November 26, 2012

Waterworld@i-city shah alam..

 Ok jujur sya teringin nak pergi waterworld@i-city shah alam ni..Teringin nak terjah tempat yang ada cabaran super duper owsem ni..1 day i will visit U waterworld@i-city..Tunggu~ *Tak tahu nk gambarkan dengan perkataan,hati membara2 nk pergi sini..=p

Tornado..Super Duper best laa

Gila best !! Kalau dapat pergi,seyes rasanya tak maw balik..ecewaahh..Kena bodek umi ayah ni datang sini..Sekali sekala,bukan selalu..plesss,pless,pless *wat muka comel

I-CITY pun dah rawrr r skunk..

Dulu waktu sya pergi sini,kincir tinggi tu tak siap lagi,skunk !! hambek ko,kemain dah meriah I-CITY ni..Memang tak boleh jadi,memang tak boleh jadi..Kena gak guna kuasa mengoda ni,goda umi ayah..hee
Tetiba teringat kenangan indah plak kt I-CITY ni..:D

November 25, 2012

Date our first meet..

  So many to pick from, but only one can make all your dreams come true and it is Her Mr.FJ

This date !! First i saw,meet,date with him..I'm still remember for the best moment U and Me. terlalu banyak untuk diungkapkan dengan tarikh ni..He is the men that stole my heart  starting at forever, and ending at never..Hampir terlupa sya,hari ni bertarikh 25Nov,kalau tak sebab si dia yang wish dulu,memang tak la sya wish.Sya Terlupa. *maaf awok

Small meaning from you,But big gift for me.

All i want is for one guy to prove to me that they aren't all the same.Dia ! Penuh dengan sifat sabar,memahami, bertangjuwab..Sya tak tahu nk gambarkan dia ni macam mana,kadang sya sendiri rasa,layak ke sya untuk lelaki sebaik dia..Sya bersyukur sangat.Sya harap,dialah lelaki yang boleh bimbing sya,berjaya dunia akhirat.Sya pasti kalau kita yakin dia jodoh kita,dia takdir kita,pasti satu hari nanti,dia yang akan jadi pasangan kita dunia dan akhirat kelak.Insya Allah
Kenapa Yoshi Master? Nama pertama yang dia pakai waktu mula2 kenal dia ni dekat friendster..He..3 years with him

November 21, 2012

Custom Album,Hadiah Istimewa dari My Mom

Syukur kehadrat Ilahi (:-Credit en buah hati

Lama tinggalkan blog,semua gara-gara chager laptop punya pasal..Bila nak dapat chager ni woitt..Rasa macam terkapai-kapai ku kelemasan~ *omboi termasuk lagu sudirman.Ni pun guna laptop adik laki,yang cepat hang,boikot compaq,hew2 *Rindu dell pink gua..And Sory kalau load lambat kt entry ni,gambar tak dapt nk resize kecik,adk punya laptop kan,softwre xde.

Balut dengan kemas + cantik woww

Stop! ok berbalik pada tajuk entry..Sangat istimewa,Rasa maw lompat-lompat biar patah katil..Bila dapat hadiah dari my mom and dapat custom album ni..Dulu pernah cakap ngn mak, "nanti along konvo,blh tak along nak ada Custom Album",so lepas dah grad diploma 20.09.2012 tu,Impian tu my mom tunaikan. *sayang umi.


Custom album yang owsem ..auuhh

Jeng-jeng2 ini laa hadiah dari kotak yang berbalut bunga-bunga tu..Yeahh My convocation custom Album..Buka-buka jer,ada gambar My lovely parent.yeah tanpa mereka,siapalah saya..Custom album ni,dibuat oleh akak fadilah yang super duper penyabar dan cute,seyes cakap, Click Sini ,So korang blh design sendiri,ataupun ikut kepakaran akak tu..Memang owsemm r buatan dia,dengan harga yang sangat murah.tak caya,try r guna khidmat akak tu.. :)


Madah pujangga,Hasil dari tangan air sendiri

Lastly,dengan bakat terpendam yang sekian lama dah tak menulis ni,sya cuba juga create kata-kata pujangga dari air tangan sendiri *ecewah,untuk cover belakang album.Berkat usaha,doa dan tawakal,apa yang sya impikan dulu,kini telah pun menjadi kenyataan..Alhamdulillah 


Hasil Tangan Sya Agbar Sendiri
Hari berlalu berganti hari, langkah pula semakin berani,
Demi mengejar Destinasi yang pasti,
Untuk Mencapai satu misi..
Laluan pula semakin berduri, Dulu jatuh kini bangkit kembali,
Memujuk hati untuk terus mara lagi
Mengapai harumnya bunga kejayaan ini..
Lelah yang hadir akan tiba penamatnya
Bila bersandarkan usaha dan tawakal,
Kini penamatnya semakin menghampiri,
Kejayaan yang di impikan semakin dirasai,
Merenung jalan yang panjang
Di isi dengan ilmu yang bermanfaat
Kata kata perangsang yang ditanam
Membuatkan kejayaan yang diangankan,
Menjadi sesuatu yang kini berada dalam gengaman
-Sya Agbar-
P/S : Sya Agbar nama gabungan Sya and nama penuh ayah sya. "Syaqira Liyana Bt Ahmad Ghazali" Agbar Pula "Ahmad Ghazali Bin Ahmad Ghazali" (:

November 12, 2012

Travel to Singapore,Universal Studio

 Gambar sekitar tempat menarik di singapore 

Trip to singapore.. Untuk kali ni,hanya sya dan adik lelaki Sahaja travel..Rasa lain,bila pergi berdua ngn adik,without family..Agak bebas,tapi Duit tak bebas,cz telah dilimitkan (: ..Ok,untuk firstday sya terjah tempat menarik yg ada singapore.Marina bay,merlion,singapore flyer,geylang serai,masjid sultan,arab street,china town,orchad road..*See gambar diatas

Inside universal studio,Singapore

Tujuan ke singapore bukan untuk membeli belah,Tapi bila tengok barang dia, "nice" kadang rembat juga beli.Since duit dia lebih tinggi dari duit Malaysia,barang dia sangat puas hati..*Jujur cakap.Lebih-lebih lagi bila dekat china town.Sumpah memang rambang gila mata..36 key chain = 10 dolar..Woit,murah beb,murah.Untuk keesokkan harinya,kami pergi ke Universal Studio Singapore,dari pagi sampai ke petang Stay dalam USS tu,terbaikk..!*Memang best


Roller coaster Battlestar galactica Cylon,high speed with leg free..

Fact tempat tu sangat besar..Game yang paling sya nanti untuk naik di USS adalah Roller Coaster(RC),ada 2 RC,Battlestar galactica Human and Battlestar galactica Cylon.Perhh,superr umm..RC Cylon,RC high speed with leg free,sape yang sukakan cabaran,try naik,Memang terbayang2 syurga jer..haha..Untuk RC Human pun hebat juga,kalau nk sya cerita naik RC Human ni,perhh rasa mcm jantung dekat langit,jasad dekat tanah.Rasa nak tertunam badan bila naik tempat tinggi,then turun dengan laju dari tempat tinggi tu..Gila punya game,but terbaik..*Nasib Selamat..

with klon hollywood

Kalau nak sya ceritakan suasana dalam universal ni,rasanya memang tak habis laa.Korang kena pergi and rasai sendiri betapa indahnya berada dalam syurga dunia USS ni.. (: Enjoy Ur Holiday..
bila laaaaa nak pergi korea plak yer..??uohhh teringinnya.

November 4, 2012

Kenduri Kahwin with My future ..

Rasa bahagia,sebab En buah hati teman kenduri khawin lecturer Sya - Credit Mr.Fj 

Selamat Pengantin Baru pada Kedua-dua lecure sya En Arai & En Nisha..Sebenarnya sya Dah lama teringin nk P kenduri kahwin with Mr.Fj a.k.a Buah hati.Dan hajat tu dah tertunai..Sya With Partner Mr.Fj dan Ketua kelas sya Faizal With partner..Walaupun kami ni,Lepasan IPTA yang pernah menuntut,Bila lecturer dah ajak p kendurinya,kena la p,ye tak?yang area jauh2 Utara tu,tak p kenduri kt selangor ni tak per la....Sya dan Faizal,wakil kelas sendiri yang Hadirkan diri.

Sya Chot with my love Mf.Fj

Dah nama pun pergi konvoi dengan pasangan masing-masing,kereta pun asing-asing la kan?haha,kata orang nak privacy..ecece,*class ko sya..Tema sya with love black,lecturer plak kawen temanya kelabu,so memang ngam laa..Takduga pun,nk pakai Black kaler today,tup2 lebih kurang sama tema ngn lecturer sendiri..instinct student kuat katakan..*Poyo

Faizal bersama pasanganya,Husnina.*Ayu dehh

kenalkan,Insan diatas adalah faizal merangkap ketua kelas sya waktu sya menuntut belajar di pulau pinang..So faizal ni la yang guide p rumah kenduri kawen lecture kami..Sya plak peneman disamping husband tersayang la kan *bilo ko kawen sya? Ramai lecture yang hadir woitt..

Kedua-duanya lecturer sya..*terasa sya rendah gila - Credit Mr.Fj 

Kenyang  makan kt kenduri kawen ni,waktu balik pun lecturer tahan,lecturer suh tunggu makan kek dengan dia,tapi disebabkan hal tak dapat di elak,sya kena gerak awal balik dengan en buah hati.Klang selalu sesak woitt..Lecturer siap tanya,siapa ni ?? *Tunjuk Buah hati..sya tak tahu nk jawab per,last2 lecturer sendiri kata,Mr.fj ni "Teman Tapi Mesra" sya,uhuk..Terbaik + sporting Lecturer sya.Moga Kekal sampai ke anak cucu,cicit n till Jannatul Firdausi.AMin
p/s : Ambil berkat kawen orang dengan partner sendiri tak salah kan?he,Mr.Fj said,Lecturer sya sporting..Terbaik..(:

November 2, 2012

Aku terima Nikahnya ....

  Akhirnya,Done juga tengok cerita ini.. (:

Selamat akhirnya tengok cerita romantik ni..ada juga part Sedih dalam cerita ni..Since sya tengok cerita ni dengan adik perempuan & laki sya di cenima term1,sya tetap rasa mcm en buah hati di sebelah menemani sya..Banyak juga part-part menarik,buat sya teringat kenangan dengan si dia..So sya suggest,sape yang nak tengok cerita ni,prefer pergi berpasangan..*wink :P

Teringat potret wajah En buah hati yang dia hadiahkan pada sya

Indahnya tengok cerita ni main cat..Comel dan romantik sangat..Sampaikan couple seat belakang sya,sok sek sok sekk menangis..Tak dapat plak sya nk tangkap jiwang..*chooii,ingat cinema ni,hang punya (:

Dan hobi sya juga,suka tarik hidung si dia sampai sakit.:P

Men touch2 hidung plak,atotot sweetnya ,tpi ada juga part dia flash back ni,sya sedih..Kejamnya awok adi putra..Sya nekad,nk jadi pasangan yang sabar dan berusaha jaga hubunganya..*ecewahh,kemain ko sya.

Hope impian si dia,dapat sya tunaikan

Sya tak pernah pergi pantai dengan si dia,but 1 day,i will make sure,ur dream will come true en buah hati..ecewahh, penangan cerita romantik ni melebih-lebih nampak sya..hew3,so p serang cinema ramai2,tak rugi tengok cerita ni..tata~~

November 1, 2012

Entry Kosong,Kosong ~~

Space U8 Mall (:

Kawan : Nice gila air pancut dia kan sya??xmaw pergi ker ?? wahaah
Sya : noharemm,Ni nk mula gaduh manja la tu kan??choii :P

Agak menguji kesabaran kawan sya ni,sengaja..!!Dulu sya teringin nk pergi mall ni,siap usulkan pada En Buah hati,cz ni satu-satunya mall mesra alam wooww..En buah hati pun dah pergi sini,tak habis2 juga puji air pancut kt mall tu,taw la blja kt uitm s.alam tu,tiap2 ari blh g..*bila sya dah tak maw g,baru nk ajak2..grrr..Tapi bila member duk memerli dgn antar msj mcm ni,rasa mcm nk tumbuk muka dia,haha cz memang menguji kaki sya,untuk terjah n shoot dpn air panjut tu..Ok,tak pe,tak per..sya pergi nanti,shoot byk-byk2 send kt hang plak..hee..

p/s : tak tahu nk taip per,tapi sebab nak bersihkan blog dengan entry baru,terciptalah entry melepaskan geram pada sang kawan..hew3..Jumpa lagi..daa~~



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome