nad..pk mak ayah jer..huhu




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome