January 7, 2013

Moh Kite Ke Melake ..

 When I see this picture,I'm feel like,now I'm at rome..Wallaa

Statement gambar diatas xboleh blaa~~ Ok,Cuti-cuti Malaysia kembali lagi..Kali ni Melaka menjadi destinasi percutian balik hari kami..Xperlu tido di melaka,sebab rumah sya dekat semban jerk,Kemain dokek joo dengan umah den har..*Kuar cakap nogori..Jadi demi mengisi masa lapang,ayah terus memejut laju kereta ke melaka..Yehaa~~ 

  Family,Where Life Begin & Love Never Ends.Love So Much..

Pergi berenam,tapi disebabkan adik kesayangan tukang snap pic diatas,tak tersenarai..Destinasi pertama mydin melaka sebenarnya..Pergi sana semata-mata beli big apple donnut n isi perut makan dulu..lepas perut kenyang,hati senang,baru la gerak ke bandar hilir..

  Can't Wait To See View At Melaka

Lokasi : Menara Taming Sari..Seyesly puas hati..Tiket pun mampu milik a.k.a mampu beli..Sorang RM 10.00 untuk dewasa..Kanak-kanak sya tak tahu harganya.cz sya dan tiga adik-beradik sya umur sume under 12..*dah besar adik2 sya..ecewahh rasa macam 3,4 minit kut duk dalam tu..So sape yang nak duk rasa experience baru,try la naik benda ni..Puas lihat pemandangan Melaka,dan Sangat owsem.

  River Cruise,Really Romantic..Really ?? Try laa~~ 

Lokasi : River Cruise Malacca.Sama macam harga naik taming sari,Harga mampu milik,Sorang RM 10.00..ok sumpah memang berbaloi,korang bayar RM 10,untuk berada selama 45 minit dalam cruise..korang bayangkan la,sangat lama..Kalau nek time malam,lagi best !! jujur beb..Sya ingatkan 10 minit mcm tu,sekali 45minit,hambik ko sya..dah rasa mual2 pun ada,cz sya ni mabuk air..Harap maklum,tapi sebab nak gak lihat view melaka,wat muka relex,chillex cool..So korang memang patut try benda ni.Next time,sya nak try nek waktu malam plak..Super duper owsem.

Teringat Tagline Melaka : "Melawat Melaka Bersejarah Bererti Melawat Malaysia.." Apa tunggu lagi,moh la ke Negeri Melaka..Macam-macam ada..ecewahh Promote..:)

30 comments:

~didiey~ said...

wah!!! promote ni..haha!!
best nya dpt tgk view....xtau plak chot anak sulung

Anum said...

bestnya
nak ikut

Sya Chot .. said...

@Anum Dah balik negeri sembilan dah.hehe

Sya Chot .. said...

@~didiey~ hehehe, sekali sekala..sox lusa promote negeri sembilan plak..hahaha.. a,ah chot anak sulung..he

Lissa LaLissa said...

..besrnyaa~ Lissa blum pnah lagi sampai sana., huhuu

Cik Zara said...

bestnye..

Sya Chot .. said...

@Lissa LaLissa Really ?? nanti kte g sesama laa..hehe

Sya Chot .. said...

@Cik Zara nanti pergi taw..hee

inasazali said...

jom la bercuti kt jb pulak :)

Sya Chot .. said...

@inasazali Insya Allah,next trip ker..hehe

asmaiza daud said...

wah! cam bez je melaka kan. asma tak penah sampai sane.. kesian kan.. huhuhu

Sya Chot .. said...

@asmaiza daud Memang best..hehe..nanti g la sana aw..:) ehehe

Reiko Masashi said...

smpai skrg still xdpt nk naik river cruise dkt mlaka..huhu
msa blaja lec ckp best jgk..

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi Best ~~ memang patut try..sngt berbaloi2 aw nek..:)

Nadia Johari said...

xkn pergi je chot..hehee

alyn amalyn said...

wah, melaka memang best ..alyn pernah pergi masa form 1 dgn family,,best kan..:D

asfira aminuddin said...

cuti cuti malaysia ni babe. haha. i dah lama tak pegi melaka. rinduuuu :))

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari dah 2?nk buah tgn la ni??hehe

Sya Chot .. said...

@alyn amalyna,ah melaka best,tp pnsnya len mcm.b'peluh dbuatnya.he memg bst.

Sya Chot .. said...

@asfira aminuddin lbh kurgla cuti-cuti malaysia.he nanti g la mlaka.(=

miss niedNied said...

best nyeeee!!! ehh tetiba padahal duduk mlka pong ni -_-'' hehehe

Sya Chot .. said...

@miss niedNied Laa asal melake juga rupanya..hee

alia syuhada said...

hehe, tu lah . Best kan . Kalau river cruise malam memang best, alia tak pernah naik sebab...entah . Tak ada nafsu nak naik , ekekekeke xD Lagi pun rumah alia dekat je dengan Melaka . 30min sampai :D

Secrets of A Teenage Girl said...

Seronoknya pegi jalan2 melaka. seriusly, jln malaka best sgt! lebih2 lg dgn family. Lg lg.. bndar Malaka bersih kan? Mcm susah nk nmpk sampah. Itu yg Yana perasan lah.. :)

Yana xbpeluang naik Menara Taming Sari lg. Sebab masa pergi Malaka, mesti ramai org. So xdptlah naik.. Huhu (><)

Sya Chot .. said...

@Secrets of A Teenage Girl A,ah sangat seronok..btl tu,sana mmg brsh..jarang jmpe sampah la..hehe

xpe,next time yana nek taming sari tu aw..hehehe :)

Sya Chot .. said...

@alia syuhada tu la kn?sys pun nanti nk try nek waktu mlm..hehe..

Ƞurul Ƨyafiqah said...

awat dok habaq fiqah pergi melaka ?? hahah xD loghat apa fiqah cakap ni -.- anyway, tak singgah rumah fiqah kee, sekolah fiqah kee, ahaks. tak bosan ke kat river cruise tu :3 entah bape kali dah gi sana. ada nampak biawakkk ?? besar lak tu.
Walaupun org Melaka, dah duduk melaka hampir 16 tahun, tak pernah pergi Taming Sari. Amat sangat tersedih :( *fail BM xD Hahahahah ;)

#panjangnya komennnn :p

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah hahaha,alaa tak xsmpat nk duk habaq kat fiqah sys g melaka..*ni ckp utagha dik..hheeh bosan gak la,cz45 minit kn..?heheh nanti kena g taming sari tu,tgk mlka puas2..hehe

~didiey~ said...

chot anak sulung tapi paling comel lotey ye..kecik je Along adik2 ni..hihi

Sya Chot .. said...

Hehe,plng rndah.he rdha je la.haha




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome