January 24, 2013

Bahagia itu wujud,Kalau saling memahami :)


Entry kali ni keluhan dan luahan hati sya..sangat panjang..Kalau tak suka,boleh click button (x) hujung blah kanan anda yer :) Yang nak baca silakan..Rasa lega bila dah luahkan melalui penulisan..:)


  Ini semua poyo..Gua tak seayu macam dalam gambar tu,tapi gua berangin2 n emo bai..xcaya?terpulangla~~

Akhir tahun 2012 dan permulaan tahun 2013 ni,terlalu banyak perkara indah,dan rezeki datang pada sya..Sya syukur sangat..#TAPI hubungan sya dengan si dia plak agak dingin lepas masuk 2013 ni..  benda kecik nak gaduh,salah cakap sikit,sya emo,xlayan,sya sentap,pantang salah sikit,mesti dingin..Bahagia tu kejab jer la kata orang tu,sox tu gaduh..haisshh myb sebab dah 3 thun lebih,tu len mcm skit.haha

Kalau perasaan,kat blog ni,kat random pic,mana ada gambar diri dia lagi,semalam dah kena tanya dengan en abang..siap dapat soalan cepu emas "Dah jumpa penganti sy ke" wahh kemain soalan ni..grr..hakikatnya tak break pun,cume msj tu,mcm nk xnak jerkk,dari 2 pihak..tu jer pun..huhu lagi pun memang sya nk dia tegur pun pasl benda ni,biar sya nmpk,dia care lagi hubungan ni..hari tu punya pasal laa,sya begang gila,kite pujuk jual mahal sangat,kan dah mendapat :P..#Maaf Awak..

 Mungkin sebab faktor umur kami yang sebaya,dan anak sulung dalam keluarga,jadi setiap masalah yang datang,kami dapat setelkan dengan baik.. #Think Anak sulungkan selalu mengalah..Ecewah

Semalam,berakhirla semuanya,luahkan apa yang tak puas hati,cakap apa yang dah lama terpendam,lega gila..dia cakap sya ni "Berangin,a.k.a EMO" what? sya senyum lgi,kalau dekat dah tarikkk hidung dia..haha,sebenrnya sya suka,kalau dia n sya luahkan,xpayh nk memndam sangat,nanti lgi trk..N fact,sya baru tahu,  En Abg penstalker termanis,suka usha tweet sya..perhh,siap hafal ayat dlm twttr sya..*Padan muka ko sya.

Perkara paling rasa macam budak2 bila dia kata "Kita kosong2 ok" haha #Rasa comel plak ayat dia ni..Jadi mula la baik balik,siap wat azam,tahun ni,masing2 akan cuba buat banyak perkara bahagia mcm tahun 2012,xmaw byk pahit,dan kecewa..Lagi pun,dulu xpernh gaduh r,selalu ketawa n byk manis,tahun ni len skit..sya yg slp,cpt menyentap jer keje ehh,nsb En Buah Hati ni penyabar tahap dewa r gak..*Maafkan saya awak..:p

 Renungan Kita Bersama :)

 Dalam keadaan macam ni,sya syukur sangat,sebab sya taw gak,sikap sya ni macam mna ngn dia..Sya cakp ngn dia,xblh ker,kalau kita jadi mcm mak ayah kita,gaduh ker,apa ke,tak de cerai berai,always bersama jerr...Itu yg sya mahukan..lebih2 lagi....

 en buah hati sya ni,cinta pertama sya..Gila! mna mgkn senang2 nk lupakan kalau tetttt,*minta jauhkan.Lagi pun,sya cinta ke2 dia,merangkap perempuan kedua yg pernh berpsgn dgn dia la..*See,macam mna 2 2 tak setia bagai nk rak *Pangg~~

sya dengan dia,dalam proses kenal mengenal lagi,saling memahami dan mendalami antara satu sama lain,even dah 3 thun lebih together-ii..  sya xharap lebih pun dlm hubungan ni,cukupla impian sya dan dia,jadikan hubungan ni halal dan kekal bahagia hingga akhirat kelak.Amin bersyukur,sebab dapat lelaki yg tahan kerenah emo n berangin sya ni..:) Terima kasih awak..:)

Dalam keadaan dingin macam ari tu pun,ada je yg cuba nak jadi batu api dalam hubungan sya..hebatnya lahai.. sya yakin,dan percaya,kalau kita tetap yakin,dia jodoh kita,kita doa,tawakal,serta niat baik,Allah akan tolong kita..Bukan mudah nak leraikan sesuatu hubungan tu..Takkan wujud ucapkan pu**s tu dri mulut masing2..kami berdua cuba elakkan dari sembur menyembur..#eh pernah ker?nope2.. 

~TAMAT SUDAH,THANK PADA YANG MEMBACA *ehh ada ke yg baca blog ni?   ~

60 comments:

FarhanahAdzlan said...

tak tau lahh nak ckap ape sbab tak pernah berpasangan lagi hahaha
cuma2 saya doakan sis akan sampai ke pelamin and kekal till jannah :)

Sya Chot .. said...

@FarhanahAdzlan ohh really ??:) wowww.. blja lagi kn??hbs kn blja dlu aw..:) thnk dik..Amin..

fifie said...

Biasalah sya, dah 3 tahun lebih hubungan tu mesti ada pasang surut. Huhu. Takpe selagi dua dua tak putus asa, masih berpegang pada cinta satu tu. InsyaAllah semuanya akan selamat.

Kuazue Mohd said...

As salam..

gantungkan hati kamu pada ILAHI lebih kuat.. tahajjud,... istikharah... semoga kamu lebih tenang.. by the way.. datang bertandang nie menjemput join my GA.. jom lah.. mana tahu ada rezeki.. dan semoga ukhwah berpanjangan,...
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html

eimuizduaf said...

Nanti kahwin jemput lah kite . Eah ? Tetibe . Hahaa . Harap perhubungan akak Sya kekal sampai ke jinjang pelamin dan kekal until jannah :D . Aamiin .

Sya Chot .. said...

@fifie ecewahh,sys dah macam pakar cinta plak..hehe btl tu sys..:) sya pun pk macam tu juga..Amin..mudah-mudahan..

Sya Chot .. said...

@Kuazue Mohd Insya Allah,thnk bagi nasihat tu..:)

kalau ada masa,sya join..:)Insya Allah..xjanji aw..hehe

Sya Chot .. said...

@eimuizduaf haha,blh jer..tp tunggu g 6,7 tahun ok..hehe Amin..mudah-mudahan..:)

Hanida Moss said...

Sweet! Saya pun anak sulung, boipren pun anak sulung hehe.. tapi saye jarang mengalah, acane tu? Alhamdulillah bahagia jugak :')

Sya Chot .. said...

@Hanida Mossdalam hbgn ni n jodoh ni, Allah dh beri kita slng mlgkpi.sorg api,sorng air.he dlm kes sya dia yg air,sya api.dia byk mglh.tp kmi seimbgla..kalu bhgia.syukur.doakn awk. (:

miss niedNied said...

Biasala sya gaduh2 ni....berseri sikit hbgn.heee kdng2 dari situ kita blaja n more kenal psngn kita kanss :) nied lg tiap2 hari emo ngn psng.hahaha kesian dia slalu je sbr. Huhuk

Sya Chot .. said...

@miss niedNiedbetul tu apa nied kata.kalu x gdh,xdpt knl dalam2 pasgn kte.he ala jgnla emo slalu.he

Annyss Aleeya said...

untungla ade org syg. hihi.
moga hbngn kamu kekal n bahagia sokmo k. :)

Nadia Johari said...

semoga kekl ..jgn gado2..hehe..sling percy mempercyai..

Sya Chot .. said...

@Annyss Aleeyaecece cra dia ckp,mcm tk de org syg dia plak..hehe amin..mudah2 Amin

Sya Chot .. said...

@Nadia JohariAmin..thnk sys nadia.. Bereh..hehe

~didiey~ said...

sabar k...mesti ada dugaan...dan sis sedang laluinya.berat.tp percayalah,chot xkn mahukan dugaan mcm sis alami skrg. so skrg ni,hal2 yg kecik jgn gaduh2.buang masa je. :)

Cik Yaya said...

en.superman yaya pon seorng pnyabar..thap ape xtaula..lau org len mmg da kne tgl da ni..punye cpt majuk n emo je..huhu..
apun moga bhagia ok..=)

ANNA MARIANA said...

anna pon cm 2 gak..adakala ok, adakala gaduh gak.. tapi pokok pangkalnya kita kena banyak sabar dan cepat2 think positif..

Sya Chot .. said...

@~didiey~ hehe,adatla dalam hubungan sys,ada pasang surut..sys tabah yer..tak maw lemah semangat..Insya Allah,semuanya akan baik2 jer :) xbestla kalau sys sedih2..hehe

Sya Chot .. said...

@Cik Yaya bertuah sebenarnya kalau dpt laki yg pnybar ni..susah nk jmpe..:) jaga baik2..moga bhgia untuk yaya juga:)

Sya Chot .. said...

@ANNA MARIANA adat dlm hubungan kn,kjb ok,kjb tak..hehe yup btl tu..kena bykn bersabar..:)

syazana amira said...

semoga lepas baik2 sja dan terus ke jinjang pelamin pulak :)

nana pun dulu camtu.. sampai satu masa sentap x tentu pasal.. n the best thing nana akan minta putus with nonsense reason.. kesian orang tu.. skrang ni, still kawan ngan dia cuma rasa bersalah tu tetap ada.. =,=

Sya Chot .. said...

@syazana amira Amin..mudah-mudahan..tu la,permpuan..kadng bnda kecik pun,nk besar2..n grl mmg xterlps dri kate pts tu laa..msti grl punya psl.kdang si laki wt relex n cool,kte laki nk uji n cbr dia..haiyaa..Minta diajuhkan laa..Amin..

~didiey~ said...

@Sya Chot .. insyaALLAH everyhting gonna be fine...amin.thanx chot :)

Sya Chot .. said...

@~didiey~ Insya Allah..moga bahgia milik sys..Amin.:) my pleasure..

MissAnt said...

ble bce cter sya teringat lak mse MissAnnT dlu,,sme jek gni,,,kdg2 kte yg dah lme dan biasa gduuh2 kcik ni dah rse mcm dh trbiasa sgt kn =)

no worries la,,,klau tsunami gado2 pun yg pnting igt perkre yg prnh mmbhagiakn kte,,ni la dugaan org yg bcinte dn setia ni,,sbb xde orgke3 nk digadokn ,,so mnde2 kcik pun jdik la kn,,hihi....sweet x kte??ngeh3...~~ =D

alia syuhada said...

Tak mo berangin2 kak ! haha xD . Okay Alhamdulillah dah okay . Good2 . Nanti tepek balik gambar si dia yang penyabar tuu ! hee ^^

Bum Bumeyh said...

hope sampai ke pelamin akak :D

Sya Chot .. said...

@MissAnt hehe,sume orang lbh kurang jer,pernh mengalami kan?:) tu la pasal,tak gdh,tak bestla.haha

btl2,gaduh mcm mna pun,bnci ke apa,tolong n wajib ingat perkara bhgia yg dia pernh wat kt kte..kn?:)moga ant pun kekal bhgia..amin:)

Sya Chot .. said...

@alia syuhada hehe,ok tak berangin..cube buat cool jer..he Alhamdulillah..tak sampai seru lagi nk ltk gambar si dia..hehehe:P nanti2 la :)he

Sya Chot .. said...

@Bum Bumeyh Insya Allah..Amin

yayaa said...

:)

Sya Chot .. said...

@yayaa :))

Cik Aishah said...

Semoga sis & pasangan bahagia untill jannah ye... Insyaallah..Aminn..:)

Sya Chot .. said...

Thank ye Aishah.amin (:

Nurrul said...

Kamu dengan si dia dah berapa lama ? ???
--> Jom kak Sya baca entry ini <--http://youismysoul.blogspot.com/2011/08/5-ujian-cinta.html -->

*insya'Allah kalau semua nya saling memahami dan selau selesaikan masalah sama2.. hubungan itu berpanjangan dunia akhirat.. :"D

Nurulee said...

Ewahhh. Wish you happy always.

Reiko Masashi said...

hehehe...untung kn dpt en.abg yg memahami :P
lg untung klu dia ttap trima kta wlupn dia thu klemahan kta ^___^

Sya Chot .. said...

@Nurrul sys ngn dia dah 3 tahun lbh dak..Ok dear,i will visit..:) sharing is caring kan?hehe Insya Allah,mmg tu harapan kami..:)Amin

Sya Chot .. said...

@Nurulee thank yer.:)

Sya Chot .. said...

@Reiko Masashi haha,bukan kalau dapt abg jer,kalau dapt kawan,family yg mmahami pun untung..haha..:)yup,btul2..slalu ncg bnda ni ngn si dia..:)

sabella mohamad said...

bella doakan akak kekal sampai bila bila dgn dia . masalah kecik-2 tu cuba setelkan ok ? jangan ambil tindakan terburu buru ;)

Pykaa Pdott said...

kita same sis dah 3 thun lbih ,. kdang2 tuh kira nak angin je , tapi slsai baik2 isyaALLAH akan oke smuanya , hope sis kekal dgn si dia , pyka letak sis dekat blog list pyka ea :)

Sya Chot .. said...

@sabella mohamad thnk bella..:) Amin..ecece adik nasihat akak..hehe bereh..:) #takenote:)

Sya Chot .. said...

@Pykaa Pdott ohh sama la..hehe :) tahu tak per,btl tu,setel cara baik jer la kn..Amin..doa untuk pyka juga..ok sys #TakeNote..sys ltk dia blik kat bloglist sys..:) thnk dear :)

michelle De hunny said...

sweet n sour gitu.
hikhik =)
sama ngan michelle bulan Jan ni mcm x kena je hub ngan someone.
dia lg marah,michelle pun marah balik.xleh bg muka sgt.hehe ..
pape pun hope korang sabar dlm apa2 shja yg berlaku. =)

love,michelle ^^

محمد رازيق said...

semoga hubungan itu akan sampai ke jinjang pelamin ye. amin

shar90 said...

kawen la cepat... hee
tp part yg batu api tu yg xbest... kadang2 dorng memandai je bg pendapat wlupon xkenal hati budi pihak satu lg... hee ^^

Sya Chot .. said...

@michelle De hunny HEHE thnk dear.Amin..Insya Allah,akan setelkan cara baik,xde gaduh..hehe

Sya Chot .. said...

@محمد رازيق Amin..thank dude :)

Sya Chot .. said...

@shar90 haha,lambt lgi beb..hehe tahu tak per,tak ada yg suka kemunculan batu api ni..hehe tahu tak per..:) setuju sangat la tu.

Cheq Kaq said...

Sekarang sya mungkin rase pahit, tapi suatu hari nanti kenangan pahit ni akan jadi manis..sweet je bile dikenangkan kembali..

Sya Chot .. said...

@Cheq Kaq chot stuju sangat la tu dengan apa yg sys katakan..hehe Insya Allah mudah-mudahan..Amin..thnk sys :)

nanakimie said...

gaduh2 manja ye..hee....btw,hope hubungan kalian kekal hingga ke akhir hayat....amin....

p/s: thanks ye sudi singgah blog nana,salam kenal^-^

Sya Chot .. said...

@nanakimie A,ah gaduh manja jer..hehe Amin,thank yer :) Amin

#My pleasure dear :)

Nurul Aini said...

Ermm..betul, tak kira dalam apa jenis hubungan sekalipun..kalau tak faham sama sendiri, tak satu kepala lah kiranya, tak kan boleh bersama. Dah satu ke utara, satu lagi ke timur..hehe..susah tu. InsyaAllah, kalau jodoh kuat, pasti akan ke jinjang pelamin. Saya doakan. Tak sabar nak makan nasi minyak ni..hehe..pulak kan.

Sya Chot .. said...

@Nurul Ainihehe thnk yer aini..Insya Allah..sya manusia,sntiasa akan siap sedia atas apa pun yg bakal jadi :)

Secrets of A Teenage Girl said...

biasalah perempuan, mmg emo sikit. tapi kalau dapat lelaki yang penyabar dan pandai selesaikan masalah, itu mmg terbaik mcm sya dgn en.buah hati. :)

tp yg penting kena ada sikap tolak ansur tau XD

Sya Chot .. said...

@Secrets of A Teenage Girl hehe,kan..emo jer lbh girl ni..he Alhamdulillah..:)

Insya Allah,akan selalu ada skp tu,Amin :)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome