September 19, 2011

Pengalaman kandas dalam bas 14 jam

Salam reader,hari ni sya nk share pengalaman sya,date with bus 14hour..*waa cakap sama lu derr,terbaikk laa..tak tahu malang apa yg datang semalam,melepak tepi jalan 5 jam kt perak.. bengong+fu** tett!!nak tahu nama bus tu pe,meh sini cheq nk habaq mai kt hangpa sume..lps ni reject awai2 ble dgr bas ni k "ERA MESRA"..kate je mesra,tp cm hereemmm..yess..cm ha**m,mls la sebut,wat sakit hati je kekawan..orait jom ushaa pe yg berlaku kt tepi jalan waktu sya kandas 5jam bengong je..grrr

Orait,dari n.9 nk ke p.p ni aw,sya kan blja kt p.p..tgh srnk2 dgr lagu kt mp3 player sya,*nk gak promote,lps tu sya dgr bunyi bising kt bus..yess B.I.S.I.N.G..gilaa bising derr..dalam hati dah ngucap,gementar sangat,blh bygkn tak bunyi tayar getah dah tak de,hnya tinggl rim tyr sahaja di jalan..bunyi cm tu laa bising aw..bhya aw,kalau btl2 tyr problem,tkut xblh kawal stereng je,dlm hati dh nk ngs pk umi ayh..*time part2 ni la hati dh bnjr..dpt thu gear bas problem tak bolh masuk..alhmdulillah nsb gear je,kalau btl tyr,mmg sya mnx trn awal la bas tu..Alhmdulillah nsb bas tu tak smpai g ipoh g aw,kalau tak,lps terowong korang thu la jalan menurun bukit cm mana..nauzubillah laa sya cakap..maw ngs+meraung gak dalam bas..Ya Allah,tak blh nak bygkan..


SEYES,kalau sya thu bus stuck kt tepi jalan,prefer sya drve dri n.9-p.p..

Selama 2 jam tunggu pomen datang nk reper bas,pomen dari mana tah la diangkut dan dtgnya,TAPI keputusannya kecewa,apek pomen tu xblh reper..fuhh~~,dgaan lagi,lps tu dgr2 kami kena tunggu bas dari btwrth ambik kami kt tepi hghway ni..sya xpasti la hgway mana,tp sebelum smpai ipoh,atas dari tapah..korang pk2 la erk..sya pun tak tahu bas tu stuck in the moment kt mana..*pe kejadah moment ni sya oi!!.masa 5 jam tunggu dlm bas,perrhh dah rasa mcm camping pengakap..mana taknya,ada gak kaum adam n hawa duk tettt kt tepi jalan raya..nsb ada longkang besar n airnya bersih,blh gak laa membsuh..euww ngotor la ko sya p ltk aktivti tu kt sini.tp sya tak wat k,sya duk tahan je..haha..xcaya??sndri pk la k.

Orait,dari n.9 sya gerak 10.30 pagi,sampai p.p 1.00pg.sebabnya bas tu p kemunting,parit buntar,n drver bas tu bawak 20km sejam..perhh lbh kurang 14 jam aw,date ngn bas..mcm hell laa..*opss ayt mcm kasar,tp ikhlas dari hati aw..tp nk wat cm mana an,marah ke,mgmk kt drver bas pun,xguna gak,so apa sya blh wat hanya sabar,wlpn dalm hati ngs..parent sya jgn ckp la,kol berkali2 untuk kepastian,risaw sangat..parent siap cakap,kalau sya ada kt s.alam,mmg parent ambik trs bawak g p.p..ni sya kt perak dah,slp2,bas dr btwth dh smpai,parent sya blm smpai,so prefer sya tunggu je bas dr btwrth tu.redha je la..xpyh la sshkn parent kn..??hah berckp psl s.alam,en buah hati pun kandas juga,hahaha,sian gakk,problemnya kete dye temperture nek..mmg shati sejantung btl la..dalam keadaan marah,sdh,n mcm2 dlm hati sya berkecamuk dalm bercambur baur,still blh gelak+senyum ble buah hati duk wat lawak tme2 ni,n he always beside me..tq my dear..oraitt,cukp smpai sini..smpai bila2 sya akan ingt peristiwa ni..seyess xnak naik bas tu lagi..REJECT terus..harap maklum ye,nama bas sya ulang lagi sekali bas "ERA MESRA"..



No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome