December 28, 2012

ReView Tahun 2012


   Jadi diri sendiri itu  mudah ! Pucuk pangkal percaya pada diri..Jalan kita xsama,Jadi buat apa takut pada bayang-bayang sendiri..:)

Tahun 2013 tak lama lagi kunjung tiba,jadi sya tak maw luputkan kenangan tahun 2012 yang penuh dengan kenangan manis dalam hidup sya..Telalu banyak kenangan dan sukar untuk diungkapkan perasaan Syukur Alhamdulillah dengan apa yang telah datang dan berlaku.Dan sya harap tahun 2013 juga,penuh dengan kejutan,warna-wani,kebahagiaan,kejayaan,dalam hidup sya juga..Amin

Bulan 6 sya telah berjaya tamatkan pengajian sya dalam jurusan Dip IT (Programming) dan telah pun berkonvo pada Bulan 9..Yup sangat cepat,dan batch sya paling bertuah sebab,xperlu tunggu setahun untuk konvo..*Mnisnya suasana ini,Tuhan saja yang tahu..

   Tanpa Restu & Redha mereka,Sya takkan berjaya ke tahap ini.Segala kenangan terindah di Pulau Pinang,Akan sya kenang selamanya..

Bulan 12,bulan yang sya tak duga akan menang contest,segmen & sekutu dengannya..Seyesly sya xminat nk join segmen yg rumit,nk kena follow sana sini,sya memilih sikit..bulan 12 ni,bulan sya START bersegmen sebenarnya..dan xsangka rezeki memihak pda sya.Antara kemenangan terbesar yang sya dapat Pada bulan12 sahaja..Yang menang review2 tu xtermasukla kn??huhu

   PEMENANG SEGMEN BLOG SAYA TERSANGAT AWESOME *Top Referral (Tudung Bawal, Kerongsang,Header Clipping Mask, Blog Review,Bloglist ) Owsem Hadiahnya

   PEMENANG : CONTEST PHOTO EDITOR HUJUNG TAHUN ! *1 Pemenang (Gambar Sya akan di paparkan di Facebook,Blog,Twitter,Insta pemilik blog,dan Topup RM 10) woww !!

   PEMENANG PHOTO CONTEST BY HANNA NABIELA *Tempat Pertama ( Rm10 top up + Review blog + Promote Blog + Bloglist kekal ) Double woww..

   Berat mana kaki ini melangkah,Selagi nyawa masih di tubuh,selagi itu akan ku terus melangkah,mencari keredhaan dan jalan yang di rahmatinya..Insya Allah

Sya ada life sendiri,Tak perlu jadi orang lain. Allah dah aturkan yang terbaik untuk sya,Dan sya yakin pada-Nya.. (= Allah lebih tahu urusan & perjalanan masa depan kita dan Kita sebagai hambanya,hanya perlu usaha untuk tidak sesat dan pilih ke jalan yang diredhai-Nya..Kalau niat kita ikhlas,Insya Allah,balasan yang kita dapat pun ikhlas..Sya manusia biasa,dan sya xdapat nak puaskan hati semua orang..Proud my self..selagi sya tak wat perkara yang bertentangan dengan hukum Allah,sya yakin dengan jalan sya..

Di akhir tahun 2012,sya susun 10 jari,andai ada entry sya,komen sya selama ini, menyinggung,menyakitkan,hati reader,blogger yang terjah blog sya ni..Niat sya ikhlas,berblogging untuk perkongsian,bukan untuk mencari musuh tapi mencari seberapa ramai kenalan..Salam Ukhuwah..wasalam..:)

Sekadar perkongsian bersama ..Semoga tahun 2013 yang tak lama kunjung tiba ini,Akan memberi sinar baru dalam perjalanan hidup sya dan kalian..Insya Allah :) Segala yang tercatat ini,adalah perjalanan hidup sya,sya harap bila sya dah tua nanti,sya boleh ungkap kenangan ini bersama suami tercinta..*ecewah..Amin

38 comments:

Anum said...

salam petang jumaat
singgah ptg :)

Sya Chot .. said...

(:

Secrets of A Teenage Girl said...

yana pun mintak maaf jugak tau andai ada kata2 yg mengguris hati spjg berblogging ni. ;)

moga2 tahun 2013 ni akn lebih bermakna. dah nk habis tahun 2012 dh, cepatnya masa berlalu. sedih pulak. hukhuk.

salam ukhwah chot or syaqira lyana.hrpkan perkenalan kita akn kekal smpai bila2. huhu.

dari Nurul Lyana.
sign.

*mcm tulis surat pulak. hehe*

Sya Chot .. said...

Sys yana yg comel lg bek : ok 0-0 tw sys..tw xpe sys,cpt masa brlalu,dh nk msk 2013.rasa mcm xsmpat nk pejam mata,dah 2013 *ok ni tipu :-)

I.ALLAH, mudah-mudahan berkekalan smpai bila-bila.amin

Pun boleh~ haha

Cikgu Ma said...

moga hari esok lebih baik...

~didiey~ said...

alhamdulillah..rezeki tahun 2012 tu :)
betul sgt,Allah adalah perancang terbaik.Dia tahu apa yg terbaik utk hambaNya... 2012 juga tahun sgt bermakna bg sis..nnt sis cerita dlm entry :)

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Rezeki akak untuk tahun ni ! :D Wahh, bestnya. Fiqah pun nak susun 20 jari termasuk kaki *lol* mintak maaf kalau fiqah ada kasar bahasa ke, singgung akak ke :') Yup ! Berblogging untuk cari kenalan. Macam Fiqah dah kenal2 dah dengan akak. Hehee :3

FozyAliya said...

waa dah mcm nak raya lak lia asew..hehehe pape pun..semoga terus menempuh hari2 mendatang..and semoga tahun 2013 lebih memberi sinar kegembiraan..amin..

Reiko Masashi said...

tahniah dh konvo,sy je blum lg ni,enth bla dorg nk wt..hehe

slmt mnempuh thn bru :)

Florence Ayum said...

double awesome kak Chot ni! Banyak rezeki kak Chot ^^
Nak wish Happy new year ni!

Sya Chot .. said...

Cikgu Ma : Mudah-mudahan. AMIN (=

Sya Chot .. said...

Sys didiey : moga next year,lbh byk kejayaan bkal didatangi.. Ok sys,chot waiting.he :-)

Sya Chot .. said...

Adik fiqah : sys pn minx maaf juga,kot nyakat adk ke.hehe mudah-mudahan brkekaln kenalan kita :-)

Sya Chot .. said...

Alia : mudah-mudahan. Amin. Thank a lot.he nk new year,kena ada azam bru,he 2 minx maaf.he

Sya Chot .. said...

Reiko : hehe,thank.xpe2 sbr dulu. Nanti knvo xlama lg 2.he

Sya Chot .. said...

Adk polo : hehe,xadala dik biasa je.rezeki. Hapy new year to dear :-)

farah amirah said...

syg nye nak tinggalkan 2012.
huuu welcome 2013 :) heee. moga 2013 bg kenangan indah kan

Sya Chot .. said...

Farah : nk wt cm mana dear,masa brlalu pergy.he mudah-mudahan.amin (:

dEdEQ dE wIshEs said...

ALHAMDULILLAH DEAR .. :)

Sya Chot .. said...

Alhamdulillah..syukur..:)

eimuizduaf said...

Happy blogging akak :D . Hehehehe . Nice entri ^^ .

Sya Chot .. said...

ok..thnk yar..:)

izzaty ezreen said...

Assalamualaikum. Jom kita sama-II join segmen nih ..SIMPLE jer~
http://izzaty-abdullah.blogspot.com/2012/12/segmen-pantas.html

-meeSUPERGIRL- said...

semoga tahun yang akan dtg lebih baik dr tahun sebelumnya :)

Sya Chot .. said...

Mudah-mudahan.. Insya Allah.amin.

Sya Chot .. said...

Izzaty : waalaikum. Kalau ada masa,sya join.thank invite :-)

Fatini Zahid said...

jom join.. http://abcforfriendship.blogspot.com/2012/12/1st-segmen-wanna-be-my-followers.html

Cik Mun said...

sama la kite..
harap2 tahun 2013 lebih bermakna..

Sya Chot .. said...

Cik mun : amin3.mudah-mudahan :-)

Sya Chot .. said...

fatini : Insya Allah,kalau ada masa sya join (: thank invite.

alia syuhada said...

Suka ayat akak pada permulaan tu :) Jadi diri sendiri itu mudah ! Pucuk pangkal percaya pada diri..Jalan kita xsama,Jadi buat apa takut pada bayang-bayang sendiri..:) And suka ayat akak yang last tu , bersama suami tercinta , cehhh wahhh , hee .
Apa2 pun Good luck untuk tahun baru 2013 akak . :) Semoga yang di azamkan tercapai :D

Sya Chot .. said...

adik alia : ecewahh,pun boleh..suka yer??thnk dear..:) Setiap kata2 tu kn doa,mudah2 makbul ker..amin :) good luck to u dear,Insya Allah mudah-mudahan..amin .:)

Syat0za Zai said...

wahh.. byk menang tu :D

Sya Chot .. said...

Hehe,syukur Alhamdulillah.

zaty said...

sys pun nak mintak maap klo slame pekenalan kite sys ade tguris kan hati chot ke. smoge ukhwah ini terus bkekalan ;)

Sya Chot .. said...

0-0 tw sys.hehe sys ok je.bek.xada slh r.he I.Allah sys,mudah-mudahan ye.amin :-)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

selamat tahun baru chot,,=) ye, jadilah diri sendri tu lebih baik dripada hdup dgn bpure2 kan,hehehe

Sya Chot .. said...

Selamat tahun baru juga. (: betl3. Jadi diri sndiri.he




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome