May 31, 2012

Ambil Berkat Khawin.

Muka penat,tapi gembira

27Mei2012,sya ambil berkat khawin kak sepupu sya..disebabkan sya g umah kak sepupu, bawa 2 kete,bertubi-tubi kena sakat dari makcik/pakcik sya.sya mls g ngn parent,cz diaorg grk awal,sya plak mls nk grk awal*motif,mls bagn awal,sampai2 umah pengantin,hbs diaorang tanya "nana datang dengan sape? mana Buah hati,dlm kete ker?..*tu dia..hbs kena sakat,nana,nama pnggln sya belh mak..
 
Buah hati kate,pelamin cantik sangat..simple,tapi cantik

dialog mereka kenakan sya kaw3..sepakat membawa berkat paklong dan maksu..

Paklong : wahh dah pakai inai kt jari,bila tunangnya ni?
Sya : tunang apanya..lambt lagi la paklong *blushing3
Mak su : tak lama lagi la pak longnya,calonnya dah ada..
Sya : Mmg la calon ada,tapi langsungnya lambat lagi..
Mak su : orang mana erk..*tgh pk..
Sya : Shah alam..*tersilap plak,ingt tmpt blja dia,pttnya sabak bernam
Mak su : hah baru ingat,orang sabak bernam..
Sya : diam seribu kata..~~~huhu

p/s : sumpah tak tahu,mana mak su sya ni tahu,buah hati sya orang sabak bernam,msti keje mak sya,tak pun adik2 sya..:P..tapi sya still mngaku ada buah hati aw..jujurnya sya ni,berani kerana benar,dah btl2 ada buah hati,takkan nk kate solo..kan3??..:)

Menanti,kedatangan buah hati meminang diri sya ini..

wahaha,statement tak nak kalah,tapi3,btl laa..tunggu dia "pinang sya dengan bismillah"..hee..tak harap yang grand-grand pun,cukupla bersederhana, keluarga,kawan2, dapat datang memeriahkan perkhawinan sya satu hari nanti..*sya tipu kt orang UPTM*tmpt praktikal sya,sya dah tunang..Buah hati plak,p kate kami dah kawen kt kawan2 dia..dia ni lagi melampau,jenuh menjawab bila mmber2 dia tanya..tanggung laa sendiri encik buah hati..padan mukaa..hee

 pengantin baru,kak zie dan abg faizal..:)

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome