December 25, 2012

Blog Review - Sys Didie

 Tekan Header diatas Untuk ke blog Beliau

 Kali ni sya maw review blog dari sys didiey..Sys ni supporter terhebat,deboom dalam blog chot91 ni..Mesra macam sya gak..kan sys??Sedia dah sys??Mohon tabah yer,sya ni jujur skit..Ok start dengan header..Jujur sya tak berapa berkenan..Byk sangat warna untuk header tu..Blog sys dah lawa,tpi header tu,ada warna hijau,warna merah..Tagline "Blog Peribadi & Perkongsian tu" lebih menonjol dari ayat "The Diary Of Didiey"..tu pada mata kasar sya laa..

Blog sys ada shoutbox,Itu sya suka,cz boleh gosip-gosip n tinggalkan jejak..Blogger yang terjah blog sys pun boleh tinggalkan jejak n follow back..Tapi sya tak suka dengan warna shoutbox sys tu..Terang sangat & mcm lari dari tema blog sys yg warna unggu comel tu..Doodle shout tu pun,sngt tk kena dengan blog sys..Hijaunya~~..*Maaf yer sys..

Sya cadangan kan,button "home","Muka Buku" ... tu,lebih cantik kalau sys letak di bawah header,tak pun dalam sidebar..Baru nampak tersusun..Xmaw la letak kt blah kiri,nampak sama nek plak macam header..boleh tak sys?Sidebar sys cantik,tersusun dengan kemas..Perfect !! ada yang patut di buat scroll bar untuk sidebar,sys buat..Jadi nampak tersusun dan tak serabut mata..

Ehh lupa,blog sys load dengan lajunya..Bercakap mengenai font,font clear,jelas untuk dibaca..Cara penulisan sys,tersendiri dan buatkan blogger yang terjah blog sys rasa rapat dengan penulisan sys..Jujur sya suka baca penulisan sys..Widget follower yang dipakai juga Sangat bagus..Sys tak pakai button follower yang ala2 tumblr tu..So senang,sape yang follow sys,tahu,dia follower sys yang ke berapa..Terbaik..Over All ok..so sya rate blog sys 3.5/5.00..

Hari ni sya terlebih rajin,Jadi sya hadiahkan sys shout n header untuk sys..Kalau suka boleh ambil..PEACE !

Shout Box.. :)




Header..Sys click dulu gambar ni,Then Right click + save image as.. saiz 800x150
Kalau terus right click kat gambar,gambar jadi kecil..Peace..

Kalau sys terasa hati dengan review ni,mohon dimaafkan yer..Header n shout tu sya terlebih rajin nak wat n hadiahkan pada sys kalau tak lawa,mohon dimaafkan..:)


20 comments:

~didiey~ said...

wah!!! blog daku direview!!!!!!
thank you chot :D

xterasa pown..
header tu,hahaha!!sis terasa yg sama gak tp ada yg kata lawa,so sis biar je dulu.hikhik!! warna shoutbox tu plak sebenanrnya ikut tema warna yg lama,hijau..hehe..terasa nk tukar lah.wat purple..ok tak???

siap bg header n icon tu.serously sgt suka! kiut mcm sis..eh eh???haha!

Sya Chot .. said...

sys dah sya anggp mcm kak sendiri..hee even xpernh jmpe,just close di blog sahaja..hee..u r most welcme sys..

huhh selamat sys tak trasa..ngee~~ tu la,kalau boleh tukar la..yg ada ok,cume kasi lbh baik skit..hee.

ehehe,terlbh rajin plak time ni..sys mmg cute what..:)

Anum said...

tomei2.....

Sya Chot .. said...

comel kan??hee

miz ruha said...

review blog didiey ye...
header dan icon tu comel... ^_^

bila nak review blog kak ruha..? *buat muka tak malu.*
sila abaikan permintaan ini... haha!! saje je..

wan nurul hezrina said...

cumildah blog didiey...salam kenal kay..akk dtg dr blog didiey

Princess Nusy said...

nak jugak..hehe..nice blog.. =)

Sya Chot .. said...

miz ruha : a,ah review blog sys didiey..hee..thnk sys..

review blog sys?? Insya Allah,nanti chot review..Bila tu tak janji..hee..

Sya Chot .. said...

wan nurul hezrina : heehe,terima kasih sys..chot cuma tolong apa yang termampu jer..chot ikhlas dalm review..:) salam knl..nanti chot terjah akak blik..:)

Sya Chot .. said...

Princess Nusy : nak juga? hee segan chot dibuatnya..:)

Mimie Najib said...

waaa..bnyk dikomen tu.. cik didiey join apa ni? napa akk tak tahu..hihihi tingin juga nak sya komen2 blog akk..ahaaaks!

*suka kawan ngan cik didiey..peramah..:)

Sya Chot .. said...

susah kalau dapt blogger terlbh jujur n detail mcm chot..wahaha,hbs kena.. xde apa segmen pun,trasa nak review blog sys didiey yg ramah tu..:)Insya Allah,ada masa,chot buat yer..:)

Syat0za Zai said...

reviewkan blog zai :P
dan buat skali header utk zai ..ngeh3

Sya Chot .. said...

Amboi ini budak,kemain.blog dia lg retis kot dr sya.haha

Syat0za Zai said...

haaaa..mana ada T_T takde2...
eh, dah update dah :) pendek je..wahaha

Sya Chot .. said...

Eceh merndah diri plak.ok.sat g maw trjah :-)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

wah dapat shoutbox cute lagi :)

Sya Chot .. said...

Hehe,rajin tme 2,he 2 yg buatkn.he

Cik Ain said...

wahhh,rajin nye sis review blog org hehe..kalo sis review blog ain kompem bnyak yg kene tukar hak3..

Sya Chot .. said...

Hehe,sys rapt ngn blogger tu,2 yg wt review.he so lbh bek jgn suh sys review.he




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome