September 21, 2012

Graduation Day

Sya Pemegang Diploma Teknologi Maklumat (Pengaturcaraan)

Alhamdullilah syukur ke hadrat Ilahi,berkat Usaha dan Doa akhirnya sya berjaya mendapatkan segulung Diploma dari Politeknik Balik Pulau,Pulau Pinang.Nak mengalir air mata kegembiraan saat nama disebut untuk naik ke pentas.Allah sahaja yang tahu,betapa gembiranya hati,dapat banggakan kedua ibu bapa,walaupun hanya segulung diploma bukan PHD atau yang lebih tinggi.Indah sungguh saat ini.
Outdoor shoot,sebgai kenang-kenangan bersama jubah konvo

Rezeki Allah itu luas,dan Alhamdullilah selepas tamat Diploma pada buln 6,sya dapat panggilan temuduga dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran, rezeki sya dan sya berjaya untuk dapatkan Kerja Tetap..Dah tiba masanya,sya berbakti kepada murid sekolah..Rezeki dan minat mendalam dalam bidang pendidik,sya dapat tawaran berkhidmat dengan Kementerian Pelajaran Malaysia,mula dari sekolah dan baru mendaki secara sedikit demi sedikit untuk jadi pensyarah.Insya Allah,I will become a lecture, and My dream will become true.
Housmate Dan Ex-housemate

Sya bersyukur punya housemate yang best dan ramai.Pengalaman duduk dengan semua orang utara,berubah kepada semua orang selatan dan akhirnya campur utara & selatan..Fact,sya lebih fasih cakap utara,dari Negeri Sembilan.habaq hang..~~So sesape blh la duk speaking utagha ngn cheq ,tapi sya tak sangkut ngn anak mami aw..*Parent tak galakkan calon jauh2,depa habaq mai kt cheq kate,nk hantaq rombongan nanti jauh..cukuplah calon dari Sabak Bernam,tu pun dah jauh.haha
Family Kandung With Kembar+ Family Angkat

Sya ada family angkat dan kembar di pulau pinang..so sya ada Umi (mak kandung) , Mama (Mak angkat) dan Nadzirah (Kembar ) ..Bukan takat rupa jer iras,tapi birthday pun dekat..Nad 18.08.91 sya 18.10.91..see! dia bukan takat kembar sahaja,tapi sahabat yang susah nak dicari ganti..Sangat baik dan comel..sayang dia sampai bila-bila..thank nad,jadi twin & sahabat terbaik sya..Forever & Ever.
Semoga persabatan ini akan terus kekal sampai bila2,dan sya doakan korang semua berjaya dunia dan akhirat,moga ketemu lagi kawanku..

82 comments:

ayut said...

Tahniah chot! semua kena pkai putih kan klu diploma :) cantik jer...bahagia kan rsa dh abis..pasni degree plak...all the best!

chot ok..! said...

hee.thnk ayut..a,ah,mcm bidadari dari kayangan jerr tgk pakai kaler putih..hee..Insya Allah lps ni degree pula..amin..:)

dhiashahida said...

selamat maju jaya...tahniah yer..:)

NuRuL said...

waaahhh tahniah !

chot ok..! said...

@ dhiashahida : selamat juga..:)

chot ok..! said...

@NuRuL : thnk dear :)

Ar-Rasyid said...

Tahniah Syaqira Liyana !!!

akhirnya kamu telah berjaya mencapai segulung diploma.

#tapi saya konvo awal skit daripada kamu :P

So, ape next planning ? continued study or work ?

Fynaz Shamz said...

tahniah ! sy lmbt lg nk konvo :)

chot ok..! said...

ar-rasyid : syid konvo bila??xbthu sya pun..

kan dah tls kt atas,sya dapat keje dah..so sya keje..tangguh study dlu..:)

Ridzwan Mohamed said...

tahniah!

chot ok..! said...

@ridzwan mohamed : thank dude..:)

chot ok..! said...

@fynaz : bila konvonya dear ?? :)

fifie said...

Congrats chot. :)

chot ok..! said...

fifie : thnk dear fifie :)

anggun said...

congrats..teruskan usaha berbakti pada anak bangsa...insyaallah cita2 awk nak jd lec tu akan tercapai...

chot ok..! said...

anggun : thnk..Insya Allah akan terus berbakti pada ank bngsa pula lps ni..amin,hope fully 1 day,sy jd lec..:)

Syara Nur Qistina said...

Tahniah kak Chot..:) Syara doakan kak Chot akan berjaya..

ku-cit said...

tahniahhh....tanya skit dlm gmbr yg bg diploma tu nama dia en. ghaus ker???

chot ok..! said...

@syara : thnk adk.amin2.mga2 bgtu hendaknya.

chot ok..! said...

@ku-cit :thank yar,yup en ghaus..

amy syahiera said...

tahniah sys ,
cantek sys mase shoot kat outdoor tu :D
semoga sys capai cita-2 sys tu yerk :D
btw , congrate again :)

~Cik Sweety~ said...

tahniah..pasne begelut cari keje pula..ke nk smbung study lagi??

Salam kenal..(^_^)

chot ok..! said...

Cik sweety : dah dpt keje dah.keje ngn kementrian plajrn.keje tetp ngn krjaan.2 xmw lpaskn.thnk.salam knl :-)

chot ok..! said...

Amy : he.thnk dear.amin2.moga2 cita2 sya nk jd lec 2 makbul.amin3

Ohw yeah??thnk g skali.mod bgmbr memg cm 2.hee. Thank again :-)

Lily said...

tahniah awk!!! lily lmbt lg..

Fwencez D_yana p3 said...

TAHNIAH awak...

Michelle Hopell said...

congrate chot =)

dpt kerja tetap tu keja ape?

yoon da-hyun said...

congrate dear :)
tambah satu lagi sijil kan ~
btwat , lagu at blog tho nyanyian fiona fong .
tajuk : proud of you <3

Sayidah Nafisah Ruslan said...

tahniah! semoga mendapat kerja yang baik2 lepas ni :)

caliph shuriken said...

congratz utk grad & keje ^^

chot ok..! said...

Lily : tq lily.lily ble pula??

chot ok..! said...

Fwencez : thank yar awak

chot ok..! said...

Michelle : thnk dear..keje pendidik :-)

chot ok..! said...

Yoon : thnk yoon!! Wah,lgu 2 mcm tju kt sya plak.k,sya perasan.haha.

chot ok..! said...

Sayidah : thank..moga2 sya dpt jd lec lps ni,dn kejar impian sya nk blaja g tnggi.amin

Hazirah Muslim said...

tahniah . semoga terus maju jaya (:

chot ok..! said...

Caliph : thank yar shuriken..he

chot ok..! said...

Hazirah : Insya Allah.amin.kamu jga.thnk yar

Lyana Myra said...

bestnyer..dh graduate, tahniah!

JEMPUT SINGGAH TGK PROMOSI BAJU LAWA-LAWA TANPA CAJ PENGEPOSAN

http://sakuraitubunga.blogspot.com/

=)

chot ok..! said...

@lyana : thank dear. I will visit u back.

MawardiYunus said...

waaa tahniah babe... cantik jubah convo huhu

chot ok..! said...

Thank dude.,hurm!!betul3,nk plng jubh pn rasa xmw je.he

miss niedNied said...

hip hip hip hurrrayyy!!!! yeayy dah konvo , thniah chot!! :D

chot ok..! said...

@miss niedNied : wahh nied plak yg semangat..hee..yeaahh!! ahirnya ..thnk dear..:)

NaDzIrAh AmIr said...

thanx tau twin,terharu nieyh....rindu kat twin n member2x kita sgt2x.....we will be twin 4 ever ok,miss u <3

chot ok..! said...

nad my lovely twin : my pleasure dear..jgn la terharu2..hee..rindu kt nad n kawan2 juga..lot of miss n love..yup..4 ever n ever..

Eyka Atma said...

comel jugak eh kite2 dlm pic .. hahahhaa

.::: Princess MOMOY :::. said...

tahniah dear chot yang comel
nampak cantik sekali pakai gaun konvo tu

chot ok..! said...

Momoy : thnk momoy cml..pngl gaun ye??wow!!he.slalu pgl jubh.ngee

chot ok..! said...

Eyka : batch kte memg plg cml n rndh2..he

Fiza Suhaimi said...

tahniah sis.. sis nampak comel sangat masa shoot dengan pakai jubah konvo.. Alhamdulillah rezeki Allah swt itu ada dekat mana mana.. all the best kayy sis.. ;)

chot ok..! said...

Thank dear..he.seganla ckp mcm ni..:-) Alhamdlh, rzky Allah itu luas.. All d best to dear :-)

comeliness_zaty said...

thniah chot..rezeki datang bergolek2.lepas diploma trus dapat keje. keje leklok ye pasni..:)

9n0L4 said...

tahniahhhh. siap ade topi ehhh. ;)

Anis Adila Aris said...

congrates dah grad..
jadi orang berkerjaya pulak pasni :)

chot ok..! said...

Comeliness : Alhamdulillah,rezeki Allah 2 luas..thnk yar.he. I will.he

chot ok..! said...

9nol4 : a,ah siap ada topi..he

chot ok..! said...

Anis : thank yar.he.yup,jd org bkrjya pula.he

Maizatul Syuhaidah said...

tahniah ye sis. smoge brjaye :)

chot ok..! said...

thank yar..amin.:)

Zierwa Zainal said...

tahniah chot.. cntiknye bju putih tu.. alhamdulillah dh dpt keje.. moga dpt genggam cita2 ye nk jd lecture tu..

Nurulee said...

Congratulations =D

chot ok..! said...

Thank q.

chot ok..! said...

@zierta zainal : thank dear..alhmdlh,rzky dtg awal.amin.mga2 bgtu la hndaknya. :-)

Mia Liana said...

tahniahhhh ya...

chot ok..! said...

Thank yar :)

tirahzairi said...

tahniah dear!!!

chot ok..! said...

thank a lot syg.:)

Everything's Everythings said...

Alhamdulillah.. tahniah on your convo ^^
bestnya tak sabar nk graduate juga tpi still lama lagi..

chot ok..! said...

Alhmdlh.selesai juga konvo.he. Thanknya.

Em xlma lg,ur turn.I.Allah :-)

~didiey~ said...

tahniah!!!!!!

chot ok..! said...

Thank !! :-)

Nasuha said...

tahniah :)

chot ok..! said...

terima kasih yar..:)

ros_reeza said...

Assalamualaikum..

Salam perkenalan :)

Tahniah ye :)

chot ok..! said...

waalaikum..salam perkenalan juga..

thank a lot :)

Nelly The Strange said...

tahniah dari nelly . :)

chot ok..! said...

Thank nelly :-)

asfira aminuddin said...

congratulations babe! :)

chot ok..! said...

Thank yar :-P

syada said...

Wah congrate sis :')

chot ok..! said...

:) thank dear..:)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome