December 12, 2011

Jawapan jujur dari Sya aw..


1. Nama anda?
~>Syaqira Liyana Bt Ahmad Ghazali

2. Skunk tengah wat pe?
~>Tengah jawab soalan2 ni la..:)

3. Apa yang menarik tentang anda? .(max 3 jwpn)
~>1.Mata saya yang bulat
~>2.Senyuman saya yang manis
~>3.Mole bawah mata saya yang cute
~>4.lesung pipi saya sebgai penambah seri (saje lebihkan.hee)

4.Apa yang anda suka tentang anda? .(max 3 jwpn)
~>1.Banyak cakap
~>2.Terlbih peramah..lalala~~
~>3.Suka senyum,tp senyum bertempat

5.Fizikal diri anda yang anda suka? .(max 3 jwpn)
~>1.Mata saya..
~>2.Jari tangan saya
~>3.Tapak tangan saya

6.Fizikal diri anda yang anda kurang suka?(nyatakan).(max 1)
~>Semua sya suka,tiada yang tak suke..sume ni anugerah yang tidak terhingga

7.Perkara manis yang pernah berlaku dalam hidup anda.(min 1,max 3 jwpn)
~>1.Saya lahir dalam keluarga yang sederhana,tetapi bahagia.
~>2.Memperolehi sijil anugerah ketua jabatan,(dekan) yang boleh dibanggakan pda keluarga,dan jd cnth pda adik2.proud my self
~>3.Kenal erti cinta..yeah,before ni tk thu pun.

8.Perkara pahit yang pernah berlaku dalam hidup anda(min 1,max 1 je)he
~>1.0f course la perkara paling phit,sewaktu kita kehilangan orang yang kita sayang,tak kisah la,keluarga,kawan,or sesiapa sahaja..sya dah hilang seorang nenek yang sangat penyayang..:(

9.Sifat buruk anda?? .(max 1 jwpn)
~>1.Ego yang kadang2 sukar dikawal + cemburu.yeahh mengaku bebeh..:)

10.Sifat baik anda? .(max 3 jwpn)
~>1.Kalau marah,saya pilih untuk berdiam..
~>2.Cepat sejuk bila marah
~>3.Mudah memaafkan,tetapi sukar melupakan (ni baik x??)

11.Sudah punya buah hati?
~>Ye,saya ngaku saya sudah memiliki buah hati


12.Namanya buah hati anda siapa?
~>Nak kena jwb ke??Muhammad Fikri Bin Jamari.


13.Sudah berkenalan dengan keluarga anda,reaksi mereka?,dimana ye?
~>Dya sudah berknln dgn klurga saya,reaksi keluarga,semua menerimanya..di I-city s.alam.so sweet..


14.Selalu date naik motor ke,kereta ke,keretapi ke,bas ke?(terpulang bg jwpn bpe byk)
~>Naik kereta..moto?nopee..


15.Pasangan anda tu bagaimana? .(max 3 jwpn)
~>1.cool n tenang..
~>2.matang dan mudah bawak berbincang
~>3. setia *saya beri kprcayaan pdanya,dan saya yakin serta dye seorg yg penyayang


16.Harapan dan impian anda dalam hubungan? .(max 3 jwpn)
~>1.Nak khawin ngn dye boleh x??lalala~~
~>2.Nak hubungan ni kekal hingga diakhirat kelak
~>3.kalau blh nk jadi keluarga contoh,sweet,bahagia buat seluruh warga penduduk di muka bumi.hee


17.Tiap hari perkara wajid yang anda lakukan?(max 3 jwpn)
~>1.Solat diutamakan (kalau ABC tu phm2 la)
~>2.Makan..sehari tak makan,woooo..krekk aw
~>3.Mandi+gosok gigi+sabun..wajib..ni wajib ok..hahah


18.Perkara yang paling ditakuti oleh anda ? .(max 3 jwpn)
~>1.Kemurkaan Allah,tp sya hambaNYA yg lemah,selalu saje buat slp
~>2.Kalau ayah sya marahh..takut woo
~>3.kalau kecewakan harapan mak ayah dan buat mak sya mengis..marak api neraka,kalau setitik air mata ibu menitik kecewa sbb kita..tak mahu..minta dijauhkan.amin


19.Perkara yang wajib anda bawa bila keluar ? .(max 3 jwpn)
~>1.Purse+Kad2 yg berkenaan
~>2.Handphone
~>3.barang wanita.nk cnth ke??eg.lips,perfume,tisu muka..yeahh wajib


20.Hobi yang anda suka buat? .(max 3 jwpn)
~>1.Surf internet
~>2.Mesej kekawan dan tersayang
~>3.Jalan2,shopping,movie time at cinema..yeahh bebehh


21.Lagu kegemaran anda sekarang ni?? .(min1,max 3 jwpn)
~>1.Permata yang dicari (dri dulu smpai sekarang)


22.Perkara yang anda teringin buat sekarang ni? .(max 3 jwpn)
~>1.Teringin nak tengok pantai bersama buah hati..*ueww dh romantik sangt la tu..
~>2.Nak ajak umi ayah,adik2 p makan kat luar sama2..
~>3.Teringin nak drive kete sorang2 skunk ni,n jalan2 ke luar negeri sembilan..blh x ayah?he


23.Tempat yang anda teringin lawati? .(max 3 jwpn)
~>1.Mekah + Madinah.walaupun tmpt ni dh 2x jejak(alhmdulilah) but,sya teringin nak kerjakan haji dengan umi ayah,serta suami yg akan jd pendamping sya kelak.
~>2.Nak pergi england..cz teringin nak tengok stadium old trafford,dan tgk pemnt bola sepak sya MAN U beraksi dipandang..bakal suamiku,1 day,bulan madu kte g sini ye..hee
~>3.Australia,nk men ngn kangaro.nk p gold coast,men ngn salji blh tak??:P


24.Sebelum anda mati,apa perkara yang anda ingin lakukan? .(max 3 jwpn)
~>1.Nak betul2 bertaubat+jadi isteri.anak yang solehah
~>2.Nak balas jasa kedua ibu bapa yg membesarkan sya selama ini
~>3.Nak tunaikan haji dulu..


25.Kerjaya yang anda ingin lakukan dan capai?? .(max 3 jwpn)
~>1.Ni paling utama,sya nak jadi PENSYARAH,nak didik anak2 bangsa
~>2.jadi cikgu pun boleh juga,didik ank bngsa juga kan??hee
~>3.nak jadi pakar ekonomi..:)walaupun kos sekarang IT,but mnt ekonomi tu,tk pernh nk berkurang.

WAHH,Penat juga jawab soalan2 ni..yeahh selesai juga,akhirnya..lepas tensen yang tak tahu nak buat apa..sesape yang nak jawab soalan ni pun boleh..jujur dari sya.moga ketemu lagi..tata






6 comments:

NURUL NAJWA said...

minat ekonomi??? auuwww..

chot ok..! said...

a,ah mnt sngt ekonomi,tp tersasar jauh dgn kos yg diambil skunk iaitu it..awak plak??hee xnk jawb soalan ni?

NHMS said...

sifat buruk kite same lah... isk3...

kite awesome kan? :D

Az Meeda said...

jom baca :)

http://az-meeda.blogspot.com/2011/12/surat-untuk-kamu-3.html

chot ok..! said...

NHMS : MAJOR SEMUA ADA SFT BURUK TU.hahahha..yeahh,kte mmg awesome..:)

chot ok..! said...

azmede: kte dh baca entry awak,dan tglkn komen.hee




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome