December 4, 2012

Terima Seadanya..Jangan Expect lebih..

Aku adalah perempuan yang setia menanti dan menunggu untuk sesuatu yang bernama cinta.

Entry kali ini,BERKENAAN PANDANGAN sya terhadap pasangan yang bercinta..Baru bercinta,belum sah lagi bergelar suami dan isteri,tapi minta nafkah zahir tu melampau..nasib minta nafkah zahir jer,kut dengan batin juga,tu sya no komen la.Kalu sidia yang memberi tu lain cerita la kan?Ni pandangan sya tentang pasangan yang suka minta-meminta.*shame on you..

Kadang sya tak faham,perempuan selalu ingin pasangan mereka buat something yang romantik,sweet,bagi apa-apa jer la pada dia..sebenarnya perempuan ni tak tahu,lelaki ni sifat romantiknya memang dah ada dalam diri insan bernama lelaki..Tak banyak sedikit pun ada juga kan?Kita jangan la harap yang dia akan buat perkara yang deboom macam cerita ala-ala korea tu,then korang menangis air mata syahdu.*stop berangan ok..


Terima dia seadanya,Tiada manusia sempurna..-sumber:En.Mimpi
Lain orang,lain caranya,Lain lelaki,lain pula romantiknya..So pada perempuan diluar sana,bersyukur la kerana anda dikurniakan lelaki sebagai pendamping gelak tawa menagis anda..tak perlu nk expect lebih2,pepatah pun ada mengatakan "tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima"..Kalau Sidia dah bergelar Suami,baru la anda boleh "pau lebih" ..*Mohon tabah bakal suami sya mendengarnya..Hahaha =D 


Dialah jejaka yang kini sedang bertahta dalam hati sya..

korang tahu tak,lelaki sya tak seromantik sya taw,tapi sya selalu dan senang sangant jadi psgan yg romantik n sweet2 untuk dia..Sya xpernh expect lebih n dia akan wat sumething romantik pada sya,sbb pda sya,sya mampu jadi sesiapa untuk dia,so perlu ke sya minta pape pada dia,sedangkan sya mampu untuk lakukan..Yup ini pengorbanan sya,dalam hubungan sya..:)*mohon En buah hati sedar,yang perasaan saya ikhlas pada dia..Dan saya benar-benar maksudkan..:)


56 comments:

alia syuhada said...

hehe, Good akak sya ikhlas ! :)Alia ada crush je,haha . Alia tak layak couple lagi. haha . Btw,tulisan akak dah besar ! sukaa ! Thumbs up! hee

chot ok..! said...

alia syuhada : hehe,thnk adik..wahh ada crush rupanya..hee..xpe ada perasaan tu,tu mmbuktikan adik ada perasaan kn..hee..:) hee,thnk support yar dear..:)

nur syariza Natasya said...

waa..dh brpunya rupanya. melepas! hehe~ joke*
kalo saya time couple dulu, si dia yg romantik lebih. sy x pun. hueh3~

Paly said...

aik...org ats paly ni pun ade gak, haha.. ^^Y
tuan pnyer blog ikhlas bercinta :)
semoga smpai ke junjung pelamin dan seterus nye :)

chot ok..! said...

nur syariza Natasya : hee,dah berpunya dah..melepas la sangat kan??hee..tak ksh la spe yg romntik kn,yg pntg ada give n take together2..:) baru soo sweet forever..hee

chot ok..! said...

paly : hamboii gatai nampk..haha..cinta perlukan keikhlasan la kawan..amin3,moga2 makbul doa anda paly..:) TQVM

Mar Haini Abdul Rahim said...

waahh dalam hati ade taman, penuh bunga2 cinta gitu.. hehehe semoga kekal hingga ke syurga ye syg .. jaga hubungan, utamakan pandangan Allah, pray on you ! hepi2 mkn ns myk jeput taw :D

chot ok..! said...

Mar Haini Abdul Rahim : haha..InsyaAllah sys..kata2 sys tu satu doa buat sya..Baik sys,Akan jemput nanti..:)

siti farishah an said...

Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan hingga ke akhir hayat.thumbs up

chot ok..! said...

siti farishah an : baiklahh..thank yar..:) amin

miss niedNied said...

yeay! thx chot for sharing this! heee bnyk sngt membantu :)

cikeyrah said...

qira doakan semoga chot berkekalan hingga jinjang pelamin..sweet la korang :))

cikeyrah said...

qira minta izin ea nk copy gmbr cartoon tue . .comel lah hee

chot ok..! said...

miss niedNied :sharing is caring right dear??hee

chot ok..! said...

cikeyrah : thank dear qira..amin..Silakan..tu pun sya ambik kt facebook en mimpi..:)

cik mun said...

semoga jodoh korang panjang smpai bile2..hehe

chot ok..! said...

Cik mun : hehe.thank.amin (:

ANa Ahmad said...

waaaa...romantik nya..... macam kelapa di belah eh silap,, pinang di belah jadi dua la huhu ^^ nice sharing..

nadia said...

chotttt, dah kawen ke, belum kawen ke, sebagai isteri, kita tak boleh demand tinggi sangat kannn. asyik meminta je kejeeee. stressss laki tau. ;p

chot ok..! said...

Ana : kelapa dibelah pun boleh.haha my pleasure.he :-)

Nadia : tapi kn,kalu dh jd istri 2 len ctela nk minx pe bgai,tp mslhnya tme brcnta.maw koyak poket si lelaki.he.. Tgjwb suami kn bg n sdiakan nafkah zhr dan btin.hee tp jgn mlmpau sgt.he

hnahdy said...

satu hari nanti dia akan buat sesuatu yang surprise untuk sya

chot ok..! said...

Hnahy : eh cm 2 plak?? hehe Dia dh trlalu mcm2 lakukan pada sya,smpai xmampu sya nk memblsnya..he thank bro. (:

fifie said...

Nak memilih sangat belek tilik dulu diri kita. cukup hebat ke kita nie. Hahaha

chot ok..! said...

fifie : btl tu sys..demand sgt skunk..nk yg smprna jer..:)

cweet pinky said...

fuh , kembg kempis idung CP membaca , hehehe ~ CP nih jenis pasangan suke mintak2 :P

takdela , memg mintak tapi salu dlm mode bergurau , tapi kalaw dapt betu2 alhamdulillah ..

~didiey~ said...

terima seadanya...love this entry :)

thanx follow adk didiey..hehe..amboi2!!! nak kirim salam kat insan paling bwh tu ye??haha

chot ok..! said...

cweet pinky : wahh kira beruntungla kn kalau dapt..hee:)

chot ok..! said...

~didiey~ : btl tu sys didiey..trma seadanya..hee,amboii syss..hahah grw2 jer..hahahha

Nory Zoulkefle said...

setuju...lain lelaki, lain cara romantinyer...cara msg2 berbeza, hanya kite je yg taw, tahap keromantikan partner kite...hihihi

✖BossKucing✖ said...

done folo2. .so sweet both of u. . :)

Secrets of A Teenage Girl said...

suka baca komen2 di atas.. very supportive ;)

well, setiap lelaki tu lain caranya. ada yg romantik, ada yg x.. tp tp benda mcm tu xleh nk hrp kat lelaki je kan. kalau nk hrp laki yg mulakan dulu, mmg pyhlah..tp yg penting ada give and take. kalau dia x dpt memberi, kita kenalah amik peranan tu. ;)

sy doakan awk dan encik buah hati, kekal smpai syurga tau.. amin..jgn lupa jemput wedding nnt, teringin mkn nasi myk..hehe

Dunia Wilma said...

Sweetnya ^_^
Wilma setuju dengan pendapat Chot :-)
Baru bercinta, tak payahlah minta itu dan ini...
Kalau dah kahwin, minta sebiji rumah pun takpa...Coz dah jadi suami kan...Hehehe...

amy syahiera said...

jyeah ! betul tu , setuju la dengan sys . kire beruntung ade lelaki yg nak bagi kite kasih sayang kan ? opss ! saya still single . hehe . alolo , sweet nye sys . untung sidia dapat sys . semoga berkekalan :)

dayteenlea said...

komunikasi itu vital :)

I am Me said...

sweet jer.. smoga bkekalan keyh.. :)

chot ok..! said...

Nory Zoulkefle : ecewahh..sys bagi tip plak..hee..btl tu pe sys kata :)

chot ok..! said...

✖BossKucing✖ : will visit n follow u back..thank dude..:)

chot ok..! said...

Secrets of A Teenage Girl : ok sys yana..sya akan ingt kata2 tu..ecewahh..hee..Thank yar..amin..:)

chot ok..! said...

Dunia Wilma : yeahh itu betul3..bukan takat umah,nk minta macam2 pun boleh.. *mohon tabah mndgrnya en bakal suami..hahaha

chot ok..! said...

amy syahiera : yup btl3..kena hargai selagi si dia mash bersama..kalau dah tak bersama,tu lantak laa kn..hahaha.. *gila kejam ayt sys..:P

chot ok..! said...

dayteenlea : ohh yeah??huhu..

chot ok..! said...

I am Me : thnak..amin99x ..hee..:D

Ratu Hatiku said...

Itulah manisnya bercinta...Akk dulu pun gtu..hahaha..Anyway akk doakan hubungan korang kekal bahagia sampai bila2 k! :D

chot ok..! said...

SYS RATU HATIKU : indahnya waktu bercinta,moga indah juga saat berkhawin nanti kelak..amin..hee.. thnk sys..:)

Shima Mazlan said...

shma setuju sgt .. lelaki ni dia mmg xkn tunjuk yg dia btol2 syg kita sbb dorg adew ego yg timggi .. kita sebagai pasangan dia ptt tahu n bersyukur ..

chot ok..! said...

Shima : kan?? Laki ni memg ego tnggi,Tapi syg pn tinggi.he kte ptt b'sykr ada tman yg sudi "ketawa bersama,Menangs bersama" hehe

محمد رازيق said...

nice sharing. jujur. yerp perlu terima seadanya. jgn tertalu menilai kekurangan itu.

chot ok..! said...

حمد رازيق : iyup itu semestinya..terima seadanya..:)

Shima Mazlan said...

chot: btol2 .. mcm kita pompan mmg la ske tunjuk yg kita sweet but laki dia simpan jew .. but 1 day biler tiba mase dia akn tunjuk jgk .. so bersabar jew kannnnnn .. ehhhh .. meh la terjah blog shima .. jgn lipe follow ehhh ...

chot ok..! said...

Shima Mazlan : ok dear..i will visit u back n follow :)

NIA SI DRUMSTICK said...

waaaa..so sweet ni..boleh nanges la buah at bace ni..

chot ok..! said...

NIA SI DRUMSTICK : mohon en buah hati baca dan snap gambar nangis pada sya..haha

eitcha,IM said...

yes i agree with you :)
perempuan ni jangan minta lebih2 sangat.
baru couple, belum lagi kahwin :)

chot ok..! said...

Yeah !! Btl2. Kalau dah kawen xpe minx.duit suami.,duit isteri juga.he

cikdamia sahaja. said...

semoga berkekalan yer dear :D

chot ok..! said...

Insya Allah.amin




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome