December 15, 2012

segmen siapa paling jujur


Nak join,click banner atas ok..



1. Apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang : Kalau budak kecik tu,adik beradik sendiri,sya tumpahkan kari pada dia balik..haha,kalau anak orang lain..Buat muka senyum dalam hati sumpah seranah..Well~~

2. Pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar : Pernah ! Selalu kentut kuat-kuat depan mak,ayah,adik beradik bila tengok tv..lepas tu tanya,Wangi tak perfume baru ni?wahaha

3. Pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :  Ni pun pernah..Adik la  selalu perasan..Lepas tu,sape yang perasan sya korek hidung,sya datang dekat kat dia,free sapu kat baju..*Euww pengotornya sya ni..hahaa

4. Bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :  Bila erh??Erm tak ingat sebenarnya,tapi hari tu ada gak laa menagis sebab orang yang sya sayang sakit..Dan dia suka merapu lagi merepek..*Auchh,munci gilakk

5. Mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you : Ejek ek?? Hah ingat lagi,1 manusia ni,nama dia haikal,suka ejek sya "rendah" ok..fine..rendah itu comel..*mohon dia stalk blog sya..:P

6. Berapa berat badan you sekarang :Soalan macam ni la Sya lemah,tpi nk jujur kan??Berat skunk 49,tinggi 154cm..So ok la kan??xkurus,xgemuk..normal..yehaa.. :)

7.Ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :Ambil wudhuk..k,ni tipu !! kalau sya marah,sya akan masuk bilik,duk diam-diam and menangis..selalu sangat..sebab,kalau sya marah,teruk..Marah itu,peragai syaitoon..

8.Matapelajaran paling k.o masa sekolah : MATEMATIK ..saya benci NOMBOR ! Muktamad..

9. Adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan : Pernah ! gua dulu otai beb..Even mak gua ngajar satu sekolah..haha Sebab gaduh,pompuan tu yang mula dulu..kata orang,jangan kacaw sarang harimau kn?dia p kacaw knpe..kan dah mendapat.*Otai beb,tak takut sikit pun..*Ni mmg jujur.Now ayu jer..~~he

10.Orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) : Masa sekolah rendah??Jatuh hati??Ok tak de,cz dulu I skema..*POYO

11.You pertama kali couple masa umur berapa :Tingkatan 4,16 Tahun,2007.

12.berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila : Setengah Tahun.Tahun 2008

13.Last you putus sebab apa : Dia ada perempuan lain..*wthell.. dah kawen dah,siap blh jemput sya datang kawen dia aw..*Moga hubungan hampa tak kekal.. jahat dehh sya ni..haha

14.Adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa : Pernah !!Menangis kegembiraan..Sebab sya berjaya dapatkan segulung Diploma..Syukur.

15.Bila dok sorang sorang , ape mesti you buat : tidur !!yehaa..Lepas tu berangan sampai tidur..*Mohon Bakal suami tabah mengetahuinya..

16.keputusan upsr you :Tak ingat laa..Spm ingat laa..ahaha

17.You nak kawen masa umur berapa dan kenapa :27..Sebab nak tamatkan Ijazah dulu,lepas tu keje 2,3 tahun..Baruu kawen..Xmaw la bg En Bakal suami tunggu lama sangat.haha

18.You selalu berangan tentang ape :Tentang masa depan Sya yang bahagia,berjaya..Amin

19.Perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :Kehilangan orang yang disayangi..Tak de la selalu,tapi bila sorang tu dah pergi tinggalkan kita,inilah perkara kadang paling susah nak diterima..*Merindui arwah wan..):

20.Perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you : Dapat Anugerah ketua jabatan,Pointer 3.5 above..Dapat tajaan Biasiswa JPA waktu Diploma,Dapat naik pentas,pakai baju jubah konvo,dan ambil skrol..Indahnya Dunia..Syukur Alhamdulillah

21.Blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia : Wan Hazel..Sya dah lama follow n ikut perkembangan blog dia..Dia blogger yang ramah,tak sombong..komen2 kt blog dia,sedaya upaya dia balas..kalau kte bewre blog dia,dia akan beware blog kte balik..sya pun pernh pakai khdmat dia wat design blog sya..Tuto dia sangat berguna dan mudah faham..Seyes dia blogger lelaki yang sya yakin,1 day akan meningkat naik..hah tambahan,dia plak selalu bg tip2 pasal photografer..and I LIKE..

22.Sesuatu yang you tak suka bila blogwalking : comment word verification,Button follow yang kecil dan susah dijumpai and tak de shoutbox..mmg tak suka..

23.Mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook : Tak ingat bila tubuhkan,tapi now dah tutup dah akaun facebook..hee Masa mula-mula tu seronok la,lama2 hampar,bohsan..hee *kacang lupakan kulit r sya ni..hee

24.you selalu bangun tidur pukul berapa :Tak tentu.tengok pada keadaan fizikal..haha..kalau penat lwt skit,kalau segar pukul 8 dah bgn..tapi bgn subuh aw,bgn subuh pukul 6.15am.jangan ingat sya tak subuh plak..Aiyoo

25.Kritikan terhadap blog saya : Blog cantik,kemas..warna yang di pakai pun nampak cool n relex..Mean sesuai untuk lelaki or wanita terjah..cz bila laki terjah tak de la rasa macam jambu sangat kalau pakai tempalte warna pink fully..hee Tak de yang tak ok..Cuma~~sya jelez sikir r ngn header tu..msk jer blog kamu,keinginan nak kawen tu datang cepat..hahaha


Tag pada : sys didiey yang ramah dan comel


TAMAT : 01/01/2013

30 comments:

fifie said...

Okay memang jujur terus lah. Masuk habis bab personal. Hikhik

chot ok..! said...

sys fifie : hahaha..tahu tak per..hbs semua di selongkarnya..hee

~didiey~ said...

dah join :) hikhik

chot ok..! said...

nanti terjah sys plak..hahah

amy syahiera said...

jujur habes . awesome !

chot ok..! said...

haha..tahu tak per..hbs dah selongkar..hee

Miza Husin said...

Muehehe. Seronok baca kejujuran sys ni. Kelakar. Part sapu dekat baju tu awesome. Tu sweet nama nya. Haha. =.='

chot ok..! said...

hahah..tahu xpe..hahah..tp btl aw..

eimuizduaf said...

Terlalu jujur -_-" . Hahahahaa .

Fendy said...

best la bende ni...

chot ok..! said...

eimuizduaf : dah nk sangat jujur,kasi jujur btl la..hahaha :)

chot ok..! said...

fendy : try laa..hee

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hahah lawak lah chot,,,betul2 jujur ni =p

chot ok..! said...

hahaha..chot mmg mcm ni..lbh g ngn family..lgi gila2..hee

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Wah, bestnya baca ! Haha xD Detail habis cerita tuh :3

ejulz said...

Gud luck k.. Memang jujur laa.. hehe

kalau sudi jemput join k.. :)

http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/12/kamu-sahabatku-giveaway-by-ejulz.html

chot ok..! said...

Ƞurul Ƨyafiqah : hbs segalanya dah terbongkar..hahaha

chot ok..! said...

ejulz : Insya Allah..thnk jemput :)

Nor Salmi said...

Jujur sejujurnya..
Good luck!

chot ok..! said...

Hehe thank ibu. :-)

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

Ratu Hatiku said...

Hihihi..betul2 jujur nie ;D
Good Luck

Watercolour said...

Lol! Pengotor Nyewwwwhheeiiiiiiihhwhwhwhwhwifnsjbgnuwsnfgjowsbisgj

chot ok..! said...

Wahaha,memang pun.lalalalala ;)

chot ok..! said...

Ratu hatiku : thank dear (=

farah amirah said...

chot yg no 3 tuh kan kita slalu buat. hehe. kantoi :P

wahhh, jelesnye bila bce no 23, siyesli nak jd mcm chot. :)

chot ok..! said...

Haha.kte geng yg owsem! Haha

No 23? Nk jd mcm sya n jelez? Sya xphm.huhu no.23 facebook kn?huhu

Wan_hazel said...

waaaaaa...masuk list jugak ye wan nie..ahahaha..ahahha..tengs taw....tengs sgt2

chot ok..! said...

Hehe, tgk !! Bkti !! Siap kmen + bware blog chot .hehe ramah dan mesra.he welcme2 (:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome