April 21, 2012

Pertemuan tanpa dirancang..zoomm


Ada bukti pertemuan kali ni..yeeeahh..:)

huhh,lari-lari dibuatnya.opss,semangat nak balik punya pasal,nasib baik bas ada,kalau tak lambat la sampai n.9..thnk buah hati,cz susah2 untuk saya :).now selamat tiba di negeri sembilan.senyum sampai ketelinga sya woo..untuk pertemuan sya dan dia kali ni tanpa dirancang,indah bangat..fact,memng tiap kali jumpa dia, indah n bahagia..hee


Ayu gila bila buah hati snap pic ni..buah hati say "model kedai kereta" choii~~

Nice tak baju sya??bak kate buah hati,orang dah agak,awak msti pakai baju merah2.cehh,suka dia..manis gila tengok pakai baju ni*pang2~~.gambar ni diambil kat kedai kereta,as future wife dia,opss~,mana dia pergi,dia nak sya temankan dia.so sya temankn dia.sibuk ngn skirting kereta baru dia tu..untunglaa,balik sabak dengan penuh riak tunjuk kat abah :).Sya pun sonok tgk awak,meleret2 senyum dapat skirting kereta baru..<3


Kurang lbh diri dia,saya terima seadanya..

Macam biasa,pantang jumpa dia ni,msti wajib g makan..kali ni sya kata ngn dia sya belanja,so dia kena ikut..hee..baru fair,adil dan saksama duit dikuarkan.kalau dia je asyik kuar duit tak best,dah la,minggu lepas jmpe dia pun,dia yg belanja makan.ehh lupa,2 minggu turut2 kami ngedate..terbaik la..p.pinang-shah alam tu,rasa dekat jer :)alahaii sweet nya..haha

Muka sedih ke,apa ni sya dah nk balik seremban?

Setiap pertemuan,mesti ada perpisahan right?? masa untuk sya pulang ke seremban,so jaga diri buah hati dan drive kete hati2 balik sabak.:)baru nak balik,dia msj "rindu awak sangat2" aiyoo,baru 2minit nak balik,dah msj cm ni.kalau kawen agaknya nanti,xmaw rengang langsung..:)moga hubungan ini,akan jadi seperti apa yang dirinya harapkan "moga hubungan kte blh pergi ke satu tahap yang halal buat diri kita" insya allah,amin..jmpe lagi..tata

April 19, 2012

Project Viva Presentation..



Our team building "E-Learning Matematik Tahun Satu"

Akhirnya sempurna sudah presentation PROJECT viva,untuk student Diploma IT(programming)..Semuanya hebat dengan project masing2..seronok bila tengok hasil kerja student IT ni,mcm kami major courses Programming,jd ramai yang buat website,dan ada gak buat game untuk hp android..HP sya jadi demo,so free2 je dapat game percme.hebat :)Tahniah pada pemenang pertandingan ini juga..:)

Abaikan muka minyak2..penat woo

sya tak nak cerita banyak,cz penat pun belum habis lagi,sya nk say tahniah,thank pada group member sya,cz sama2 berjaya hasilkan project ni..Alhamdulillah,semuanya berjalan lancar..hah kawan2 yang terjah blog sya ni,doakan sya dapat tamatkan diploma awal bulan5 ni,dengan mendapat keputusan yang cemerlang,serta lulus semua subjek dengan jayanya..Tak de aral,bulan 9,sya akan konvo..Insya Allah,amin..tata

April 14, 2012

Bahagianyaa.....





Semangat update blog,ble cik wawa kte ni,suh update blog.haha



Baru ada masa duk nak update pasal apa yang berlaku waktu pertemuan jumaat lepas sya with en buah hati..Atas permintaan cik wawa,so update laa cerita pada blog ni..*cik wawa,selamat menjamu mata.haha..baru bape minggu tak jumpa dia,tapi kemain rindu.disebabkan berbekal alasan wan sya balik umrah Sabtu(14.4),so ada alasan kukuh nak balik selatan.*fact,mmg tiap2 minggu balik.haha


Selamanya kan menyatu.Insya Allah :)


First time turun Klang,before ni turun shah alam*riak n bannga jab,cz berani..dia pun WAJIB la jemput cinta hati dia ni kt klang..Wah sangat romantik kamu*buah hati,cz wat calling2 plak,sedangkan belakang sya..siap blh tnya,wat pe..alala2..sperti biasa,nek kereta,dan dia tanya "syg dah solat",disebabkan sya belum solat,dia bawa la pergi surau..partner korang ada wat mcm ni tak??ingat mengigati woo..<3 Kalau ari tu bukan hari jumaat,sah dan memang dia la yang akan jadi imam sya solat zuhur..Alhamdulillah..


Ambik gambar Menu sebagai bukti pun ok gak apa..:)



Sedih kemain sedih,bila bukit cerakah,shah alam tutp pukul 4.30.kami sampai sana 4.35..wtfishh,lmbt 5minit jer..ermm bukan rezeki maybe,tak pe,minggu ni kalau xde aral,blh g lagi kan??*lala,tgk,nk blik lagi la tu..dan sperti yang kalian maklum,pantang jumpa sama ini orang,dia akan cakap,kita p makan..aishh..mmg tak blh nk puasa btl ble jumpa ngn dia ni.btw,sangat best,cz dia bawak g makan restoren bisik-bisik,alaa restoren yang pernah msk tv tu untuk rancangan jalan-jalan cari makan,untuk hari ni,kami laa pengacara sweet sedondon g tu..:)


Asyik,makan minum,makan minum tanpa henti



dan perkara wajib,mesti g tasik shah alam,wajib ni aw..masa kami pergi ni,angin sepoi2 bahasa,tiba-tiba bertukar guruh yang sangat kuat,angin yang dingin,dan hujan mencucuri membasahi pipi dan tangan kami.walla,berlari berkejaran la kami,terus masuk kereta..aishh,blh plak duk nyanyi2 n men cubit2 plak..ishh,kalau suami,memang dah ku gigit2 juga,nasib buah hati.batas kena jaga woo..setan sentiasa mengelilingi..bosan tak tahu nak wat pe,dia p bawak makan g..aishh,nsb bek kali ni,minum petang jer,kalau duk bantai nasi lagi,sory laa jawapannya..pape pun thnk pada dia,cz buat ari-ari sya bermakna..tak sabar nk jumpa lagi,n bagi buah tangan umrah daripada wan untuk diri dia..

p/s: tak suka tgk ayat panjg,blh click (x) pada atas belah kanan dari page ni.sekian..:)g 1,bak kata dia,kali ni kte jmpe,tak de gambar berdua kan??.alala2,sedihnya,tak pe,nanti kte jumpe shoot byk2 k.:)



April 11, 2012

Koding ni,kalau buat masak gulai pun,aku tak maw.haha




Muka suka sangat,bila tahu diploma yang sya ambik more pada koding ~~*penipuan semata2

Hye reader,lama rasanya tak menaip kat blog,asyik menaip koding jer,lama2 jadi juling mata..*dush,tak suka koding..tu la yang p gatal2 ambik it(programming) sape suh,skunk hadap la ko sya,ari2 tgk koding..kalau tahu (pengaturcaraan) ni koding,tak maw ambik.bak kata buah hati*ingt pengaturcaraan ni,jd pengacara,rupa2nya koding..choii~~taw la awak tu bakal arkitek.haha


Nasibla sya suka guna adobe dreamweaver,sebab tu sya pilih untuk buat E-Learning final projek ini

Orang cakap,dalam banyak2 kos IT,Programming la paling tuff,sasa,strong berbanding IT yang lain.yeke??maybe.tp nak buat mcm mana,rezeki sya pada it(programming),so ambik..sya suka it(multimedia) tp sangkut programming,xpe2,ada rezeki degree dapat kos multimedia tu ke kt uitm shah alam *terbold plak.haha.amin...

Muka semangat nak berjalan lepas hari2 tatap kerja koding


disebabkan stress ngn kerja yang semua..dan semuanya koding,sya luangkan masa 3/4 jam jelan2 ke qb mall..sebulan lebih tak kuar woo,duk umah jer,dah la sem last sya stay kt pulau pinang,lepas ni,bye2 pulau pinang..sebabkan malas nk tengok lappy,sya cari la satu game untuk sya..jomm usha game pada sya.


See,beg lappy sya..now dah cantik..hasil tangan sya..


ni la game sya,macam tak percaya sya boleh buat kerja-kerja perempuan ni..xsangka sya ni pun penyabar gak cz nk gunting-gunting,tampal-tampal.haha tapi seriusly sya tak de la kretif mcm orang lain kat luar tu,tp sekurang-kurangnya benda ni boleh buat sya seronok..:)





Iera n wawa suh sya buat bunga sebangai kenangan buat mereka.nak bangga blh x??:P

ohk lepas tekanan sya,so sambung balik date dengan koding..tak pe2,tinggal g 3 minggu je nak habis segulung diploma..minggu ni nak balik negeri sembilan lagi,sonoknya..sebulan tu,3 4 kali balik negeri sembilan, pulau pinang-negeri sembilan mcm sebelah umah je sya buat.haha..sebab tu sya kena sangkut kt uitm shah alam,blh hari-hari balik,pang..haha..terima kasih pada biasiswa jpa cz sanggup menyara hidup saya sewaktu diploma,hope degree ni pun sanggup juga la yer,sara degree sya.amin..ok,jmpe lagi di next entry.tata

p/s: Thnk buah hati, kol orang kejut bangun subuh..cehh..sengaja jerr kejut before kul 6.30 seronok pekena orang n dengar suara orang bangun tdo..aiyookk,sekali kena ko sya,before ni bangun subuh kul 6.45am..seriusly,sejuk gila hati dengar buah hati kt masjid solat subuh,bak kata dia *kalau awak dekat,blh kte solat jemaah sama2..Ya Allah,ni yang nk kawen awal jer ni..haha..daa~~

April 5, 2012

tekanan beb


nantikan luahan perasaan sya chot.....stress final sem ni..

Duhai hati,duhai jiwa,duhai semangat,kuat laa segalanya untuk tempuh 3 minggu pembelajaran sebelum tamatnya diploma sya..lepas ni nak holiday apa bagai,suka tilaa..sekarang ni pulun habis-habis.tak tidur pun tak mengapa *ayat sopan santun je~~

Bukan sya sorang yg merasai tekanan mcm ni,semua student sem6 politeknik balik pulau,pulau pinang,course dip information technology (programming) measai beban ngn tugasan yang datang.sampaikan ada orang kata kami ni ambik diploma ke,ambik PHD..haha..sangat banyak.tak cukup ngn kuliah,ditambah dengan lab,lab work lagi,exercse+tuto,quiz,test,mini project lastly project..!part project2 ni la paling beban,tapi think positif *ayat nk hebat..

Hope sem6 ni,sya dapat naikkan pointer dengan mendadak,mana tahu 3.7 ke..*amin..kasi graduate dgn pointer hebat,sbb sya nak sambung degree kat ukm (universiti kebangsaan Malaysia) plak..doakan k..tata

April 1, 2012

Ikhals dari Fikri buat Cinta hatinya Syaqira.walla :)



Dari : Cinta Hati Syaqira Liyana Binti Ahmah Ghazali Iaitu (Muhammad Fikri Bin Jamari)
Kepada : Cinta Hati Muhammad Fikri Bin Jamari (Syaqira Liyana Binti Ahmah Ghazali )

Firstly,sya terharu sangat bila dia create ayat ni khas untuk sya.sanggup dia taip msj panjang-panjang semata-mata nak beritahu coretan yang dia lakukan hari ini untuk diri sya.seriusly sape tak suka,bila ayt indah,puisi indah khas ditujukan kepada kita..bila sya baca dan hayati,menitik juga air mata..terharu sehh..jom layan ayat indah dari cinta hati sya,buat diri sya :

"Saya gembira dapat denganr suara awak usai saya berdoa.bangun diawal pagi,angin berbisik bertanya khabar kekasih hati,walau jauh dipisahkan hati,tetapi ku panjatkan doa mengharap diri kan setia menanti.

Andai kiranya segenap pengharapan ini telah terjawab,lantas kan aku segera tersenyum bersyukur,bukan kerna terpana dengan lafaz cinta,tapi dek kerna terasa bhgia meniti hari denganmu yang seakan sempurna,lantas diri ini terasa amat kerdil,masakan tidak mengimpikan gunung nan paling tinggi,adakah diri kan sedar dari mimpi atau cinta yang dikurnia tuhan ini cinta yang pasti?.seraya aku bersujud dan terus kekal menadah segenap pengharapan andai dialah yang menjadi ketetapan Rabbul Izzaati maka kau yakinlah diri ini dan kurniakan aku kekuatan menyintainya sepenuh hati berlandaskan prasyarat Ilahi nan pasti.

Duhai warkah,dunai pena,mampukah diriku tuk coretkan rasa cinta,mampukah tuk diriku gambarkan rasa rindu dan mampukah aku bina taj kasih buat dirimu,duhai warkah duhai pena,cukupkah dakwatmu tuk sirnakan rasa dukanya,cukupkah dakwatmu tuk lestari  madah cinta kami bersama dan cukupkah dakwatmu tuk membiarkan dia tuk terus tersenyum gembira.duhai warkah duhai pena,diruangan ini ku lontarkan segala rasa,usai derita pasti terselit bahagia,dan aku yakin aku kan tetap setia.

Duhai bayu nan bertiup sayu,sampaikan salam pada si pemilik hati,bicaralah denganya agar dia mengerti,sampaikan padanya akan luahan nan terbuku ini,khabarkan pada rusuk kiri ku ini yang aku kan sentiasa menanti pasti ,dan jika seandainya dia ketemu dengan insan nan lebih sempurna suatu hari nanti,melihat yang terbaik buatnya redha itu datang dari lubuk hati nan kerdil ini,dan dengan lafaz bismillah aku sirnakan rasa derita sejak aku kenali dirimu kan kekal bermain di bibir ini,hatta aku berdoa dan bersujud berserah pada ilahi kerna sesungguhnya dia lebih mengetahui.lantas aku bermonolog sendiri,”selamat malam rindu”.semoga Allah senantiasa merahmati kamu.. "

-moga ikatan ini akan temui titik noktahnya,iaitu sebuah ikatan yang halal buat diriku dan dirinya,seperti yang diharapkan oleh dirinya..syaqira liyana binti ahmad ghazali dan muhammad fikri bin jamari,semoga kekal hingga ke syurga kelak-



 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome