September 17, 2011

yebayebaa seremban tercintaku



cakk...!!lama ke sya xupdate bolg,smpai ada mmber bthu,npe dah lama xupdate blog,dh tak aktif ke??whatt??xaktif??gilaa,sya sayang ngn blog sya aw..hobi aw blog ni..walaupun follower xramai mcm korang3,yg ber'ibu2 tu,sya still endah ngn blog sya..sya xkejar follower pun..yg penting,hati,n jari sya puas duk menaip,n merepek sorang2 kt sini..oraitt kt entry merepk ni,sya nk lepaskan kegembiraan syaa..yebaayebaa,ari kahmis bersamaan 15/9 jam pukul 3.30 petang,saat yg dinantikn oleh sya.yup..sebabnya??sya nak blik seremban..*maaf pn.,sy ponteng kls sbjk "algorithm n data structre"..hee.


 on d way balik somban..,xpyh lelawa,selekeh2 je..


hah,waktu sya still ada dlm bas untuk pulang ke n.9,bas sya excident sikit..excident??yup,bas langgar belakang kete mercedes..merecedes beb..*btl ke tak ejaan ni pun tak tahu la der,balun je..gua xmnt mercedes,gua mnt BMW.Patutnya benda blh setel kejab,disebabkn mulut drver bas yg bengong+celupar,ambik lama gak masa bertekak ngn drver merc tu..cehh,yg jdi mangsa,sya dan penumpang2 bas juga..ada ke patut,patut,dan tak patut,sya duk dalam bas 9 jam untuk sampai ke n.9??patutnya p.p ke n.9 mkn masa 5-6 jam je aw..aisshh redha je la,tp syukur sya selamt juga tiba di n.9..alhmdulillah

sampai n.9 pukul 11,op crse la parent tercinta jmpt,smpai umh,arr puasnya tgk katil dalam bilik..truss luruskn badan,dan tidur..masa dlm kerete,sya ada hajat pada my mom "umi,dh lama along xmkn msk kurma,umi buatkn ayam masak kurma blh x??" sox tu,bgn pagi,dgn tak mandinya,trs g dpur,n dh nmpk ayam masak kurma..umii...!!!tq umi.muah..likee..lps gak kempunan sya..bila duk umh ni,n tme2 blik minggu kt semban ni,apa nk semua dapat,lbh2 lagi makan..perhh..siap mak blh tnya..sox nk makan apa..aduhaii kadang2 dugaan mcm ni pun ada,ye la,ati ni dah lam cept tersntuh n cengeng,ble org terlbh caring sgt..*pengkuan jujur ni sya..hurmm ble dah strt happy,mst ada yg sedih..grr sox sya dah nak blik p.p semula..erm,BUT sokey laa..perjuangan msti dtruskn..tak lama,lagi bpe bulan je nk hbskan dip..dh xsmpai sethn dah..oraitt,wsh me luck k dear..ok,see next entry..wasalam.. 

Penutup: erm,seyes sedih saat skunk ni,duk pk nk blik p.p semulaa..xpuas g cty..ble duk smbn ati tenang je,ble duk p.p,ati gelisah,sedih,mcm2 rasa..aishh..Ya Allah,kuatkan laa hati ini..permudahkan la urusan diri hambamu ini..tabahkn hati ini,mngharungi segala apa yg akan berlaku..Yakin boleh..!!

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome