July 20, 2012

Kau Ku Rindukan,Sahabatku

Bahagiamu Deritaku - Hafiz  

Jika jatuh cinta dengan 2 orang, pilih orang kedua kerana jika kita benar2 cintakan yg pertama, kita tak akan jatuh cinta pada yang kedua..Teringat kata-kata ini,tapi dalam pada masa yang sama sya teringat pada pepatah ini lebih baik dicintai daripada mencintai..Berkata-kata mudah,tapi dalam soal hati ramai yang gagal..Benar?

Fact,perempuan ni hati dia lembutkan?Dan perempuan ni setia pada yang satu kan??Dulu sya tak percaya lelaki ni setia,lepas sya kenal Seorang sahabat,sya tahu masih wujud lagi cinta itu indah,cinta itu suci,dan istilah setia tu memang wujud,tapi semua tu kenangan sahaja sekarang ni..

"Semakin ku sakit, semakin kau bahagia",adakah ini perasaan kamoo?.For my best friend,I'm so sory,kalau awak rasa macam lagu diatas ni..Jujur rindu saat lepaking with u,makan MCD sambil sya kais2 sayur awak bising,makan mcd flury orea sampai tumpah2 awak tegur,selalu ada bila sy msj,sy tak thu la awk ni mmg tak tdo kerr,dan sya nk kalahkn bowling dgn kamu,walaupun sya tahu,awk mmg sgja klhkn diri..walaupun kamu dah tak mcm dlu,kenangan tu akan sy simpan sbgai kenangan lama..Sahabatku,kau selamanya..~~

"Sahabat sejati adalah orang yang dapat berkata2 benar denganmu, dan bukan orang yang dapat membenarkan kata2mu." Dan kamulah orangya wahai sahabtku..Tiada dua,kau yang ku kenali,dari dulu hingga kini..*Menangis saat tulis entry ni.huh

p/s : Encik buah hati,sy tahu awk stalker blog sy pling hebat la,sy harap awak tak smpan rasa sakit dalam hati bila baca entry ini..Awak akan tahu,saya dah tak punya dia sekarang ini,sama seperti dulu..

54 comments:

farah amirah said...

ini luahan perasaan jgk ke. ngee!
btw lagu ni err best. mndlm mksudnya

chot ok..! said...

Terluah sebenarnya dear..sedih benar kut..hee..tahu tak pe,sya ulang2 jer lagu ni..tak jemu..bait lagu dia terbaik :)

ayut said...

errrr...dh ok ke skrg dear?adehh..trasa jgk sdih ye ni..mmm.apa pon,menangislah hari ni sepuasnya.mulakan bertapak dan bgun utk hari strusnya :) klu benar itu dia,pasti takkan ke mana.. :)

chot ok..! said...

xmcm dlu lagi dah..:) mngkin dia pun bhgia dengn life dia skunk..thnk dear..:) insya allah.

Eyka Atma said...

spe sya ? aku knal ke shabt ang nie .. hehe

chot ok..! said...

ak rasa hang kenl kut..hee..

saharinasaharudin said...

agree.pompuan bila dah syg,mmg syg gilerr.that's a fact ;))

chot ok..! said...

btl3..tu tak dinafikan..tp ble dah lelaki luakakn,nk sembuhkn blik,emain payah juga kn :)he

adibahfaizah said...

eh terfeeling skali bce post ni. sobsob ..dengan lagu Hafiz tu lagi..mmg feeling habis..

chot ok..! said...

hee..jgn lbh2 la..hee..ok..thnk :)

Yumida said...

touching la bc sis..hope sis memilih jln hidup yg terbaik...cinta pasti akan datang pdmu..hanya masa yg menentukan..moga memilih peneman hidup yg terbaik di kalangan yg baik...
salam ramadhan..thanks berkunjung ke blog sy..dh follow awak :)

chot ok..! said...

hee..tak maw tacing2 k..insya Allah,cinta telah pun hadir dalam hati ini,cume tak tahu,benarkan dia yg akan kekal abadi hingga ke syurga kelak..hee..thnk dear..slm ramadhan juga..:)

Pink Lavender said...

salam ramadhan

makneng follow sini
jom follow makneng

chot ok..! said...

salam ramadhan juga..ok,i will follow u back..tq :)

Leeya Hezlin said...

betul tu..perempuan ni hati dia lembut..
luar nampak tegas dan kasar,tapi dalam lain..
semoga sahabat awak tu bahagia..
dan semoga awak juga bahagia.. :)

salam ramadhan al-mubarak dan selamat berpuasa..
tq sebab komen & follow blog saya..

chot ok..! said...

@Leeya Hezlin : insya allah..moga awak pun bhgia..hee..slmt myambut bulan puasa juga dear:)

SyamimiNazifa said...

nice entry :D

chot ok..! said...

ok..thnk :)

Nurulee said...

Menangislah sepuasnya sis, jgn simpan nanti makan dalam =)

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/time-off-for-le-stomach.html

chot ok..! said...

air mata seorang perempuan tu berhrga..:)

ainraus said...

awak. awak buat saya rindu insan yang pernah jadi kawan baik. tapi. semuanya terputus. cinta hati taknak saya terluka lagi. dia larang saya cari balik insan yg bernama sahabat tu.

caliph shuriken said...

yup, bkata2 benar & mbenarkan kata2 dua perkara berbeza..

*ehh, xmo sedih2 ok.. selamat berpuasa ^^

miss niedNied said...

bila kita berkawan nih kdng2 tak selalunya akan indah pasti ada dugaan di pertengahan hubungan persahabatan tu.itu semua lumrah untuk jadikan ikatan shbt tu jadi lebih erat,mungkin. :) kita cuma perlu b'doa agar iktan p'shbtan itu kekal hngga ke jannah :)

salam ramadhan awk!:)

chot ok..! said...

@miss niedNied : Terima kasih atas nasihat awak tu..insya Allah,moga sahabt2 kte bahgia dgn jalan hdp yg mreka pilih..salam ramadhan utk awak juga :)

chot ok..! said...

@ caliph shuriken : stuju dgn apa kata awak,btl la tu..ok awak,xbek sdh2/ :) slmt berpuasa yer :)

chot ok..! said...

@ ainraus : oo mcm tu pula kisah awak,kisah sy lain pula..hee..xpe,kte doakan shbt2 kte gmbra,berjaya dan bhhgia dgn life mrka yer dear..:) salam ramadhan :)

diera_nadiera ulalaaa~ said...

hai si cantik..diera harap awk kuat..
walau pon da xberkawan sekarang nih waktu di dunia, doa kan sja uk terus berkwan di syurga ^_^ itu lebih bermkna.. ^_^

diera_nadiera ulalaaa~ said...

hai si cantik..diera harap awk kuat..
walau pon da xberkawan sekarang nih waktu di dunia, doa kan sja uk terus berkwan di syurga ^_^ itu lebih bermkna.. ^_^

Juliet_iRa~" said...

msti sahabat ni lelaki kan dulu..hehe..xpee lepaskan je apa y ada dlm hati nt lega..:)

salam ramadhan dan salam kenal..

Ulya said...

"Sahabat sejati adalah orang yang dapat berkata2 benar denganmu, dan bukan orang yang dapat membenarkan kata2mu."
Setuju ngn kata2 tu :)

amy syahiera said...

sabar lahh sys ,
lepaskan ape yg sys rase ,
takut merane :D
btw , nice entries

putryteya said...

alaa .. jganlaa sedih2 Chot .

macam2 la berlaku kan bila kita berkawan ni . haihh .. bersabarla dear :) ada hikmahnya .

ishiko said...

sweet

chot ok..! said...

Sweet??haha.ok2

chot ok..! said...

@diera : thank yar :-).hurm,always kuat.ngee~

chot ok..! said...

@juliet : ye kot lelaki.he. :-). Thnk.

Salam rmdhan dn slm perknln :-)

chot ok..! said...

Ulya : yup btl2.pnh mkna kn.:-)

chot ok..! said...

@amy : ok dear :-).i'm ok now.he..thnk yar

chot ok..! said...

@putriteya : i'm ok dear.hdp ni kna kuatk:-).thnk lot

chot ok..! said...

Thank a lot u all.salam ramadhan jga pda smuanya.:-)

Lunia DolcEqa Xerra said...

suke lagu tu .. saya pon ada sahabat hati guy yg same like u do .. sobsobsobss .. sedih sebab taw kawan tu masih setia untuk menjadi soulmate saya walaupun saya dah nak bertunang .. dah ada perancangan masa depan dengan en chenta saya .. apa pon saya berharap dia sentiasa bahagia .. :)

blogtilldrop said...

apa pun selamat berpuasa...

Bobo said...

kalau ikhlas bersahabat jgn risau.. hubungan akan terjalin kembali.. insyaAllah..

yg sebelah sana pun pasti rasa benda yg sama..

:)

chot ok..! said...

@bobo : i.Allah thnk untk nsht 2 bro.:-)

chot ok..! said...

@blogtilldrop: slamat b'puasa jga bro.

chot ok..! said...

@lunia ; nice stry dear.wah dh nk brtng ye.nanti jgn lupa jmpt ble dh kwen.hpe awk kekal bhgia dgn en cnta ye.tmpg gmbra untk awk ye.:-)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

sdap dgr lagu blog ni:) btul,pmpuan bila dh syg,ptus cmne pun ttap ingt lg kn..huhu

chot ok..! said...

@ ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ : thnk q..btl3..sya pun stuju..tp pda sya yg lps 2,biarkn lps jer..kan :)

9n0L4 said...

lets by gone be by gone. ;)

Atiqah Wadiah said...

mmg ssh nk buat pilihan..

asfira aminuddin said...

tapi bagi i, kekadang org kedua yg kite suke tu hanya crush. keliru dgn perasaan sendiri. tapi hal hal cinta ni diri sendiri jgk yg kena solve kan. kan?

chot ok..! said...

@asfira aminuddin : btl3..soal hati sndri kena solve kn,sndri kena berdepan..:)

chot ok..! said...

@Atiqah Wadiah : btl3..tahu tak per:)

chot ok..! said...

@9n0L4 : what goes around come around




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome