January 17, 2013

Melakar Impian


 Diploma IT (Programming) [Done]
 Dean's List In Diploma [Done]
 First Convokesyen [Done]
 Degree In ....
 Dean's List In Degree
 Muet Band 4 / 5 Or maybe 6 ? :)
 Lecture ( One Day,I will !! )
 Futher Master,PHD maybe..Insya Allah
 Dream House Bangalore
 Good Muslimah
 BMW X6 / Honda Accord / Suzuki Swift
  Sending Me :P My lovely Parent Umrah & haji using my money
 Travel around the world 
 Married 
Good Husband
 Have A good Son And Daughter
 A Happy Family

   Senyumlah walaupun ia pahit..*Gambar tidak ada kena mengena..ahakk :)


Rasa macam nak senaraikan impian sya plak saat ni..Mana la tahu,nanti dah tua-tua boleh check balik..:P Dapat ke tak sya tunaikan semua impian ni kan..Ini apa yang ada dalam kepala sya sekarang la,lepas 5,6 tahun mesti bertambah-tambah la impian sya ni..

Sya susun impian sya mengikut urutan..Ce tengok kawen tu bawah-bawah sekali..sya tak maw pk nak kawen awal,sebab sya rasa banyak yang sya kena buat untuk balas jasa parent.Sya pun tak sanggup nak lepaskan family awal2 ikut husband..ecewah..*Pang Tapi kalau dah jodoh awal,sya tak mampu la menolak takdir..Kita merancang,Allah tentukan.Betul? so sape yang bakal jadi husband sya kelak,mohon sabar n jangan gelojoh..*hahaha..



42 comments:

Lissa LaLissa said...

Good Luck melakar impian~ ^^

Sya Chot .. said...

@Lissa LaLissathank dear (:

Nadia Johari said...

semoga impian tercapai..usha kne lebh..=)

inasazali said...

wah..good luck ye chot..all the best with your wishlist..

Hanna Nabiella said...

semoge impian sys tercapai! aminn3 ^^

Cikgu Ma said...

usaha tangga kejayaan...ehhehe

~didiey~ said...

sis doakan chot akan jadi muslimah sejati :) sis pown masih belajar..sama2 kita berusaha..sebaik2 manusia adalah manusia yg berusaha ke arah kebaikan & mahu bertaubat..wallahualam =)

psst~ chot muda blh lah letak married last2..haha!!! sis tua suda..hikhik

Sya Chot .. said...

@Nadia Johari Mudah-mudahn..Insya Allah,chot akan usahakan..Amin :)

Sya Chot .. said...

@inasazali thnk ina..Amin2..

Sya Chot .. said...

@Hanna Nabiella harap-harap begitu hendaknya..AMIN:)

Sya Chot .. said...

@Cikgu Ma yeah..jadi kena bertangga2 usaha untuk capai impian chot ni..hehe:)

*NurSyahieraDahhari* said...

impian mencakar langit. semoga dapat apa yang di impi :)
chot ! syiera follow sini. 1151 :)

Sya Chot .. said...

@~didiey~ Thnk sys..Amin mudah-mudahan..sya pun masih bljar,n byk lagi yg kena blja..sama2 kte berusaha..:)

*uhuk3,sys tua la sangat kn?mana ada laa..26 kn? muda lagi la sys..30 baru nk msk tua sbnrnya..hehehe

Sya Chot .. said...

@*NurSyahieraDahhari* Impian kena tinggi,kalau tak dapat capai semuanya,mesti segelintir ke capaikan juga..hehe

*NurSyahieraDahhari* said...

yup2 betul tu. yang penting ada usaha :)

alyn amalyn said...

usaha tangga kejayaan..InSyaAllah semua tu akan tercapai dengan usaha yang Sya..fighting!!

Sya Chot .. said...

@*NurSyahieraDahhari* btl tu..kalau impian jer,tapi tak ada usaha xguna gak kn?:)

Sya Chot .. said...

@alyn amalyn yup..:) Sya akan usaha..mudah-mudahan xsemua,ada juga sikit yg dapat dicapai..amin.. yeahh aja aja fighting..:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa BMX X6...

Sya Chot .. said...

@Leeza dayasari [santai leeza] Aiahhh ble la dapat pakai kete tu..huhu cantik sangat n besar..gah kalau ada atas jln raya..heehe

Cik Yaya said...

InsyaAllah..mudah2an tlaksna sgla impian tu =)

Sya Chot .. said...

@Cik Yayaamin.thank (:

Secrets of A Teenage Girl said...

yana doakan sya dpt laksanakn semua impian dalam wish list sya ni.. amin3 :)

cayok cayok! XD

Sya Chot .. said...

Thank yana. Amin3. (:

Florence Ayum said...

good luck sis Chot ^^ Moga tercapai semua impian :)

Sya Chot .. said...

@Florence Ayum thnk dear :)

haz said...

wahh pnjg list. hihi. goodluck in ur life undertaking =)

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Wah. Banyaknya wishlist akak. tapi Fiqah lagi banyak. Kot. Hahaha. Harap semuanya tercapai ye kak Sya :D In Shaa Allah. hihii..

Reiko Masashi said...

semoga impian trcapai..nk jgk jd lec tp xpkir lg nk smbng blajar =_='

P/s iklan kejap :P: couple plushie RM40 (klu satu je kra rm25)

LIA AZMAN said...

goodluck sya.. moga2 semua impian tercapai hehe =D

Sya Chot .. said...

@haz Impian kena setinggi awan..hehe tu yg bnyak :) thnk yar.

Sya Chot .. said...

@Ƞurul Ƨyafiqah Mudah-mudahan..amin :)

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi Amin..thnk dear..npe xmaw sambung lagi dear ? :)

p/s : thnk dear :)

Sya Chot .. said...

@LIA AZMAN thnk dear :) Amin..:)

michelle De hunny said...

good luck dlm misi melakar impian/mencapai impian ok dear :)

usaha itu penting!

Sya Chot .. said...

@michelle De hunnythank dear.orait.usaha !! He

Cikgu Fikri said...

wah..
dpt dean list..
tahniah..
smoga brjaya mncpi impian.. :)

Sya Chot .. said...

@Cikgu Fikri :) thank yar :) Amin,mudah-mudahan..

Nurul Aini said...

Amin..semoga di permudahkan segalanya oleh Allah. Waa..tumpang seronok dengan kejayaan anda..hehe. Ambil programming ye, salah satu bidang yang saya minat. ^__^ Tahniah ye dapat dean..bukan senang.

Cik Mun said...

goodluck k..semoga tercapai sumer hajat ni..

Sya Chot .. said...

@Cik Mun thnk mun..:) Amin..

Sya Chot .. said...

@Nurul Ainiamin..Mudah-mudahan begitu hendaknya..:) A,ah ambik programming,awak mint??woww..hehe..thnk yer.:)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome