December 26, 2012

Happy Born Day.

From bottom of my heart

Happy Born Day to my beloved partner a.k.a Future Iman ..Semalam mood nak menaip tak ada,jadi pos hari ni pun kira halal la..Entry kali ni,Banyak gambar,dan panjang..khas untuk en buah hati yang kepeng lagi sasa *Acaner tu..?Mohon reader blog sya ni,tak termuntah,lagi loya baca entry ni..Tak dijamin..haha .."Menulis ikut hati" so tersangat laa dari dalam lubuk hati ni,entry ni di tulis..*Entry luahan perasaan ni..

 Muka mamat poyo yang berjaya bertahta dalam hati sya..Yup SANGAT poyo..:P

 Thank for everything dari kita kenal 29.09.2009 sampai la sekarang..segala pengorbanan dan perhatian anda,sangat sya hargai..Even kamu ni annoying gila dan kadang2 menyakitkan hati,tapi sya tetap sayang~~ *ikhlas ni..

 3 tahun menyulam kasih,bukan satu perkara yang mudah,even ada niat nak mengalah,tapi bila ingat segala kenangan,dan rasa yang ada dalam hati ni,terus jadi tabah..Sya syukur sangat hubungan kita tenang,dan jarang..rasanya macam tak pernah gaduh besar pun sebab sikap awak yang sabar tu..Kadang sabar + anoying awak tu melampau2,sampai saya sendiri mengalah..haha

 Awak ni ramai pemint,kadang rasa meluat sangat..haha,tapi syukur awak ni bukan kaki melayan..*pang..berani2 awak mengedik ngan perempuan lain,makan kaki nanti..Sya tahu dan yakin awak datang dari family yang baik-baik lagi setia,jadi mesti awak ni setia dan baik gak..*Setia aw..he

 Kereta yang banyak berjasa pada kita..Mohon jaga + simpan sebaik2nya..*cewah

 Tiap kali jumpa,mesti awak je yang banyak cakap,tapi kalau text tu..wah kemain..bajet macam artis,sya ni wartawan..*haha,tapi sikap n banyak cakap awak bila time jumpa tu la buat saya rasa,pengsan~~ ohh rindunya suara adi putra mu..*adi puta la sangat..:P

 Kalau jumpa,mesti duk dalam kete *dah nama pun nek kete kan,mestila duduk,takkan berdiri..K,ni tak lawak..:P awak suka perli,menyakat,mencubit, memekak,menyanyi *bajet suara mcm anuar zain jerk..Sy suka usha awak diam-diam,lepas tu senyum and tengok perangai awak tu..then awk msti tnya kt sy,"Nape senyum2"..awak xthu dalm hati ni berangan n cakap aw,"Kalau dah tua nanti,Dia jadi suamiku,mesti macam ni juga sikapnya..Comelnya"..amin..=P

 kalau awak tnya,bahagian kete awak mana yang saya suka,sy akan jawab "Rim Tayar" yup,mestilaa,warna fevret saya tu..aumm,so mohon jangan tukar warna rim tu lagi..cukupla dah habis 7 kaler pelangi awak tukar,warna oren ni,biar yang terakhir..*blh plak buat request mcm ni..haha "All for me right?"

One of the most favorite picture..Sya rasa comel,disamping awak,sebab saya nmpk kecil dan kurus..haha

 Tiap kali kita jumpa,tema baju mesti nak sama..Yup,saya memang accredited planner kan?*Riak jab.macam impian saya,kalau sy dah kawen nanti,suami hantar sy pergi keje,pakai baju warna sama,makan pun sesama..*Sweet Forever Husband Wife gi tu..Nanti kalau jodoh panjang,sy nak awak jadi suami yang macam ni aw..*Now xromantik xpe,dah kawen,sila take over tugas itu..:P *ada bantahan??Face to face !! grrr,aumm

 Walau jauh terpisah jarak dan waktu ,sya ingin selalu dengar suara dan khabarmu..Yup,sya memang dilahirkan terlalu caring *ecewah,puji diri sendiri..Jadi telefon dan text la sya bila-bila masa sahaja..Sebab perhatian awak,yang selalu saya dambakan..*Amboi,jiwang plak..

HandMade,90% dari tangan sendiri,except kotak tu la..

 Awk bertuah dapt sy yang,ala2 kretif lagi romantik,penuh dengan kejutan.*over plak..Birthday awak tahun ni,handmade tu sy hadiahkan pada awak,dan barang dari singapore tu..yup,tu pun hadiah buat awak..Nanti jumpa,sila tuntut barang-brang ni,DAN makanan..:) *sy suka tengok awak makan berpinggan-pinggan..hahah

 Sy tahu awk xsempurna mcm laki lain,awak xsekacak awal ashari, xseromantik adi putra, x se"sasa" aaron aziz,*kemain..awk suka skitkan hati sy *nk juga masuk,tapi banyk mana kekurangan tu,awak tetap hebat pada pandangan sy..Sebab tu sy pilih awk,bukan lelaki lain..Dan awk kena tahu,sy la perempuan paling setia di abad ini..*sila tepuk tangan..hahah..

Jangan hanya pandai tangkap dan curi gambar..Awak dah berjaya tangkap n curi hati Syaqira Liyana,Jadi awak diperintahkan menjaga hatinya untuk selamanya.*Ada bantahan??Jumpa depan-depan..:P

 Terima kasih atas segala masa yang awak curahkan pada saya,Wang Ringgit yang awak belanja untuk perut sy *pun boleh,Minyak kereta yang selalu ke sana kemari layan kerenah saya,pengorbanan awak,jasa baik awak,perhatian awak,kasih sayang awak,rasa rindu awak, kalau nak diucapkan terlalu byk..Awak hanya lihat kekurangan awak,tapi sebaliknya,awak terlalu bnyk kelebihan..:) Semoga Hubungan ini,akan terus kekal,sampai akhirat kelak..Amin..

kalau saya kata umur saya 17,awak 21 orang tetap caya,sebab saya nampak muda disamping awak,even kita sebaya,dan awk lhir lambat dari saya..haha :P nak juga perasan n poyo..Sy blaja jadi poyo dari awak.:P

p.s :tinggalkan komen anda En Buah Hati,
bila dah baca entry ni..
sekian harap maklum !!AMARAN ...


50 comments:

melissa lissalalissa said...

waaah~ soo sweet., ^^

Sya Chot .. said...

wahahahaha..kemain..TQ :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

ahh... suwittttnyeee..
huhu...ni yang terasa kena cepat cari bf nih

tyra lee said...

sweetnye..
doakan awk berkekalan.. :D

p/s: doakan tyra gak :D

Sya Chot .. said...

.::: Princess MOMOY :::. : ehh lama x lawat momoi..laa tak de partner ker??ok,lps ni cari sorang..ecewah..:) *p.s :merinduimu

Sya Chot .. said...

tyra lee : mudah-mudahan dear..Bereh,akan dilaksanakan..amin,untuk kamu jga..:)

dEdEQ dE wIshEs said...

HEPI BEFDy .. wahhhh .. SO SWEET . SWEET LIKE CANDY N SUGAR .. HEHE

Sya Chot .. said...

dEdEQ dE wIshEs : ecewahh..opss segan3..thnk..:)

inasazali said...

amboi..cuetnye....hehe

Sya Chot .. said...

inasazali : opss..shhh~~ hee TQ..:)

miss niedNied said...

alolo sweetnyee..ihhik semoga kekal selamanya sya and partner ;)

Sya Chot .. said...

miss niedNied : mudah-mudahan,begitu la hendaknya..amin..:)

Reiko Masashi said...

smoga brkekalan :)

Sya Chot .. said...

mudah-mudahan.. Amin :-)

fifie said...

buat partner chot, happy birthday. jga chot elok elok. heeee. kreatif nya chot nie. untung betul si partner

Sya Chot .. said...

Haha. BACA KMEN SYS FIFIE NI EN.BUAH HATI. Than sys.. Nk wt cm ne,idea brlambk.haha

hnahdy said...

amboi... fewiiit.hehe

Sya Chot .. said...

haha.amboi3. Shhh ~~ hehe

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Wuuuu~! Sweetnya akak. Fiqah doakan hingga akhir hayat ye kak ;) In Shaa Allah :D

*ehem, suka baca entry ni. Sweet gila !! xD

Sya Chot .. said...

Adk Fiqah : haha,sweet sgt. *tgan ke dada,mata keatas.haha. Thank dear.mudah2 an.amin3.

Entry mengarut,yg lhr dr hati yg trlbh dalm cm ni la.haha

~didiey~ said...

moga dia bakal imam chot 1 hari nnt.insyaALLAH :)

Sya Chot .. said...

Mudah-mudahan dialah imamku.amin. Thank sys.(=

wan nurul hezrina said...

ceh ceh ceh...kemain lagi ek future partner..heheh btw hepi besday TO UR FUTURE PARTNER..n may Allah bless him=)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

moga kekal hingga ke syurga dik.. ;)

Gadis Typewriter said...

so sweet ^^

~didiey~ said...

lupa pulak nk wish happy besday kat ur future imam..hehe

BLOG ANAK MAMA^^ said...

ala sweetnya chot..kak maya teringat zaman dolu2 selalu bt handmade card utk kwn2 rapat tp utk abg kempeng kak maya xpernah pon hehehehe...abg kempeng chot sgt beruntung hehehe..semoga sampai ke jinjang pelamin ye, kalau dah ok tu teruskan je xyah dah cr lain^^

nur syariza Natasya said...

semoga berkekalan ye..amin :)

Sya Chot .. said...

sys maya : tersedak2 chot membcenya.he ohw yeah?? Zman knk2 oren dulu,idea memg fresh la.mcm2 nk wt..he xpe sys,dah kwen hadiahkn mknan je kt suami sys,biar kepeng jd bulat.he mudah-mudahan ni yg trkhr.amin :-)

Sya Chot .. said...

Sys wan : kata-kata 2 kn satu doa sys.he amin. Thank sys.:-)

Sya Chot .. said...

Sys husna : terma ksh kak una.. :-)

Sya Chot .. said...

Gadis typewriter : sweetla sgt kan?? Haha TQ :-)

Sya Chot .. said...

Sys didiey : amin3.. Ok bereh sys cml,akn chot wish pada dia. :-)

Sya Chot .. said...

Nur syariza : thank a lot girl. :-)

Miza Husin said...

Sys Chot : Perempuan paling setia abad ini yeeee. Kita pun kita pun. *Lompat lompat angkat tangan. HAHA! Manis sekali entry ini. Untunglah bercinta. Kihkih. Semoga hubungan Sys dan buah hati berkekalan hingga ke syurga. Amin. Untung juga buah hati sys dapat gf yang comel, cantik, penyayang, err. lagi lagi.. *cewah! Terbodek pula. Anyway, selamat bercinta Sys Syaqira Liyana. Wow. Nice name! ^^

Sya Chot .. said...

ehh sama erh ngn sys??permpuan paling setia di abad ini..hahaha.. ecewah,manis yer??mohon jangan yg baca entry ni kencing manis yer..hee..ecewah,cara budak ni ckp,mcm tak bercinta kan?dia ngn yg tu,yg tu apa??:P Amin,mudah-mudahan kekal ke syurga..:)

MOHON EN BUAH HATI BACA "Untung juga buah hati sys dapat gf yang comel, cantik, penyayang, " Kata2 dari adik miza ni..haha laaa~~ baru thu ker,nama sys..ni yg nk jd hulk..hee..thnk a lot lil sista :)

Pykaa Pdott said...

happy bsday , sangat2 sweet la :)

Sya Chot .. said...

Hehe,thank pyka. :-)

Cik Mun said...

wahh..semoga berkekalan yerk..
switnye die..

zaty said...

hepy birthday to ur beloved one chot! sys doakan smoge jodoh korg bpanjangan hgge ke jinjang pelamin ;)

xpe sbaye. janji muke kite nampak mude ag dr partner kite.keh3

Sya Chot .. said...

Sys zaty : thank q sys. Amin3 mudah-mudahan.. Btl 2 sys,xpe sbya,janji muka kte nampk muda dr partner kita.haha. Terbaik :-)

Sya Chot .. said...

Cik Mun : mudah-mudahan..:)

Secrets of A Teenage Girl said...

amboi amboi.. so sweet lah entry ni. hehe. hrp org yg dimaksudkn ni, dh baca entry chot ni. tgklah, betapa syg chot dgn ehem ehem dia. smpai buat hadiah special dan entry special ni. handmade lg tu. bertuah sgt dia. jaga chot elok2 ya. wish u all happy dan kekal smpai bila2. cepat2 naik pelamin ya. hehe ;)

Sya Chot .. said...

Sys yana : hamboi,hamboi,hamboi.he ohyeah,thank a lot sys.. Ecewah syg sangat~~ bertuah org tu (; haha TAKE NOTE 2 EN BUAH HATI "JAGA CHOT ELOK2" =P .. Thank a lot,nek pelamin?? Akn di pk2 masa yg sesuai. He amin (;

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

memang entry paling sweet abad ni tau,haha moge berkekalan ye

Sya Chot .. said...

Wahaha entry sweet abad ni la kan?? Haha. Amin thank dear:-)

Eyka Atma said...

Sweet giler !! :D
Nnti jgn lpa jmput aku tw !:D

Sya Chot .. said...

@Eyka Atma hehehe..thnk eyka..Mestila jmput hang,seat vvip aku bagi aw..hahaha

Aina Mansor said...

Aminnnnn :) Sweetnyaa Chot, macam nak nangis ja baca huhu T_T

Sya Chot .. said...

Aminnn..:-) ala namohla ngs2.he ni entry gmbra.he




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome