December 24, 2012

Blog review Follower 999 & 1000

Syukur sangat,Target nak dapat friend blogger 1000 untuk tahun ni tercapai..Alhamdulillah..Jadi dengan sedikit ilmu sya berblogging ni,*ecewah dan untuk pertama kalinya sya review blog orang,sya nak juga la buat penghargaan pada friend ke 999 & 1000 blog chot..sya dah janji,sape yang jadi friend ke 999 & 1000,sya akan bloglist mereka di blog ni,dan review blog mereka..Hope mereka suka.. Thank Support.
Follower 1000 ( http://encikkhalifah.blogspot.com/ 

  Follower ke 1000 sya adalah Budak Skate ..Biq tq ok..Simple kan header beliau?? Ini membuktikan Tuan blog tu simple..Simple but nice..Ini blog LELAKI..Blog dia bertemakan black & white..Xsalah sya dia ni newbie dalam blog ni,Since July 2012 blog dia di tubuhkan *Tadi sempat view profil beliau,entry post pun baru 4,5 sahaja..

  Blog dia overall ok,sya suka..Sangat simple,load pun laju..Punya shoutbox untuk tinggalkan jejak,ini memudahkan blogger yang terjah blog beliau dapat tinggalkn jejak mereka dengan jayanya..Widget follower pun ada..*Harap maintainkan yer,jangan hanya pakai button follow yang macam tumblr tu jer aw..letak di bahagian atas belah kanan tak per,tapi maintainkan dengan widget follow ori juga..

  Font dan bahasa yang digunakan pun,jelas dan seronok untuk dibaca..Hah yang paling sya suka,comment,No word varification..Sya suka komen pada blog yang tiada comment word varification..Bukan apa,kadang word yang tah pape tu,buat blogger spoil mood,elok nak komen,langsung tak jadi..Keep always dengan nyahkan word varification yer..Terbaik..so sya bagi 3.5/5.0 untuk blog beliau..Keep blogging..


    Follower ke 999 sya pula,Gadis manis ni Super Fii ..Thank a lot dear..Dia ni pure melayu,tapi muka ada macam amoi,comel2 gitu..Blog dia ni,load laju gak..Blog beliau menggunakan warna yang ceria,soft smooth,jadi pengunjung blog ni,akan rasa cool bila berada di blog beliau..Dari warna yang digunakan kita dah tahu,yang beliau seorang yang ceria..

  Widget kat sidebar over all ok,susun pun cantik,TAPI button widget follower ori tiada..Dear,kalau boleh pakai widget follower blog ori,Jangan hanya pakai follower widget yang ala tumblr tu saja macam bahgian atas blah kanan blog kamu tu ok..Sebab,kadang ada yang follow blog kita,tapi tak detect dalam follower kita..Dan xsalah sya,button follower ala2 tumblr tu juga,limit untuk 300 sahaja..Nak letak tak salah,tapi maintankan ada widget follower blog yang ori tu juga ok..

  Tulisan yang dipakai pun sederhana jelas,kalau boleh n lagi cantik pakai warna hitam dear..Ada shoutbox yang ceria untuk tinggalkan jejak..Comment pun tak ada word varification,ini memang owsem..So,semuanya ok..Keep blogging yer dear..:) 3.0/5.0 sya rate untuk blog beliau.

Maaf kalau ada yang terasa hati dengan review dari sya ni..Peace !Sya pun masih ada kekurangan dalam blog ni,harap kita dapat bertukar-tukar pendapat..Support!  

26 comments:

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Wahhh. Follower akak dah 1000. *tepuk tangan. Haha. Congrates. Anyway, nak terjah blog itu. hehe, akak review menarik ^^

chot ok..! said...

Alhamdulillah cpai target dah.he thank dik. Ok,trjah n follow tw.support !! He. Akak review menarik?? Haha,mcm lwk je dik.tq yer :-)

fii said...

chot ! hihi . thanks for the comments . Hihi . btw pasal button follow yg ori tu , susah benor mau ikot tuto sbb pakai blogskin . hihi . fii akan usahakan . thanks a lot dear ! :*

chot ok..! said...

U r most welcme dear (: .. Ohw chot paham,kalu pkai blogskin,nk wt widget follower ori 2 agak payah.he pape pun,keep trying yer dear. Most welcme.kalu ada slh slp,maaf ye. :-)

Budak skate said...

wooo.. hihi. temkiu cik chot. heee :) act tu belog baru. berbloger dh lma.. tp belog lama buat hal, terpksa buat bru. T.T

Nadia Johari said...

wah bguslaa...pasni tmbh lg follower..weee

chot ok..! said...

Nadia : Insya Allah. Sya akan terus berblog.he

Hanna Nabiella said...

jom serbu blog deme! :'D

chot ok..! said...

Budak skate : u r most welcme bdk skate.he yup sya taw 2,cz ada tgk entry awak.he mhan sbr ok. (= sy akn support..

chot ok..! said...

Hanna : terjah,tgn xterjah.he dah trjah follow skali :-)

Anisa Anuar said...

tahniah...dh sampai 1000 la dia nyerrr follower,,,

~didiey~ said...

tahniah!!!!!! blog sis je xsampai 100 lg..700 pown xsampai..haha!

eh???nk kena review gak..detail chot review ;)

fifie said...

Wahhhh tahniah chot. Cantik number 999 tu. heee

chot ok..! said...

Anisa : Alhamdulillah. Thank aw :-)

chot ok..! said...

Sys didiey : thank sys?? Sys nk kena review?? Nanti chot fkr2 kan?? He.boleh je.he. Xpe sys,nanti smpai 7000,bkn takat 700 je.he

chot ok..! said...

Fifie : thank sys.he chot pn ske number 999 2. :-)

kitatauke said...

cecah jugak follower 1k..termasuk la yg tegar@yg dah tdo..tak ter pk plak nak review..xpe la...review yg ke 2k plak...:)

chot ok..! said...

hee,saje bagi penghrgaan,pada friend baru blog ni..:) ok,nanti buat plak yang ker 2k plak aw..hee

~didiey~ said...

fikirkan ye..hehe

Sya Chot .. said...

ok sys..bereh sys..hee

Pykaa Pdott said...

untong la follower dah sampai 1000 lebih dah . :)

Nazmin Nazifa said...

Waaa ^^, teruskan berblogging ! hehe

Sya Chot .. said...

Pykaa Pdott : yehaa..Syukur Alhamdulillah..:)

Sya Chot .. said...

Nazmin Nazifa : ok dear..thnk support..:)

Secrets of A Teenage Girl said...

wah, tahniah2. dah sampai 1000 dh. bestnya! yana xsmpai lg.. hehe ;P

mesti bertambah2 lg smgt nk blogging lps ni. hehe

Sya Chot .. said...

sys yana : thnk sys..:) xpe,xlama lgi bertambah la tu..hee..

Yup berblogging jiwa saya..ecewah..hee




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome