February 27, 2012

Kuatkan hati ini




Harapanku : Ya Allah,permudahkanlah urusan ku untuk menyempurnakan akhir sem6 ni.terlalu berat dan terlalu banyak dugaan dan halangan yang terpaksa diri ini tempuh hari ke hari.sujud ku kepadamu Ya Allah,aku meminta kau berikanlah aku kekuatan,ketabahan..sungguh aku bukan insan yang tabah dan kuat hadapi semua ini.hanya air mata sebagai bukti,diri ini terlalu lemah menanggung apa yang benar-benar berlaku sewaktu mengharungi sem akhir ini.permudahkanlah urusan ku untuk mendapat segulung diploma yang boleh dibanggakan oleh kedua ibu bapaku..rindunya aku kepada kedua ibu bapaku..terima kasih pada mereka yang selalu mendoakan kejayaan diri ini.terima kasih kepada kedua ibu bapa yang tak putus-putus memberikan kata-kata perangsang,terima kasih juga kepada cinta hati yang menjadi pembakar jiwa ini,dan terima kasih pada yang sudi mendoakan kejayaan,kebahagiaan,buat diri ini..huhhh tekanan nya sem ni..

February 19, 2012

Lirik Terindah






Lirik lagu terbaik,buat insan yang terbaik dalam hati dan hidupku Sya Chot a.k.a Mrs Fikri.Mr Fikri lagu ni khas untuk anda,hayati bait-bait liriknya,kerana lebih kurang sama sperti isi hati saya juga n to all reader layanzzz...:)

GX4-KERANA KASIHMU  click sini
Terkadang bicara hati mula berbisik
Kehadiranmu anugerah yang terindah
Mengapa rindu ini semakin hebat ku rasakan
Sekalung cinta mu takkan ku persia

TENTANG RASA - ASTRID  clik sini 
Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

GEISHA-KAMU YANG PERTAMA  click sini 
Kamu memang yang pertama cinta 
Menyentuh pipiku dengan manja 
Karena kamu yang ku rasa cinta 
Mendapatkan segalanya 

GEISHA-JANGAN PERNAH LELAH MENUNGGUKU  click sini
Jangan lelah menjaga cintaku di sana
Di sini ku juga menjaga
Tiada pengganti cinta
Untukmu di sini
Ku harap kau juga begitu

MAKIN AKU CINTA  click sini 
Jangan pernah terbesit hati
Meragukan kesetiaan yang tercurah
Aku dan dirimu ditakdirkan satu
Langit jadi saksi

KRISDAYANTI - CINTAKU KAN SLALU MENEMANIMU  click sini 
bila kau tersenyum, aku pun juga tersenyum
bila kau harus mati, ku juga ikut mati
semua ku lakukan agar cinta ku buktikan
betapa besar cintaku padamu, padamu

February 16, 2012

HB to my bro a.k.a my best friend :)



Sekali sekala shoot ala2 bajet hot pun ok gak.:P

hey,gosip bermula,cerita baru ditaip,itulah kisah sang tegar blog syaqira liyana.lama curang dengan blog,tapi tak curang ngn fikri ok,silap2 hilang kaki.hye reader,sory pada yg follow blog ni,tp sya tak follow balik.sangat bz dear,but blik n.9 sya akan follow korang blik.:) ok,entry ni sya create khas untuk abg long a.k.a best friend pun ia gak n sekutu2 ngn dia,cz dia adalah stalker terhebat  sya.thnk dear..btw today adalah hari jadi diaa..!!dah tua dah dia..~~

sya dah deactive fb..sory ye,nanti sya buka balik.*poyo,pang3

Dia tanya sya,kenapa tak jumpa "sya chot" dalam facebook??*wah kembang sehh,orang tanya mcm ni..bukan apa,sah dia selalu stalker facebook sya..*jgn mara bng long radhi rejab.haha,nanti blik n.9 cuti mid ni,org active blik fb yer..ok to my bro radhi rejab yg ada kt mesir,thnk cz sanggup kol dari mesir ke no hp tel sya. *en buah hati jgn cemburu aw,cinta sy utk awak,pang3 gedikzz!!..n sya dah ucap selamat menyambut hari tua,moga hari-hari mu disinari berjuta cahaya yang dapat menerangi perjalanan hidupmu.cepat2 habiskan belajar disana n pulang ke Malaysia.nk makan nasi myk free ni dari mu..*nasi myk sya,lmbt lg.hee.ok pape pun take care of your self kt negara org tu..k.daa.

February 10, 2012

Entry khas dari orang untuk sya dan cinta hati sya..





Muka terharu rasa syahdu jerr..

Tgk gambar atas..muka terharu sangat,cz tnpa diduga,someone like you~~bak kata adele..terharu sangat,cz ada orang suka kat kita,suke tgk hubungan kita,dan sangat menghargai kita.sape yang tak suka kita tu,tak blh nk kata apala.sape yg nk kata sya mcm2 pun,sya tak kisah..cz ramai yg syg sya,dan hidup sya sentiasa bahagia dengan keluarga,buah hati,kawan dan org sekeliling yg menyayangi..Alhamdulillah,hidup sya sempurna.Allah akan balas,segala perkara baik yang kita buat,perkara buruk....*sendiri muhasabah diri ye kekawan


thank adik Zaleha untuk entry ni click sini

sya terharu,dan thank a lot padda adik zaleha cz wat entry ni..terima kasih atas doa adik juga..btw kami biasa-biasa jer,tak sesweet mcm orang lain..but sekurang2nya,kami tak de la mcm pasangan lain,bersama,putus,bersama,putus..tu bukan cara kami.selagi boleh bertahan,istilah putus tu tak kan keluar,insya allah,sebab perkara yang kami tak nak berlaku dalam hubungan kami adalah perpisahan..

Muka excited nk balas jawapan.he

"sape kat sebelah die tu ?haha . eh! bukan abg die lah . tapi buah hati die(rujuk gambar yg dipakai di entrynya k)"Nak jawab : Nak cakap muka mcm adik beradik la tu,ramai kata rupa sya dan buah hati seiras,orng tua plak kata,kalau rupa seiras jodoh panjg,hopefully berpanjang.amin.
"sweet kn ? kadang2 aku pon jelous tgk die" Nak jawab lagi : yang penting dalamn hubungan perlu ada give and take,dan jadi diri sendiri..tak pyh nk jelez,adik pun akan rasa 1 ari nanti k..:)
anyway,akak doakan adik berjaya dalam hidup..terima kasih adik..u r d best.jgn tikam akak dari belakang ok,jgn cmburu juga kalau akak ada pnggl orng lain adik..hee..thnk..

February 4, 2012

Menantu umi ayah :)



Dengan penuh harapan,buah hati ku mendengar kata hati ini "rindu awak la" 

Argghh,gedinya statement gambar tu,lala~~ dulik pe sya..cemburu??p men jauh2..smalam,my mom buka story pasal menantu..my mom cakap,my mom xkisah kalau menantu my mom wat sempoi depan family,*gila gempak..mak cakap,masa bercinta tahan kentut sampai mengigil2,lepas kawen merata2 bom tu dilepaskan dalam satu umah.so apa adahal,kalau menantu my mom wat gila2 ikut kepala..*terbaik la..


Gambar baru untuk tahun ini.tahun depan,ganti gambar kawen kami plak.haha

Gambar tepi katil dah diganti baru,before ni gambar lama,thnk pada my mom,cz bawak p kedai gambar n teman p cuci gambar ni.*sempoi habis..My mom GPK HEM SMK aw,kalau wat hal tak bek,my mom yg akan wat hal ngn sya aw,batas kena jaga,penting tu..lepas ni,ayah masuk bilik sya,kompem kena soal lagi,menantu ayah ke??aishh,40x ayah tanya,jawabnya mmg betul2 la dia ni bakal suami anakmu,merangkap menantu ayah.haha..ok,bahagia bersama keluarga tercinta..sya tak maw wat hal lg ngn buah hati,tak maw guris hati dia lgi,cz nk bg dia ni menantu buat ayah n umi sya,amin..k.daa


February 3, 2012

Cinta hati saya,Muhammad Fikri Bin Jamari



I want you in my life 
I want you kiss me everyday 
I want you in my life 
I want you smiling at me everyday 
If your love won't stay with me forever
I'll be loving you, whenever
You in my life 
I wanna be your shining light, Forever

P/S: Sya sedar,sya belum cukup matang lagi jaga sesebuah hubungan,blm cukup kuat lagi nk pertahankan sesebuah hubungan,belum cukup pandai lg nak kawal emosi dan hati,dan paling penting sy belum bijak nak jaga hati awak tanpa mengurisnya..sya yg suka timbulkn mslh,pergdhn,tp yg selalu memulakan kata maaf adalah kamu,yg selalu meredakan keadaan adalah kamu,yg selalu berlembut dengan saya adalah kamu,dan yang pling menghormati sya juga adalah kamu.sy buta dalam menilai kamu,saya buta dalam melihat kebaikkan kamu,saya inginkan kamu,tp sy tak reti menghrgai kedatangan kamu,sebaliknya awk sngt menghargai saya.kamula Muhammad Fikri Bin Jamari.

bermacam-macam cara awak trk hati saya,untuk percaya bahawa cinta,sayang,hati kamu adalah untuk saya,awak kenalkan saya pada kawan awak,saya adalah pasangan awak,sudah bermcm2 bukti awak tunjukkan pada saya untuk timbulkn rasa spnuh kprcyaan saya pada awak,terlalu banyak!!tp sya yg selalu membutakan hati sya sendiri.now,sya sedar awak yg selalu mmpertahankn hbgn kita..terima kasih awak,hubungan ni msh mmpu berthn smpai hari ini.kalau tak disebabkan awak yg memulakan kata maaf,tntu sahaja diri saya sendiri yg leraikan hubungan kita..saya kejam dg diri awak..saya terlalu mencintai awak,saya inginkan awak,tp saya juga yg selalu bersikap kejam dengan awak..sy tahu awak suka usha blog sya,entry ni khas untuk awak,muhammad fikri bin jamari,dan saya sedar sy syaqira liyana binti ahmad ghazali adalah buah hati merangkap future awak juga muhammad fikri bin jamari..:)

tak payah baca entry ni pada penjenguk blog2 sya,sat g ada yg terfeel lebih..hahaha..cau lu.

February 1, 2012

Luahan sang hati..

Malam yang penuh dengan tanda tanya,sakit hati di dalam hati sya.tak tahu kenapa,tp ble tnya pendapat pada orang yang lbh tua dari sya,serba sedikit hati ni jadi senang.. "syg tu xhilang kemana dik..siram air nnty dia tumbuh la balik..",sape yang paham tu bagsla..

tak semua perkara yang kita inginkan kita dapat,dan tak semua yang kita dapat tu terlalu bernilai buat kita.bahagia kita kongsi bersama,kejayaan kita raikan bersama,tp bila saat duka muncul,bila kegagalan datang tanpa diduga,dimana erti kongsi dan rai?tidak pernah kita terbitkan bukan.yeahh,sya pilih berdiam,sebab ati ni memberontak marahkan dia..sape?seorang insan yang rapat dengan sya..now cari sya blik,tp hati ni sakit awak..sakit..!!

Terasa sejak kebelakangan ni,hati mudah gila berubah & tacing..why sya,why..


lali dengar perkara buruk tntg dia,lali makan hati sebab dia,keran terlalu sayngkan hubungan..bukan mudah putuskan silaturahim yg terbina.tak kisah la,andai dirinya nak bermati-matian tipu diri sya,sekali kebenaran tu muncul depan mata sya,sya tak teragak untuk pergi,dan pergi tanpa toleh ke belakang.maafkan sya,sebab sya hanya manusia biasa,yang punya hati untuk dihargai.pada insan yg selayaknya bergelar teman,kawan,try to understand me..-luahan malam ni-




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome