November 12, 2012

Travel to Singapore,Universal Studio

 Gambar sekitar tempat menarik di singapore 

Trip to singapore.. Untuk kali ni,hanya sya dan adik lelaki Sahaja travel..Rasa lain,bila pergi berdua ngn adik,without family..Agak bebas,tapi Duit tak bebas,cz telah dilimitkan (: ..Ok,untuk firstday sya terjah tempat menarik yg ada singapore.Marina bay,merlion,singapore flyer,geylang serai,masjid sultan,arab street,china town,orchad road..*See gambar diatas

Inside universal studio,Singapore

Tujuan ke singapore bukan untuk membeli belah,Tapi bila tengok barang dia, "nice" kadang rembat juga beli.Since duit dia lebih tinggi dari duit Malaysia,barang dia sangat puas hati..*Jujur cakap.Lebih-lebih lagi bila dekat china town.Sumpah memang rambang gila mata..36 key chain = 10 dolar..Woit,murah beb,murah.Untuk keesokkan harinya,kami pergi ke Universal Studio Singapore,dari pagi sampai ke petang Stay dalam USS tu,terbaikk..!*Memang best


Roller coaster Battlestar galactica Cylon,high speed with leg free..

Fact tempat tu sangat besar..Game yang paling sya nanti untuk naik di USS adalah Roller Coaster(RC),ada 2 RC,Battlestar galactica Human and Battlestar galactica Cylon.Perhh,superr umm..RC Cylon,RC high speed with leg free,sape yang sukakan cabaran,try naik,Memang terbayang2 syurga jer..haha..Untuk RC Human pun hebat juga,kalau nk sya cerita naik RC Human ni,perhh rasa mcm jantung dekat langit,jasad dekat tanah.Rasa nak tertunam badan bila naik tempat tinggi,then turun dengan laju dari tempat tinggi tu..Gila punya game,but terbaik..*Nasib Selamat..

with klon hollywood

Kalau nak sya ceritakan suasana dalam universal ni,rasanya memang tak habis laa.Korang kena pergi and rasai sendiri betapa indahnya berada dalam syurga dunia USS ni.. (: Enjoy Ur Holiday..
bila laaaaa nak pergi korea plak yer..??uohhh teringinnya.

58 comments:

Nory Zoulkefle said...

akak tak pernah lagi smpai USS...awk stay kat hotel mane yer?

chot ok..! said...

tidur dkt johor kak..:) kt good hope hotel..dpn skudai plaza tu

Ku Syida said...

Kena pegi jugak ni.... XD

Wana Owen said...

best kan g singapore??rasa nak repeat je trip pi sana..hehehe..=)

chot ok..! said...

ku syida : kena p,kena p..hee..respect dgn org singapore n country dia..bersih gila!! hee

chot ok..! said...

wana owen : best sangat..hee

Sanji Ngatmi said...

singapore .... belum berkesempatan .... huhu

chot ok..! said...

sanji : nanti sampai la tu yer.. :)

I love Sleep said...

singapore memang sangat best.. shopping kat sana pun best.. bila balik msia, rasa rindu nak shopping kt sana.. huhu~

chot ok..! said...

i love sleep : yup btl2..duit sana mmg la lagi tinggi dr kite,tp brang dia sangat puas hati..terbaik..

miss niedNied said...

bestnyee tgk!!!! :) wajib masuk wish list ni uss... :D

chot ok..! said...

hahaha..before ni sgpre tk msk wishlist ker?he

dhiashahida said...

g singapore tp lum berkesempatan g sni lagi..;) bestnyer dia berchoti..;)

chot ok..! said...

dhiashahida : nanti kalau shida p singapore,pergi uss aw.hee..

caliph shuriken said...

wahh, kira olidei kt oversea jgak ni, hikk...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

seronoknya.. bila la saya nak ke sini :)

chot ok..! said...

caliph shuriken : hee..cengitu la gamaknya..haha

chot ok..! said...

Nurul Husna Mohd Hassan : sox lusa sampai la tu.. :)

Cikgu Ma said...

wah..teringin jugak tau nk sana...

chot ok..! said...

Cikgu Ma : nanti cikgu ma sampai sana juga 1 day ..:)

syada said...

Teringin nak pi sana :(

amy syahiera said...

wahh ! untungnye sys da berjalan ke luar negara , tak ajak pon :( macam best je . tak diberi peluang untk sampai sane . insyaAllah nak pergi ! hehe . berani nye naik roller coaster bagai tu . takut je . hehe

chot ok..! said...

Syada : 1 day,awak plak k (:

chot ok..! said...

Amy : he,saje luangkn masa duk p sne.he.adk xckp pn nk p skali.he 1 day adk smpai juga.adk kn duk jhr.dkt je 2.he. Pluang nek roller 2,ssh dpt,2 xmw lpaskn pluang nek.tkt pn tkt la,tp sgt fun.he

~didiey~ said...

bestnye...nape xajak???? hehe

psst~tu la,susah jugak nk cari pemenang skrg..hehe

chot ok..! said...

kak didiey : ala,kak didiey nk p pd kn??tu sya bawa diri p sgpre..he..tu la kak didiey,lps ni pening kpla la cari pemenang..he

Hanif Redland said...

bestnya..teringin nak pegi sana juga..

ayut said...

terbekkk...sronok kot jejalan.bkn slalu..ntah2x ni la 1st and last..huhuhu

chot ok..! said...

Hanif Redland : tak lama lagi sampai la tu..he..:)

chot ok..! said...

ayut : mungkin ni first n last..cz sgpre yg best pun USS ni jerr..hee

Arjuna Silvera said...

i was there last year kot... look like u had fun..:::)

chot ok..! said...

Of corse..really fun !! He

TiranaAduka said...

nice la chot..bila la ta nak gi

chot ok..! said...

He.thank yar.he nanti smpai la 2.huhu

NuRuL said...

wah bestnya.. NuRuL xsampai ag pun sana.. :"(

chot ok..! said...

Nurul : xlama lg,sampai r 2 kt sne,

Nurulee said...

Nak p jugakkkk.

chot ok..! said...

Nanti p la.

.::: Princess MOMOY :::. said...

bestnya...dah u makin comel la dear
nak pergi tapi belum berpeluang =)

QA's ~ mamapapa said...

wah!!!beraninya travel brdua je?apwpun,seronokkn?tringin nk pg jgk USS 1 hri nti :)

QA's ~ mamapapa said...

jmput follow kmbali,ye :)

Syara Nur Qistina said...

Wah bestnya :D

Lady said...

Seronoknyer :) btw lame xjenguk sini :)

chot ok..! said...

Dear momoy : 1 day ur turn k.he cml?? Sya gmk r 2.he nk kurus r.he

chot ok..! said...

Qa: yup travel brdua je ke uss.dgn adk laki.he.snok gk.he nanti kmu plak k

I will visit u back

chot ok..! said...

Syara & lady : sangat sernk.. Next ur turn k (:

Pykaa Pdott said...

bestnye . tringin nak pergi . btw nice pic :)

chot ok..! said...

Pyka : nanti awak plak k. (: tq yar,

Sanji Ngatmi said...

geram gak tgk teksi kuning tu ... seram ada gak... hahahaha

chot ok..! said...

Sanji : geram ?? Seram?? Y?? Haha

Erin said...

wahh, bestnye kak pegi sane, nak pegi !! hee :D

kak sya nk bgtahu smothing ni, kak sya, erin tgk blog wanhazel, tmplate dia byk style colour terng2, erin minat sikit, tmplate blog yg jenis simple2, tk berat, lebih kurang mcm akk, tp tk same la, sape lg ade buat tmpahan ? :)

chot ok..! said...

adk Erin : next tme adk plak k.he

Secrets of A Teenage Girl said...

seronoknya dppt pergi sana! teringin nak pergi.. agak2 brp ya budget pergi sana? ;)

chot ok..! said...

pada sya rm550 pun dah cukup pergi sana..hee cz xde nk shopping sangat pun :)

Hani Uzmaa said...

beraninye awak naik roller coaster tu..uishh akak ni sejak tgk movie omputih yg mati kt roller coaster tu, terus takut dibuatnya. haha

chot ok..! said...

sys Hani : he,trgn 1 yg mencbr,hehe wah yeke? I.Allah xada pape brlaku..amin.he

Nurul Husna Mohd Hassan said...

belum ada rezeki saya ke sini.. :)

chot ok..! said...

husna : 1 day awak akan sampai juga..yeahh.. :)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome