March 15, 2013

Bila kekuatan berubah kepada kelemahan

Saat hati di uji, masalah datang bertubi-tubi, bila kejujuran yang di beri,langsung tidak dipercayai..

Aku yakin  pemilik dan rusuk kiri takkan pernah bertukar,dan akan bertemu pada saatnya

Tatkala hati seorang wanita yang dahulunya kuat,tiba-tiba lemah,inilah keputusan yang kadang kala dirinya terpaksa lakukan..semakin lama,semakin banyak halangan,dugaan sampaikan sya dah tak nampak jalan keluar dan punca setiap masalah ini berlaku..mungkin salah diri ini,mungkin manusia tu juga..tiada manusia yang tak pernah lakukan kesilapan..

Acap kali sya lakukan kesalahan,acap kali juga sya ungkapkan kata maaf..sampai bila sya harus lakukan perkara sebegini lagi?dan sampai bila,hati sya juga mampu menahan segala perkara yang menyakitkan?sya bukan manusia yang sentiasa kuat,even anda sentiasa ada di sisi sya..sya terlalu mementingkan sebuah perhubungan,dan perkenalan..

   Kenangan tak mudah luput dari ingatan..

Sya tak maw bermusuh dengan anda,sya xmaw kehilangan anda,sebab tu sya buat keputusan yang sya fikir relevan.Anda suruh sya berfikir secara rasional,dan ini keputusan sya..Jujur sya tak kuat,tapi sya yakin, lama kelamaan kita akan terima,dan tahu status "Sahabat" itu..sy tak menolak,kalau kita akan kembali semula seperti sekrang,cume kte perlukan ruang utk kenal masing2 lebih dalam lagi. #Pada pendapat saya

Anda pun tidak memutuskan apa-apa kata,sya pun dah tak tahu nak buat apa..kita ni mangsa keadaan,even sya tahu kita mangsa sekalipun,sya tetap tak mampu nk bertahan untuk selamanya..biar masa tentukan jalan kita.. 

Permata Yang Dicari,

52 comments:

Shima Mazlan said...

nape ni dear .. bunyi mcm ngah sedey jew .. hope awk kuat n tabah tempuh dugaan yer ..

Arya Addin said...

Aah..semoga awak kuat yer :')

Nurul Aini said...

Kenapa ni dear? Ala..jangan sedih2. Saya kan ada. Allah pun ada. Kami semua ada dekat Sya. Harap Sya kuat ye. Kalau sedih datanglah dekat saya. ^_______^

Wanie Zunidan said...

Kak sya punya situasi macam wani tengah mengalami sekarang :(

maria firdz said...

Allah know the best for u... :)

Nazmin Nazifa εїз said...

stay strong sis ... pada saat kehilangan,ada yang lebih baik menanti dihadapan ... :)

Reiko Masashi said...

Stiap ujian yg dtg 2, utk buat kta lbh kuat di msa hdapan...
sya ada mslah, reiko pun sma.. msalah yg agak ssah utk di slesaikan tp xpe...sama2 kta brdoa pd Allah spya dprmudahkan :)

Sya Chot .. said...

@Shima Mazlan biasalah dear,lps satu,satu masalah datang bertubi2..sentiasa doa moga tabah jalaninya..Amin..tq :)

Sya Chot .. said...

@Arya Addin Insya Allah..Amin

Sya Chot .. said...

@Nurul Aini biasalah manusia,mslh tak pernh henti..:) thnk dear..:)

Sya Chot .. said...

@Wanie Zunidan ohh really?moga kte sama2 tabah jalani ok dear:)

Sya Chot .. said...

@maria firdz thnk sys.:)

Sya Chot .. said...

@Nazmin Nazifa εїз selalu doa,moga hati ini tabah..huhu Insya Allah,mudah-mudahan..:)

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi itu sya tak nafikan reiko..sama2 la kte tempuh n setelkan masalh yg berlaku..:) Insya Allah,moga Allah permudahkn segalanya :)

Chic Na said...

jangan sedih2 tau. percaya dengan ketentuan Allah. :)

miss niedNied said...

Sngt serious je bnyinya nih.. Pape pun sya setiap yg berlaku pasti ada hikmah yg tersembunyi. Semoga sya terus tabah n kuat utk ujian ni, and take care ya dear...

Sya Chot .. said...

@Chic Na xsedih,cume terfikir kenapa perlu jd begini,apa salah diri ini..tgh muhasabah diri..huhu

Sya Chot .. said...

@miss niedNied mmg serius la juga..Insya Allah,mudah-mudahan ada hikmah yg tersembunyi..Amin..huuhu

~IraNur~ said...

sabar ye kak ♥ :)

Cik Mun said...

sabar ye :)

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Kenapa ni kak Chot, sedih sangat bunyinya entry akak ni :( Stay strong akak, Allah nak duga manusia, macam Fiqah jugak ;)

Sya Chot .. said...

@~IraNur~ Insya Allah..thn dear..

Sya Chot .. said...

@Cik Mun ok :)

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah hidup ni,klaw tak datang masalah,bukan mnusia namanya dik..hehe Always be strong dear..:)

michelle De hunny said...

napa ni dear?
mcm x ok je?
sabar dear..semua ini dugaan utk menguji kesabaran kita.

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny xde apa la dear,hehe agak skit r tak ok..skit jer la..huhu sabar mmg sabar jer ni,mnghrp always kuat :)

~didiey~ said...

chot, what happen??? be strong dear..
kalau perlukan tempat bercerita, jgn segan utk cerita pd sis... dugaan Allah beri tanda Dia sayang kita

sabella mohamad said...

asal ni akak ? sedih bella baca entry akak ni / be tough , stay strong kak . jika rasa gundah , jangan malu untuk mengadu pada Allah tau kak :')

Sya Chot .. said...

@~didiey~ macam2 bnda happen sys,but now ok la,dah jumpa kekuatan utk menempuhnya..:) betul tu sys,sya redha :) thnk a lot sys..

Sya Chot .. said...

@sabella mohamad nothing dear..jgn la sedih,sys ok jer skunk,adik plak yg sedih..:) baik dear <3

Hanna Nabiella said...

sys kenape nie?eumm, stiap msalh itu ade jln pnyelesaianya..n setiap ksedihn tu pasti ade kgembiraan akhirnye.. saba yew.. get ur smile a.s.a.p :')
i'll pray for ur bliss

Cikgu Ma said...

nak kawen ke?

Sya Chot .. said...

@Cikgu Mahurrmm,jauh lagi smpai ke tahap tu sys..huhu

Sya Chot .. said...

@Hanna Nabiella xde apa dik..sys ok jer kut..huhu mudahpmudahan..sys harap ada hikmah nape semua ini berlaku..:) Insya Allah

Mimie Najib said...

napa ni dik..ada mslh ke? mslh dgn 'sidia' ke? tabahkan hati ye.. Allah mmng akan sntiasa mnguji kita..

Sya Chot .. said...

@Mimie Najib XDE APA KAK,DAH JMPE jln penyelesaian..:) thnk akak.

asmaiza daud said...

sedihnye baca.. sya kene kuat tau.. mungkin Tuhan sedang menguji sya untuk kuatkan hati dan bersabar dengan apa pon dugaan... percayalah setiap kesukaran pasti akan dibayar sesuatu yang bermakna dariNya.. insyaAllah... jangan lupa untuk terus ukirkan senyuman :)

Sya Chot .. said...

@asmaiza daud ala jgn la sedih,sya dah jmpe jalan penyelesaian nya dah..:) Always kuatkn hati n semangat jer skunk..:) Insya Allah,mudah-mudahan..Amin..thnk dear :)

s h a said...

Sya...i know u're strong.Dugaan tu akan datang cuma tataw bila n mcm mane.So sabarlah menghadapinye dear.To motivate diri,ingat hikmah yg lebih baik menanti.InsyaAllah. :)

Sya Chot .. said...

@s h a thnk dear..:) Amin,mudah-mudahan..:)

Lyana's Page said...

sabar ya sya.. pasti ada kegembiraan slps kesediahan ni. be tough ya :)

Sya Chot .. said...

@Lyana's Page thank dear,insya Allah.. :)

Nurrul said...

HHMM,betul biar masa yg menentukan...
Semoga kita sama-sama diberi kekuatan untuk hadapi ujian dan dugaan darinya :(

Sya Chot .. said...

@Nurrul btul tu dear..Insya Allah..mudah2 sama2 kite diberi kekuatan :)

Reiko Masashi said...

@Sya Chot .. yeahh.. chaiyok :P

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi thnk dear <3

Pykaa Pdott said...

Sabar ea sis stiap masalah msti ada jalan pnyelesaian . Hope sis kuat .

Sya Chot .. said...

@Pykaa Pdott thank dear :)

Alyn Roslan said...

hmm...sabar ya Sya..ujian itu selalu ada untuk orang2 yang tabah macam Sya..insyaAllah..:)

Nizam Ijam said...

suka dengan penulisan dia.. baik :)



saya masuk utusan.. jom tgok :)

Sya Chot .. said...

@Alyn Roslan tabah la sangat kn dear?? :) Alhamdulillah semua dah selesai..:)

Sya Chot .. said...

@Nizam Ijam thank yer..:)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome