April 27, 2013

Ko-K di UUM " Taek Won Do "


 Asal ayu gila jer rasa tumbukan ni?haha *Action lebih,skil sume ke laut.:P

Sya tak pernah sentuh & cerita pun pasal ko-k yang sya ambil di UUM, memandangkan tadi dengan jayanya kami telah pun selesai integrasi bersama pasukan seni mempertahankan diri yang lain,gabungan dari Taek Won Do, Karate Do, Silat Gayung dan Silat Olah Raga.Jadi sedikit sebanyak bergambar dan bersuka ria sesama group merangkap kawan gelak tawa Taek Won Do sya.


 Kami kawan rapat dan geng waktu kelas Taek Won Do

Since sekolah lagi sya main Taek Won Do ni,tpi sya tak serius pun waktu dulu ,selalu sangat ponteng kelas Taek Won Do,last-last sya yg request kat parent nk stop Taek Won Do.lepas dah masuk UUM ni,baru nk aktif balik..dpt plak geng yg gila-gila memang fun la ~~ :)

Hiiyaaakk ambik sedas dari kami.*see,perempuan lbh hbt dr laki kut :P

Sya First Yellow belt now,dan dijangka 11.5 grading naik belt,doakan sya naik belt ok..Sya xmaw naik kuning dua plak,sya nak terus naik hijau.kalau buat cantik grading  nanti,boleh la terus naik belt hijau,xpayah la pakai belt kuning lagi.Insya Allah..Amin

Nampak je skema budk laki ni,belakang tabir,kemain..ish3 *bukan tamak ok

So kalau korang tanya best tak Taek Won Do ni,sya akan jawab depend on ur contructor.Dapat sir yang best n traning lasak,maka best la,kalau traning pun lemah,jadi xbestla .Ilmu kena tuntut,dh la skunk ni,macam2 benda nk jadi kat dunia ni,makanya sedikit sebanyak ilmu mempertahankan diri ni,dapat kita guna untuk protect diri kita kelak..:)

Pray for my grading ok..Taget : Green Belt !! :) Majulah Sukan Untuk Negara..*ehh tiba

44 comments:

Nana Liena said...

yo..majulah sukan utk negara..!!! ehehe.. okay..inshaaAllah tak lama lagi dapat la hijau..hehe

mazni said...

lama dah saye tak pegi taekwando, klau tidak sekarang ni dh dapat blue belt dah huhu. btw goodluck kak,grading betul-2! InsyaAllah boleh dpt green belt :)

Cik Mun said...

mun dulu pon ade blaja skit je..lpas tu stop sbb xde geng..hohoho

Nurul Aini said...

Dulu koko waktu sem2, saya pun ambil taekwondo..Yeah..seronok kot..boleh belasah orang..hehe.

Azwar Syuhada said...

Fuyoo.. taekwondo tu!! Azwa tak pernah main lagi..hehe.. :)

yayaa said...

yeah tu dia tekwondo..gudluck 4 ur grading chot..!sy blaja tkwondo takat kunig calit ijau jerk mse blaja dlu..cdey..sbb sir pindah tmpat lain..so xde org nk ajar dah pstu..:(

Chic Na said...

wahh takut la kat sya. hehe.. bagus tu belajar taekwondo utk protect diri. ;)

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Memang tak faham apalah pasal taekwondo ni huu sedih betul. tapi masa sekolah rendah tu agak berminat dgn taekwondo ni. Tapi tengok macam susah je~ Good luck akak dapat green belt ! hahaha :D

Sya Chot .. said...

@Nana Liena yeahh majulah sukan kan? Insya Allah thnk for praying dear :) Amin

Sya Chot .. said...

@mazni nape stop?sayang woww kalau stop :)thnk dear :) Insya Allah..Amin..

Sya Chot .. said...

@Cik Mun alaa xpe2,nanti kte jd geng erh..hehe

Sya Chot .. said...

@Nurul Aini ohh now dh stop ke dear? :) yeahh,blsah org jht jer,org baik jangan..hehe

Sya Chot .. said...

@Azwar Syuhada hehe,lain org lain dia punya game kn dear?? :) tak pe..hehe

Sya Chot .. said...

@yayaa hehe,thank dear..ok what kuning,ada gak pangkatnya..hehe

Sya Chot .. said...

@Chic Na alaa,sya tak blsh org baik2 la,org jht2 jerr.hehe Insya Allah,sedikit sbyk dpt protect diri..:)

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah alaa jgn la sedih2 he..agak la susah sikit,cz kena ingat sep..kadang terabur gak..hahaha tak pe dear,slow2 ok kalaw mnt :)

Bee Haa said...

nice,, nanti leh masuk tournament tkwndo mcm membe beehaa...

Sya Chot .. said...

Insya Allah kalau ada rezeki :-)

luqman zakaria said...

jom lawan jom..haha..

Sya Chot .. said...

He Lawan? Wow. Boleh3,kat mana.? Haha

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantiknya blog. hey dear chot yang comel
nak jemput dear join 1st GA momoy nih

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2013/04/zone-barangan-percuma.html

Sya Chot .. said...

@.::: Princess MOMOY :::. thnk dear momoy..Insya Allah,ada masa sya join nanti yer..:) thnk invite..

Lyana's Page said...

huyoo, teakwando tu.. yana xpenah bljr. yana doakan sya bkn stakat dpt belt hujau tp smpai hitam terus.. eh, betul kn plg tgi hitam? huhu

Sya Chot .. said...

Hee,thank yana.a,ah plng tnggi htam :-)

michelle De hunny said...

meh lawan ngan kita?
hehehe :P

amboii "majulah sukan utk negara" ye.. hehe.

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny xmaw la lawan2 ngan kawan sya ni..hehe yhaa majulah sukan untuk ngerakan?hee

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wah besnyer,,heheh kalau masuk silat cekak malaysia leh join venture ngn akak,,muehehhehe

Sya Chot .. said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN WOWW AKAK LAGI HEBAT MEN SILAT..HEBAK..hehe

Nasuha said...

Sy tak pernah bljr seni mmprtahnkn diri...dari kecil mmg teringin tp tak ada kesemptn..

Sya Chot .. said...

Xpe.skunk sume dh mdh,tgk on9 pn blh blaja juga.he

TiranaAduka said...

lawatan malam ta chot

Amanina Mads said...

bestnya.. nampak meriah :)

Pykaa Pdott said...

Dulu msa skolah pyka ade la msok teakwando tapi lama dah tgal lupa hbis dah . Hee

Sya Chot .. said...

@TiranaAduka thnk TA.. :)

Sya Chot .. said...

@Amanina Mads hehe,dapat geng yg best,best la..hehehe

Sya Chot .. said...

@Pykaa Pdott ooo yeke?xpe,blh asah blk tu.hee

hana hadi said...

cayok2. hana dulu tali pinbggang kuning. pastu dah xbagi komitmen sebab hana join xtvt lain :)

Ara Afiq said...

perghh xleh nk lwan sya da pasni. hehe

Sya Chot .. said...

@hana hadi oooo yeke?xper,kadang ble berlawan utk perthnkn diri kite sndri pun,segala skil yg kte blja kt taekwndo,hbs xgne..men bantai jer nanti..hehe

Sya Chot .. said...

@Ara Afiq hee,sya xlawan ngan kawan la..hehehe :P

Sabella Mohamad said...

hahaha comel je akak nak menumbuk tu . kihkih . bella dulu pun teringin nak masuk kelas taekwondo . tapi malas nak stay back sampai petang kat sklh . nanti nak masuk balik aaaa . mihmih

Sya Chot .. said...

Hehe,org nk tmbuk akq pn jd cncel kan?hehe thank dik.he

Nadia Johari said...

pergi ko-k pakai bju putih..heehe..kenangan semua tu

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari klw rindu,jenguk2 la sekali sekala kt uum tu.he




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome