August 29, 2012

Oren Pilihanku..

I  ♥ OREN,FANATIK WITH OREN..
Thank pada yang sudi join contest dari sya,untuk contest CLICK SINI,tarikh tamat,30/09..Sibuk wat contest,adalah 1,2 orang tanya sya,tuan blog yg duk wat contest ni suka warna apa..so sya nak jawab,ORANGE is my fevret color..tp npe blog sya pink?sya nk blog sya nmpk lembut,dan sejuk pada mata follower,lgipun orange kan garang..:D
See..Bukti oren sentiasa di dalam hidup sya.

Tu semua barang-barang sya.bukan p rembat adik2 apa bagai,hak milik kekal sya..Gambar No2 tu plak,buah hati yg snap,see baju n tudung pun nak oren,n gambar yang last tu,bukan nk tunjuk muka aw,tp nk suh tgk dinding blik sya.yup,bilik sya pun warna oren..fully oren,bek dr cadar,dinding,langsir..my dad n my mom yg suh i pilh nk warna per..:D
Myvi oren idamanku..

Kenape sya suka warna oren,pada sya,oren tu sesuai untuk orang yang berani dan ceria mcm sya.:D.sya tahu,kompem2 ramai xsetuju kalau sya kte oren tu nmpk berani.oren tu garang ok!aumm.he.dengan skp sya yg ceria dan ramah,sya rasa oren sebati dalam jiwa sya.dan fact tak ramai pompuan suka oren,cz takut dgn warna ni..ada tak yg geng dgn sya?sap sikit..hee.
Thank pada yg sudi join contest,yang tak join jom la join..thank for support..:)nak join?click sini ok..

August 24, 2012

Raya Ke-21

Bersama satu-satunya adik perempuan sya.

Ok,gambar diatas ketara sya rendah..#fact adik baru 16 tahun dan sya 21 tahun.Alhamdulillah raya tahun ni masih lagi bersama Family dan Buah hati *tahun ke-3.thun ni,tema raya warna Fevret sya purple,before ni planning pakai kelabu,tup2 ayah terbekenan ngn purple,so tema bertukar warna purple..Selamat Hari Raya U All..

Adik bujang sy..Kemain tinggi adik no4 sya..

Sya sulung,dan dalam family,sya paling rendah.smpai adik yg kecik panggil Along dia ni adik*nmpk muda plak,tp kadang2 je la.melampau ari-ari kan?Raya tahun ni bersederhana sahaja,tapi duit raya tahun ni paling byk..RM2++,tahun ni ayah sya bagi duit raya gak..*wink,bonus kenala share dgn anak kn?..hee,em kenape ramai Org tak caya,kalau sya ckp umur sya dh 21..?*riak jab.pang~~


Ibubapa sya yang tiada duanya,kekal selamanya

Dan 21 tahun sya hidup dengan mereka *see atas..Tak pernah rasa kurang pape,baik dari kasih sayang,baik dari perhatian,baik dari harta benda,segala keperluan kami cukup disediakan tanpa dengar mereka mengeluh..Raya tahun ni bermakna sangat pada sya..Di kesempatan ini,saya Syaqira Liyana Binti Ahmad Ghazali & Seluruh Ahli keluarga memohon berjuta-juta kemaafan andai ada salah dan silap tanpa disedari..Ambil yang jernih buang yang keruh..Sekian..:)

p/s :Seriusly teringin nak dapat duit raya dari Suami sendiri..1 day ok,time kawen..hee

August 11, 2012

♥ 30 Keping Kad Raya ♥

30 Kad Raya Dari Saya

Rindu nk BW,nk menaip kt blog sendiri.Disebabkan Lappy sya kt hospital,segala kerja nak menaip tergendala.Straight to d point,Tahun ni merupakan tahun sya grad Diploma,jd dengan rezeki yg ada,xsalah sya kongsi bersama.Kad Raya & Duit Raya sya poskan kepada 30 Sahabat yang terpilih,yang tak dpt tu bukan sya tak sayang,tp ekonomi sya tak mencukupi..*Jangan mara yer.:D


Muka sya with specky hitam,gila lama xpakai spek tu~~

Macam biasa,adik sya satu2nya pompuan ni la yang teman sya g pejabat pos.Waktu sya menaip entry ni,ada juga kwan2 sya dah dpt Kad & Duit raya dr sya..wahh,cepat gila posmen ni hantar..sya pos selasa aw,rabu kawan sya dari selangor dah msj kte dah dpt.yg area pulau pinang,dapat ari khamis n jumaat..terbaik la Posmen Malaysia..Menepati Janji.:) *Hati ikhlas,pasti dibalas



Ikhlas dari hati,kepada 30 sahabat

Sejujurnya isi kad tu sya tulis tangan,dan punya lukisan seperti lemang,ketupat,kereta,mercun, dan segala yang kena mengena ngn Raya..sya seronok sgt..Thun ni 30 kad kpda sahbat,umur pnjg,rezeki murah,tahun depan nk hantr kad dekat 50 Sahabat.Insya Allah..



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome