January 13, 2013

Teman Rapat,Waktu Menuntut Di Pulau Pinang

 Awesome Housemate.. Dari Kiri : Ima,Rara,Wawa,Trex,Syachot,Shahas

Housemate,classmate,roomate, merekalaa..Sya kenal mereka since sya belajar kat pulau pinang dan duduk serumah dengan mereka..Mula2 duk berempat jer ngn ima,rara n wawa *Budak selatan..lps sem5 trex n shahas masuk*budak utara mari..even kejap ngn trex n shahas tapi hubungan tu,still baik..:) Trex blaja kat UUM,tak ada aral,sekampus lagi sya ngan trex blja kt UUM tu bulan 2 nanti.

 Kembar,Sahabat,Family angkat..Tiada galang ganti .. Dari Kiri : Syachot,Nad

Dia sahabat yang paling memahami dan sukar dicari ganti..kawan girl yang paling rapat,paling sya syg,dia laa..parent dia pun,dah mcm family sya..panggil mama abah aw..rajin text sya,rajin contact sya,n rajin share story ngn sya..Now dia kat usm,my twin blja rajin-rajin aw.jangan lupa sya.~ he

 Kawan melepak n jalan-jalan cari makan.. Laki : Shahmir

Shahmir,ni kwn rpt kt kampus sya..Sya kenal n rapt ngn dia ni,sbb 1 peristiwa jer..dia ngusik sya,sya sepak kaki dia,depan khalayak ramai.*Bekas budak taekwando,mmg otai mcm ni la..sya xthu plak,dia lbh hbt taekwando sbnrnya.~so dia dendam n cri no sya aw,tup2 xjd musuh,jadi kawn baik plak *ni kata dia aw.Teman lepak,makan2,apa sume mmg ngn dia la.Hah dia pun dpt UUM aw,sama intake ngn sya feb ni..So ada rezeki,Berjmpa lagi laa sya ngn dia ni kt UUM tu..*Bosan tgk muka hang laa~~tak de orang lain kaa..hehe

Merekalah teman seperjuangan ketika menuntut ilmu..Lepas ni Degree,sape plak yang akan jadi teman sya..Moga sya dapat sahabat yang boleh bawa sya berjaya dunia dan akhirat.Amin

16 comments:

inasazali said...

moga2 dpt kwn yg boleh mmbantu kn :)

Nurul Aini said...

comel2 je semua..bestkan ada ramai kawan rapat..semoga bertemu dengan rakan baru yang seiring dan sejiwa waktu sambung degree nanti. ^___^

~didiey~ said...

bestnya ramai kwn..sis xramai kwn rapat..sbb memilih ckit..hehe..bukan memilih apa,kalau blh sis xnk kwn ngan org yg mengarut2..kalau kwn pown,bila jumpa setakat hye hye bye bye je..huhu

psst~jgnlah sedih xda abg/kakak..takdir Allah..dgn cara tu chot belajar utk jd berdikari,protective,lebih tabah.. :)

NJihe.am said...

Salam* singgah sini. Budak UUM eh, Jiha ada sepupu di situ juga. Done follow :)

Sya Chot .. said...

@inasazali mudah-mudahan begitu hendaknya..:)

Sya Chot .. said...

@Nurul Aini hehe..cmel kn housemate sya..hehe Amin..sya pun harap begitu..:)

Sya Chot .. said...

@~didiey~ mereka kawan rapat,sahabat lain..hehe..mereka suka ok n xde karut2 lagi mengarut..hehe

*Insya Allah sys..mungkin ada hikmahnya barangkali.:)

Sya Chot .. said...

@NJihe.am walaikum..thnk..a,ah,bakal ke UUM bulan 2 ni..:) woll visit n follow u back..thnk.

Nurhanisah (Anis Artslife) said...

kenangan bersama2 kawan memang seronok terutama bersama member rapat... :)

lynn kamarul said...

sahabat .... =)

aTieYusof Family said...

teman2 sekolej/kampus dah jadi mcm keluarga sndiri bila kita di perantauan.. akak dulu pn mcm tu..baik sgt dgn kawan2 sekampus..:)

Sya Chot .. said...

@Nurhanisah (Anis Artslife) betul tu..trlalu byk kngn..:)

Sya Chot .. said...

@lynn kamarul kawan,teman..hehe

Sya Chot .. said...

@aTieYusof Family kan sys?? bila jauh2,kawn2 la tmpt nk ngadu apa bgai..dah mcm family:)

Secrets of A Teenage Girl said...

seronoknya ramai kwn.. yana ada je ramai kwn. tp yg rapat tu, susah sikit nak jumpa. maybe sbb yana selalu merantau, so bila dh berkwn lost contact pulak.

tp apa2 pun, family always ada. :)

Sya Chot .. said...

@Secrets of A Teenage Girl hehe..sangat seronok..btl3..family selalu ada :)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome