June 22, 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang (HACKS)

Hamboii,Panasnya

Today walking to watching HACKS (Hanya Aku Cinta Kau Seorang).Jujur cerita ni buat sya mengalir air mata,dan jalan ceritanya sama,dengan jalan cerita hidup sya..sebab tu sya dpt hayati sedalam2nya..Ending yg sgt tragis..Sya juga selalu berdoa insan yang sya cintai,akan sembuh dari kanser hati,mcm jalan cerita HACKS (Hanya Aku Cinta Kau Seorang)..

With my lil sis..Senyum yang sangat tak ikhlas..dalam hati??uhhu

SINOPSIS HACKS,Mukhlis dan murni bershbt baik..mukhlis jnji nk cri soulmte utk murni,n bertemu la murni dengan iqwal di laman seswang..lps berknln,murni n iqwal ni slng cnta..n tanpa diduga,rupanya iqwal ni,menghidap kanser hati peringkat akhir..Mukhlis pernah ckp,dia trgn nk berjasa n wt org akn kng dia ble dia dh xde,jd tnpa diduga mukhlis tlh mendermakan hatinya pada Iqwal,wktu mukhls excdent..Mukhlis meninggal dunia,dan murni bersama dengan iqwal..mukhlis mati bersama cintanya terhadap murni.."AKU INGIN MENCINTAINYA,DENGAN SEDERHANA" dialog mukhlis,dan sya cube mempelajarinya..huhh~~

Sama tinggikan?kawan adik sya,baru 16 tahun sya dah 21 tahun..Baru sedar sya rendah..uhhu

90% jalan hidup HACKS sama mcm sya,cume sahabat sya tu tak de la meninggal n derma hatinya,just dia pergi jauh tinggalkan sya,dan dia dah tak sama mcm dlu..siapa dia,biarlah sya mengetahuinya.sya rindu sahabat sya yang dlu..hope 1 day,dia blh jd mcm dlu lagi..amin..rindu dia yg dlu..opss,terluah perasaan sudah.


Muhasabah diri,cari kesalahan sendiri.

Kalau ending dalam cite HACKS tu sama mcm sya,Alhamdullilah,kalau tak pun,sya pasti tentu Allah dah tetapkan yang terbaik buat sya..Still jalani hidup dengan bahagia kerana kehadiran keluarga tercinta,dan sahabat setia..Tiada lagi airmata membasahi pipi,cukupla sehari,kini Sya berjaya menjadi insan yang tabah..:) 


Tak rugi tengok cerita ini..

Terima kasih pada cerita ini,terlalu banyak ayat yang buat sya terfikir,terlalu banyak pengajaran yang sya dapat dari cerita ini..Masih mampu tersenyum hingga ke saat ini,walaupun hati sarat dengan masalah yang tiada penghujung dan cerita yang tergantung..masih mampu tersenyum,walaupun dalam kepura-puraan..

Nota chot: Cinta seperti ombak dan manusia seperti pantai. Kemana juga larinya pantai, akan tetap juga disentuh ombak. Indah atau tidaknya pantai itu bergantung kepada keras atau lembutnya ombak yang melanda.Begitulah cerita cinta aku dan kau..


6 comments:

Izara4eva™ said...

wah nk tgk jugak cite ni.. mcm best jeee

chot ok..! said...

a,ah,dah tgk dah cte ni.best aw..kalau ara g ngn en eit lgi bst..sesuai utk kapel yg sweet2 mcm korang..:)

farah amirah said...

best eh cite ni? erghhh nak tgk jgk :/

chot ok..! said...

besttt..sangat best..pada sya,tak rugi la tgk cte ni,,:)

diera_nadiera ulalaaa~ said...

ha? ye kee..nak tgk jugakk..syek dengar ost jee..mane tahan.hahaha :)

chot ok..! said...

yup..best...ok..crte hacks ni mmg kena suport..cz best..hee




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome