February 17, 2013

Permulaan Di UUM..

  Welcome To UUM Syaqira Liyana :)

Syukur Alhamdulillah selamat mendaftar sebagai Mahasiswi UUM..Entry kali ni,sya tak maw taip panjang-panjang..biar gambar sahaja yang menceritakan rasa dalam hati sya..:) Tak tahu nak gambarkan macam mana,pertama kali kaki bertapak di UUM,takut,risaw,berdebar,sedih,gembira,semua bercampur baur..

  Kenangan Manis Di UUM :) Conteng Muka   

 Explorace Tempat Ketiga (Muka sya tengah Demam)

Minggu orentasi sya,so far Alhamdulilah,cuma bila slot ceramah rasa maw tido.ok sya nak stroy pasal explorace UUM,mmg betul2 explorace,dari kul 8-12lebih berjalan 1 UUM,bayangkan,tanpa rehat..lepas dah sampai check point,ada plak aktiviti,klau xdpt buat,kena denda..tu yang muka berconteng-conteng..ini sangat comel..Bukan apa,nk menguji kerjasama pasukan..tp aktiviti dia,sume mencabar minda..acaner nak wat gerakan tangan,tanpa ada suara "BAGAI PUNGGUK RINDUKAN BULAN",bayangkan tu..memang xla ada idea..tapi memey best gila r,even lenguh 1 badan berjalan.group kami menang Tempat ke-3 dari 20 group..perhh sangat hebat ..Lelah habaq hang :) Time MSK ni,sya blh plak demam..aiyaa..rindu parent la kut..:P

 Bilik yang cantik,dan meja study yang sangat luas :) Alhamdulillah

 Almari yang menyimpan segala khazanah..:)

Setel orentasi,masa untuk rehat-rehat la kan,:) dekat UUM,asrama di panggil DPP stand for Dewan Penginapan Pelajar..sya dapat DPP TNB.ada 16 DPP kat UUM ni,setiap nama DPP,ada yang taja..macam DPP sya,mestila TNB yang taja,dah nama pun DPP TNB :) Bilik serba cantik,lengkap dengan peralatan,katil yang empuk,even tak de la gah macam bilik kita sendiri kat rumah parent tu,tapi bila kita decorate sikit,rasa sikit lepas rindu dekat rumah family Negeri Sembilan tu..:) Doakn kejayaan sya di UUM ni..dan sya minta maaf,lambat beware korang,But sya tetap akan cuba beware n komen entry korang..:)

88 comments:

sha dhira said...

selamat menempuh liku-liku kehidupan sebagai pelajar universiti.. moga sukses selalu.. :)
dan tahniah for u my dear,

Paly said...

tahniah2, hehehe

nnti post ler skit2 tntg duk kat sane cam mane :D

Lissa LaLissa said...

waaa.. bestnyaa., hehee Gud Luck Sis~! >.<

~IraNur~ said...

Seronok2 ! Gud luck sis :)

Tashyra Sha said...

all the best kak :) anyway,katil akak memang thumbs up. haha. cheetah ^^

Miss Sue said...

hehe.. selamat menempuh hari sebagai student u ! :D btw cantik lah locker.. sue punya simple jek >.< .. tahniah dear :)

Hanna Nabiella said...

wahh, best nye,.thniah sys! btw, get well soon yeah.. take care taw sys comel ^^

jom bace entry baru hanna :)
http://www.farhanabiella.my/2013/02/counting-day.html

Sya Chot .. said...

@sha dhira thnk dear..Insya Allah..Amin.. mudah-mudahan makbul doa anda dear :)

Sya Chot .. said...

@Paly thnk paly..:) Insya Allah kalaw ada masa n line tenet yang bagus,akan di update..:) hee

Sya Chot .. said...

@Lissa LaLissa best memey best,tp penat,nauzubillah..ALLAH je taw..hehe :)

Puteri Nur Hidayah said...

Waaaah..! Cantik bilik..! suka3.. :)

Sya Chot .. said...

@~IraNur~ hee,mai la jadi warga uum :)

Sya Chot .. said...

@Tashyra Sha thnk dear :) hee suka ngn cheetah,leopard pattern :)

Chic Na said...

all the best sya. :)

eimuizduaf said...

Good luck kak sya :D . Heheee . Do the best okay ^^ .

Sya Chot .. said...

@Miss Sue terima kasih yer..:) UUM yg bgi,sya menerima jer,,he Alhamdulillah..semua ok kt sini..:)

Sya Chot .. said...

@Hanna Nabiellaalready read n komen dear,befre adik kmn ini entry..hehe thnk yer :)Amin..

Sya Chot .. said...

@Puteri Nur Hidayah hee thnk yer :)

Sya Chot .. said...

@Chic Na thnk yer :)

Sya Chot .. said...

@eimuizduaf thnk dik :) Insya Allah..:)

Nur Faie said...

Alhamdulillah congrats kakak ^ ^

haz said...

wahh.. dh msk u dh dia.. tahniah! btw lawa la cover bed u. leopard gitu~ <3

Fatihah said...

cantiknya bilik. btw, all the best yea :)

Nao Mei said...

Tahniah dear :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Good Luck...... moga terus sukses. belajar elok2.

Reiko Masashi said...

selamat menuntut ilmu :)
cntik bilik ^____^

Nadia Johari said...

bila tgk bilik sya rindu bilik nad...huhu..nad dpp petronas..selmt mnjadi student uum..weee

nur izzati nadiah said...

cantik bilik, kemas jer.. hehe ^^

nisa_perasan_cun said...

bilik dia cantik!!! akk suke haha

Nurul Aini said...

Selamat menempuh alam belajar yang baru..hehe..kawan saya 2 orang ada di uum. Cantiklah bilik tu..heee..Semoga berjaya ye, kuatkan semangat, azam dan sebagainya. InsyaAllah..rasa yang bercampur baur tu akan sebati dengan rasa gembira. ^___^ Saya doakan semoga berjaya.


p/s: patutlah singgah sini, sunyi..rupanya pergi mendaftar di uum..hehe..rindu sya juga.muah...muah. comel gambar demam tu..heee.

nur khalilah hassan said...

good luck dear.. :) kot boleh jumpa ke..kita kt jitra je..hehe.. slmt mnjd seorang pelajar.. :)

ANNA MARIANA said...

tahniah2.. =)

Syazwani Mazlan said...

tahniah...teruskan study..good luck :)

Hanida Moss said...

cute giler bedsheet! hehe.. study rerajin hokeh! dah kat penang tu, mesti syok makan nasik kandaq hari-hari :p

shu said...

tahniah! tiba2 rsa nk smbung bljar :)

Sya Chot .. said...

@Nur Faie thnk dear :)

Sya Chot .. said...

@haz syukur Alhamdulillah dah masuk dah..he :) thnk yer..hee leopard memey lawa kut,tu sya suka..hehe

Sya Chot .. said...

@Fatihah thnk yer :)

Sya Chot .. said...

@Nao Meiheee thnk dear :)

Sya Chot .. said...

@Leeza dayasari [santai leeza] yeahh..Amin..Insya Allah..:) tq..

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi terima kasih kawan..:) Sykr Alhamdullilah.:)

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari mai la lawat kami kt uum ni.hehe oo dpp petronas..:) trme kasih yer..:)

Sya Chot .. said...

@nur izzati nadiah hee,ladies kena kemas2..hehe :)

Sya Chot .. said...

@nisa_perasan_cun hee,ni jer yang termampu buat untuk sem baru ni..hee..thnk kak nisa yang cun..hehe

Sya Chot .. said...

@Nurul Aini terima kasih aini..:) oohh really?? Alhmdulillah,dapat bilik yg bagus n tenang mcm ni..sebelah bilik jer,pemandangan yg hijau..bangun pagi,rasa tenang jer:) Amin,Tu la,akan selalu kuat bersemangat,menempuh dugaan dan halanagan waktu bergelar siswi ni..thnk dear :)Amin

:)hee,tu la,bz uruskan hal2 kt uum dulu..:)thnk yer <3

Sya Chot .. said...

@nur khalilah hassan thnk yer :) Insya Allah,blh jer jumpa..he tak de la jauh mana..hehe :)

Sya Chot .. said...

@ANNA MARIANA terima kasih ! <3 :)

Sya Chot .. said...

@Syazwani Mazlan thank a lot yer..Amin :) Insya Allah,akan terus belajar,dan menuntut ilmu..isi apa yg kosong dlm diri ni..hehe :)

Sya Chot .. said...

@Hanida Moss hee,bedsheet jer??ahaha thnk dear,Insya Allah I WILL ! :) bukan penang,tpi kedah yunk..hehe dulu jer penang..sya tak makan nasi kandar+kari mamak..hehehe

Sya Chot .. said...

@shu thnk yer..jom laa jadi warga UUM..:) hee dapat jmpe2..ecewah..hee

ina said...

nk naik study dh ye..btw brg2 sya sume kms la..yg pling ina suka tgk katil kms n cantik.

aTieYusof Family said...

Selamat belajar dan bergelar mahasiswi kampus.. Rindu zaman2 akak di UUM dulu.. akak dulu duduk kolej Telekom & MISC..:)

Sya Chot .. said...

@aTieYusof Family WAH RAMAI BETUL PELAJAR UUM YER..hee thnk kak..hehe ohh yeke..he:)

Sya Chot .. said...

@ina minggu lepas dah dftr diri dah..hehe thnk yer..:) wat simple2 jer:)

alyn amalyn said...

Sya gud luck...selamat menempuh kehidupan sbg seorang pelajar lagi..bilik dah cantik, katil cantik, semua cantik..mesti semangat nak belajar...all the best..:)

miss niedNied said...

Wahhhh bestnyeeeee :D semoga berjaya yee sya and hope 1 day sya dpt merealisasikan impian sya. :)
Btw suka sngt tgk bilik sya,super cool nak nak cadar tuhhh. :)

Sya Chot .. said...

@alyn amalyn Thank yer :) hee tu la,kena semangat untuk belajar..no play2..:) Insya Allah..akan berusaha..

Sya Chot .. said...

@miss niedNied hehe,mai la jadi warga uum juga..uum awsem taw..:) hutan bukan sebarang hutan,fasiliti terbaik..hehe Insya Allah,sya harap,impian sya jadi kenyataan..Amin..:) thnk dear,leopard pattern kn memey cantik..sya suka..aumm..hehe

michelle De hunny said...

yeayy mesti best kan..
:)

take care dear =)

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny Sangat best..:) thnk dear :)

Nurhanisah (Anis Artslife) said...

wahhh, semangat sungguh student baru ni...mcm nak kembali ke dunia awal2 masuk la pula... :)

TiranaAduka said...

salam chot
Lawatan awal pg .TA disini.

Nazmin Nazifa εїз said...

waa,cemni la bilik prmpuan ekk,kalau lelaki pny bilik tak best lah XD hahaha

~didiey~ said...

all the best chot :)

Lyana's Page said...

patutlah sya dh lama xon9, bz rupanya..tulah fikir manalah sya menghilang rupanya dh msuk uum ya.. hehe.. yana pun dh msuk study balik dh.. sama2 mengejar impian lah kte ya..hehe..

gudluck kat sana.. take care tau..
btw, cantik bilik ;)

Nizam Ijam said...

hehe sy bekas student uum :)


jom baca saya pergi jemputan PRATONTON FILEM PADA SUATU CINTA DAHULU... :D

Sya Chot .. said...

@Nurhanisah (Anis Artslife) haha,semangat nak perah otak belajar lagi..hehe..:)

Sya Chot .. said...

@TiranaAduka walaikum..:)

Sya Chot .. said...

@Nazmin Nazifa εїз a,ah mcm ni la blk grl..hehe yeke laki punya tak best?hehe xtaw la plk..:)

Sya Chot .. said...

@~didiey~ thnk sys :)

Sya Chot .. said...

@Lyana's Page hee,a,ah bz ngn uum ni,byk bnda nk urus2kn:) Insya Allah,sama2 la mngejar impian.:) thnk yana,u too..:)

Sya Chot .. said...

@Nizam Ijam oo ramainya student uum :)

s h a said...

Selamat study chot dear.Semoga semuaya dipermudahkan kt UUM. :)

Sya Chot .. said...

@s h a thnk dear:) Amin,mudah-mudahan begitu hendaknya :)

Izara4eva™ said...

wuwuwu. singgah blog pelajar UUM plak :D

blaja rerajin syg :*

Sya Chot .. said...

Ecece jgnla kte cm 2,jd sgan sy.he

Thank my dear (:

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Patutlah akak menghilang.Heheh. Good luck tau akak ! :D Cantik katil akak, corak harimau binta gituuu. Fiqah doakan akak berjaya di UUM tu ;)

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah hehe,akak bz..line sini pun kadang ok,kadang tak..huhu..:) thnk dik :)

hana hadi said...

macam baru ja bilik asrama ni.. cantik.

Sya Chot .. said...

@hana hadi hehe,macam baru,tapi da lama..hee..thnk :)

:: Cik Viva :: said...

salam..semoga berjaya :)

Miss Aina said...

akak.. good luck :) imma freaking nak masuk U cepat-2. bila lah result SPM nak keluar.. akk amek kos ape ye ?

Sya Chot .. said...

@:: Cik Viva :: walaikum..:) thnk yer..

Sya Chot .. said...

@Miss Aina thnk dear..:) yeahh,akak doakan adik dapat ok :)

SyAmSuL AnUaR said...

Selamat Dtg ke alam Student U..Semoga blh bw diri..
rndunya saat2 jd Student..

Sya Chot .. said...

@SyAmSuL AnUaR trme kash yer..Insya Allah,msh lagi bljar adapt ngn suasana uni ni..terlalu byk yg berubah,n sangat lain macam dip dulu..:) mai ganti tmpt sya laa..hhehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

gudluck study kat sane,hihihi oh cantik n kemas bilik kamu =)

Sya Chot .. said...

@NORSHAHFEZA HAMSAN THNK YER..hehe bila pompuan kn..hehe




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome