January 12, 2013

Segmen : Saya Blogger Dari Negeri .....


Negeri sembilan kaya dengan adat pepatih dan rumah minangkabau..Loghat yang dipakainya pun unik.. kalau nak tahu,ce google lagu "APA KONO EH JANG " yg hangat sekarang di dendangkan di corong radio..gila kau,femes aihh..he agak2,ekau paham tak apo yang di katokan tu..*Hamboi kuar loghat nogori den har.


SAYA BLOGGER DAN ANAK JATI NEGERI SEMBILAN

Megah Berkibaran Bendera Negeri Sembilan ..

Ok,so sya akan ceritakan tempat-tempat menarik yang ada di negeri sembilan ni,sya akan seperate mengikut daerah-daerah..termasuk la seremban,tempat sya menetap sekarang..:)


DAERAH SEREMBAN : MUZIUM NEGERI DAN PAKAIAN TRADISIONAL NEGERI


Gambar sya bersama Pakaian Tradisional..:)

DAERAH PORT DICSON : PD WATERFRONG & PANTAI TELUK KEMANG 

DAERAH REMBAU : WET WORLD AIR PANAS PEDAS & HUTAN LIPUR GUNUNG DATUK



DAERAH TAMPIN : MEMORIAL PERANG DUNIA KEDUA SUNGAI KELEMAH,GEMAS


Daerah Jempol : TERATAK ZA'BA



Dan semua mengetahuinya,Masak Lemak Cili Api Makanan popular di Negeri Sembilan ..


So apa tunggu lagi .. Jom Poie Nogori Sombilan..Fact Negeri Sembilan,terlalu banyak tempat sejarah yang masih berada di Negeri Sembilan,serta penuh dengan kazanah bumi yang indah,serta adat pepatih yang tak lapuk dek zaman..

Negeri Sembilan,Perkukuh Adat,Tarik generasi muda MEMARTABATKAN BUDAYA.

Tag : Cik Mun

27 comments:

farHaNa razaLi said...

apo kono eh jang..tormonung sajor..haha

Sya Chot .. said...

Haha.yehaa taw juga.he (=

alia syuhada said...

Wahh akak orang nogori rupanya . Alia tak faham lah loghat nogori ni . Akak pakai baju tradisional tu , wuu comel je ^^ Hee

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Fiqah pehe ! Semua nogori fiqah pehem gapo dio demu kecek. Haha, nah kak. Bercampur baur loghat ! hahaha.

Ni memang promote habis ni ! Hahaha :D

wana wazm said...

sy tag awak di http://justforcontest.blogspot.com/2013/01/ga-2013.html

alyn amalyn said...

wah, sya pakai baju tradisional..:)

Sya Chot .. said...

@alia syuhada a,ah akak orang nogori..hehe :) xpe,nanti blja loghat nogori..hehe :) thnk dear.

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah hahaha..eceawah,sume baso kawe tahu yo? ahahha.. teman pun tahu jugok..haha..bercampur2 gak..:P

alang2 promote juga..hehe

Sya Chot .. said...

@wana wazm Insya Allah,ada masa chot join..thnk :)

Sya Chot .. said...

@alyn amalyn hehee...rasa mcm nk try pkai..hehe

Mya Abdullah said...

kita berjiran laa ,hehe

Sya Chot .. said...

@Mya Abdullah Ohh really ?? :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

TERASA NAK PERGI PULA WET WORLD..

Sya Chot .. said...

@Leeza dayasari [santai leeza] so pe tunggu lagi,,pergiii~~~ hehehe

Secrets of A Teenage Girl said...

comel sya pakai baju tradisional tu..hehe :)

Sya Chot .. said...

@Secrets of A Teenage Girl hehehe.mcm pelik pun ada sbnrnya..heheh

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Sya Chot .. said...

@Mohd Lokman Bin Ramli thnk..nanti sya lawat semula :)

Eedi Aziz said...

salam blogger dari Kelantan...bertandang dr segmen sama...Jemput ke Ladang "Pengemis Cinta"

Sya Chot .. said...

@Eedi Aziz Insya Allah,nanti sya lawat.:)

Irwan Alessa said...

Assalamualaikum, saya dari segmen yang sama.. terjah dan follow awak sekali..

jom datang ke blog saya, blogger Johor punya cerita :)

http://www.irwanalessatyme.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Sya Chot .. said...

@Irwan Alessa will visit u back..thnk..:)

♥Farhana♥ said...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

♥Farhana♥ said...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

Mysyah Holiday said...

Assalamualaikum,
Slm singgah dan Slm blogger.
Done Follow. Dtg dr segmen yg sama, blogger dr Johor. Link


Jemput join segmen sy yer di (Tengok sini).

deno said...

salam.. deno dari segmen yg sama! btw, deno dari terengganu! deno folow sini :)

www.dayangdeno.blogspot.com

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome