January 6, 2013

Contest Blog Paling Cantik

Jom ramai-ramai join 

 Bukti sya done follow blog anda :)

Orang kata,selagi ada rezeki,Lebih baik kita mencuba..Tuah Ayan nampak di kaki,Tuah Manusia tak siapa tahu..Berbekalkan sedikit keberanian dan keinginan,sya taruhkan design blog sya ni..:) Berkaitan dengan design blog ni,sya pilih tema oren sebab ni merupakan warna kegemaran sya..Sya xmaw pakai oren yang terlalu terang,sebab sya tahu,tak ramai blogger suka blog yang menggunakan warna terang,jadi oren susu pilihan sya..:) 

Design blog ni 100% design by me..Baik dari header,menu tab,design2 yang di pakai,sidebar,and koding pun dari sya.. Mengambil masa yang lama pada sya,untuk siapkan design ni..Sya nak nampak blog sya ni, lain dari blog orang lain.Apa yang lain? kelainan yang sya cuba lakukan adalah, sya pecahkan antara blog post dengan sidebar..Kebanyakkan blog yang sya lihat,mesti bergabung bersama dalam satu border..Nampak tak beza sidebar n blog post yang sya pecahkan? Kita akan rasa puas,bila blog kita,di design sendiri kita ,even hodoh pada pandangan orang lain,kita tetap bangga sebab ni hasil kerja tangan kita..:) sya tahu,ramai lagi dekat luar tu,blog mereka PALING CANTIK..#Fact

Jadi,para blogger yang duk tempah design blog mereka kat pada designer blog,korang jangan la cerewat ker apa,sebab jujur,sangat susah nak main dengan koding ni..:) *Even sya xambil tempahan,sya tetap rasa perasaan designer blog yang bertungkus lumus siapkan design blog yang memuaskan hati untuk anda..Xcaya edit koding ni payah??try n error la k..ahakk :) Support this Contest.


Even penganjur tak suh tag pun,sya tetap nak tag la..Reason tag,blog mangsa tag sya ni,menggunakan warna terang sebagai pemilihan blog beliau,nak tengok?so jom terjah.:) 


19 comments:

Michelle Hopell said...

good luck chot.
btw blog sya mmg cantik,seriously :)

Sya Chot .. said...

@Michelle Hopell thank dear.hehe

Reiko Masashi said...

good luck sya :)
blog cntik org pn cntik aihh ^__^

p/s : blog reiko terang bederang sbb nk menerangkan mata blogger yg asyk msuk blog wrna slow je..hehehe

~didiey~ said...

good luck chot :)
blog ni boleh menang ni..hehe

Pykaa Pdott said...

blog awak mmng cntik sgt tao :)

yayaa said...

cantek lah blog chot,ok la ni tau..dr sy yg empty xde pape..huu (;

kopi pasta said...

fuyoo tertarik dgn ayat pakai coding sendiri.. so kiranya buat coding sendiri utk blog? ak pon nk buat mcm ko juga sidebar dgn body post tu terpisah. tp apakan daya, ak pkai template yg dh siap. yg boleh ak buat touch up bgi kemas, warna sesuai n tambah apa yg ptut. nak tambah border pemisah tu ak tak reti :(

tp ak puji pmilihan kaler ko. bgus. warna lembut ni buat mata sedap mmandang blog ko

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi Thnk dear..:) hehe,segan3..

#Mcm tu,sya nk tag reiko la,even penganjur tak xsuh tag,nk tag reiko la..hee

Sya Chot .. said...

@~didiey~ Thnk sys..:) Amin..

Sya Chot .. said...

@Pykaa Pdott Ada yang lagiiiiiiiiiii cantik taw..hee

Sya Chot .. said...

@yayaa hehe,thnk dear..blog awk pun ok what..putih kn suci..hee

Sya Chot .. said...

@kopi pasta Yup,buat koding sendiri,tpi tetp perlukan bantuan tutorial jugak and edit sendiri..Blog anda pun ok what..nama pun kopi,kena la pakai warna black kn?hehe

#ohh yeah?? hehe,sya xmaw sama mcm blog len,most of them pilih warna pink,tu yang pilih oren susu..hee thnk beb..:)

kopi pasta said...

err, kaler hitam tu bukan aku buat utk matching dgn kaler kopi LOL. sbnarnya ada background image tp background image ni buatkan blog jadi lembap lg2 klu background tu saiz KB nya besar..so ak terpaksa buang n gantinya dgn yg lebih simple.gelap

Sya Chot .. said...

@kopi pasta hahaha,sya ingatkan mmg segaja pakai black,yer la,dah nama pun kopi,kopi kan hitam??hehe..xpe,tu sume xpntg,yg pnting,bahan yang kita nk sampaikan dalam penulisan kite yang sebanrnya..:)

Reiko Masashi said...

@Sya Chot .. hehehe..ok fine, reiko akn join :P

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi hahaha..join taw :P

najiah shaharain said...

Goodluck! : datang dr contest yg sama

Sya Chot .. said...

Thank.will visit u back :-)

Laish Closet said...

Hi dear.. salam perkenalan..
Jemput join contest kami di http://laishcloset4u.blogspot.com/p/vintage-contest.html ya..
Boleh dapat hadiah best!! Ajak rakan-rakan lain sekali tau. The more the merrier =)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome