September 21, 2012

Graduation Day

Sya Pemegang Diploma Teknologi Maklumat (Pengaturcaraan)

Alhamdullilah syukur ke hadrat Ilahi,berkat Usaha dan Doa akhirnya sya berjaya mendapatkan segulung Diploma dari Politeknik Balik Pulau,Pulau Pinang.Nak mengalir air mata kegembiraan saat nama disebut untuk naik ke pentas.Allah sahaja yang tahu,betapa gembiranya hati,dapat banggakan kedua ibu bapa,walaupun hanya segulung diploma bukan PHD atau yang lebih tinggi.Indah sungguh saat ini.
Outdoor shoot,sebgai kenang-kenangan bersama jubah konvo

Rezeki Allah itu luas,dan Alhamdullilah selepas tamat Diploma pada buln 6,sya dapat panggilan temuduga dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran, rezeki sya dan sya berjaya untuk dapatkan Kerja Tetap..Dah tiba masanya,sya berbakti kepada murid sekolah..Rezeki dan minat mendalam dalam bidang pendidik,sya dapat tawaran berkhidmat dengan Kementerian Pelajaran Malaysia,mula dari sekolah dan baru mendaki secara sedikit demi sedikit untuk jadi pensyarah.Insya Allah,I will become a lecture, and My dream will become true.
Housmate Dan Ex-housemate

Sya bersyukur punya housemate yang best dan ramai.Pengalaman duduk dengan semua orang utara,berubah kepada semua orang selatan dan akhirnya campur utara & selatan..Fact,sya lebih fasih cakap utara,dari Negeri Sembilan.habaq hang..~~So sesape blh la duk speaking utagha ngn cheq ,tapi sya tak sangkut ngn anak mami aw..*Parent tak galakkan calon jauh2,depa habaq mai kt cheq kate,nk hantaq rombongan nanti jauh..cukuplah calon dari Sabak Bernam,tu pun dah jauh.haha
Family Kandung With Kembar+ Family Angkat

Sya ada family angkat dan kembar di pulau pinang..so sya ada Umi (mak kandung) , Mama (Mak angkat) dan Nadzirah (Kembar ) ..Bukan takat rupa jer iras,tapi birthday pun dekat..Nad 18.08.91 sya 18.10.91..see! dia bukan takat kembar sahaja,tapi sahabat yang susah nak dicari ganti..Sangat baik dan comel..sayang dia sampai bila-bila..thank nad,jadi twin & sahabat terbaik sya..Forever & Ever.
Semoga persabatan ini akan terus kekal sampai bila2,dan sya doakan korang semua berjaya dunia dan akhirat,moga ketemu lagi kawanku..

September 13, 2012

Ceritaku,bahagiaku,kebahagiaanku..

I'm just an ordinary girl,and I'm happy with my life way.

Entry kali ni myb panjang serta penuh gambar,dan sesape yang rasa mcm tak suka nk baca or what else sila klik button (x) atas hujung blah knan ok.Blog ni hak milik sya,so blog ni juga ketengahkan pasal ordinary girl pemilik blog ni,life sya,so nk tacing,sentap blh create blog sendiri..Tujuan menulis untuk bacaan sya pada hari tua nanti,hee..Yg suka n support blog ni,jutaan terima kasih sya ucapkan..:)

For the first time,sya lihat dia berkemeja bunga pendek.So sexy.haha

Seronokkan bila ada partner yang skepala dengan kita,gelak sesama,menangis bersama,everything sesamala,kita takkan pernah jemu dengan dia..pada sya tak perlula kita mencari yang kaya raya,muka hensem belaka,tp cukupla punya teman yg mampu membrikan beribu kenangan,sjuta kbhgiaan.B'sdrhana 2 kan lbh bek..dan most important,lelaki sya tu tidak la merokok,so sya bertuah punya dia yang tak sentuh rokok..Alhamdulillah


Meluahkan,berborak,menyakat tu cara kami..

Hari ni cukup membuatkan sya ketawa,tersenyum melihat gelagat dia.Sebenarnya dia yang rindu sya sangat,sya steady jerr..*ok,poyoss gila,sya pun rindu,ngee~..selalunya tiap bulan akan jumpa sekali,memandang 17.7 tu last jmpe, rindu pun dah mula tebal,so semangat nk jumpa tu kemainlaa kn??so dah alang2 tu,dia pun,minta sya teman dia cr kasut,emm myb  selangor tu dah hbs stok kasut kut..*opss,motif sbnr bukn kst,tp rindu.kn? :)


Snap-snap sebagai kenangan bersama kami..

Terminal 1,Tujuan pencarian barang dia,sya nk cari handbeg,tp bila ngan dia,terus lupa nk cri handbeg..lagi pun,sya tak berapa sihat,perut sya 2 hari meragam tak tahu kenapa,tapi nasib baik,today perut ni ok,cume memulas2 tu adala sikit,si en buah hati ni sabar jer layan kereneh sya ni.he..City Park,tempat ni mmg berkeinginan nk pergi,jujur tak tahu jalan,tp disebabkan en buah hati ni said,"kalau kita sesat,sesat sama2",gagahkan juga cari tempat tu,so bertemu la tempat tersebut..yehaa..


if i was your girlfriend, i never let u go..ahakz

Last but not least,gerai cendol kesukaan sya..ok,tang ni,mmg sya ngidam,thank pada dia,cz bawa dan belanja sya,ngee~..apa yang berlaku hari ni terlalu indah dalam hidup sya,terlalu bahgia untuk sya kenang,dan thank a lot untuk hari yang penuh dengan kenangan..Kalau kita yakin dia adalah takdir kita bersama,Insya Allah,Allah akan memakbulkan doa kita,kita hanya mampu buat yang terbaik,selebihnya datang dari Allah..Moga hubungan ini berakhir dengan Ikatan yang halal..Amin.
lelaki sejati adalah lelaki yang tidak pernah berhenti membuktikan cinta dan sayangnya terhadap anda walaupun anda telah menjadi miliknya.



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome