September 20, 2011

Warkah buat sahabat


Gabungan nama dirinya dan diriku.Namanya akan selalu terpahat sebgai sahbat sejati sya

"Sebuah kenangan amat sukar dilupuskan,tetapi untuk setengah perkara,cukupla sekali ia datang,dan tidak perlu dikenang lagi"..Assalamulaikum..tergerak hati untuk menulis luahan dalam hati di kala ini..sya tak mengharapkan simpati dari awak,ataupun org org lain..*sya tahu,awak rjn usha blog sya,wlpn hakikatnya hati awak tlh terluka tanpa sengaja,maafkan sya..sya nak stoory pasal life sya,mmg la sebelum ni sya duk crte life sya,tp hari ni sya rasa lain sikit..sedih,sebak huhh hnya tinggl kenangan..berlalu kengn mans diriku bersama insan bernama sahabat.yup,entry ni adalah luhan hati seorang sahabat,kepada sahabat yang telah pergi meninggalkan sya..sya tahu,ramai dari korang mempunyai sahabat sejati,sama spt sya juga..sya mmpunyai sahabt sejati,dan bg sya dye tiada galang gantinya,walaupun pada hakiktnya,dye yg meminta perpisahan..

Bertuah andai seorang insan bernama wanita memiliki diri dye,dn maafkn sya,bukan sya yg selayaknya mnjd wanita bertuah tersebut..sya namakan dye "M",jujur dye sangat memahami, prihatin,caring,jujur,penybar dan selalu menjaga hati sya.btl kate org,orang yg cinta diri kita,sanggup berkorban apa sahaja untuk kbhgiaan kte,bhkan org yg kte cintai blm tntu dpt mencintai kte sepnh hati spt kte mencintai dirinya..tp soal hati,tiada spe yg mengthui,hnya diri kte sendiri..ble sya sendiri,saat ni terimbau kembali kenangan manis bersama dirinya..terlalu byk untuk diuraikan dengan kata2 mahupun tulisan..sbb die sahabat yang terlalu istmewa yg pernh hadir dalam hidp sya..teringat kembali saat pertama kali hangout bersama M.dye tahu apa makanan yg sya suka waktu jmpe ngn MCD,dye thu fevret aiskrim sya apa,dye tahu sayur yg sya suka makan dan sya tak suka,dye thu pe bnda yg sya benci,warna yg sya tak suka, hobi sya yg suka mandi lwt malam,dye tahu sya slalu sakit pe,dan dye slalu beri nsht pada sya ble sya suka wat hal.ni la yg dinamakan sahabat sejati sejati.org yg knl sya berthn2 pun,blm tntu mngthui sama sprti dye mengenali diri sya..seyes,dye sangat memahmi sikp sya bgaimana,kerenah sya,peragai sya..dye tahu pasal sya 80% dri org lain mengethuinya.

Pertama kali hangout,dan pertama kali lpk kt cinema,sya ingt lgi fst movie yg kami tengok,"karate kids"..wahh saat ni,dye mmg tacing hbs,sya nmpk air mata dye..sya main bowling dgn dye..sya menang gme bwling tu tw,sya tak thu la sama ada dye mmg sgja kasi sya menang or btl2 sya hbt dpt klhkn dye..wktu dye nk blik ke sltn,msa ni dye kt p.pinang,ada 1 perktaan yg sya takkan lupa apa yg dia katakan,sya thu n nmpk dye sedih..1 perkara yg sya takkan lupa adalah pengrbnan dia,saat dye yg jd peneman sya waktu sya sorang diri jejak ke melaka..yup,sya akan hargai perbuatan dye sampai ble2..dah la sanggup balik minggu dri tmpt stdy dye ke melaka untuk temankn sya ,lps tu beli tkt bus dri mlka nk ke seremban buat sya,sikit pun dye tak nk ambik duit tiket bas dr sya,lps tu dye snggup tunggu bas sya bergerak,baru dye balik umh.sya takkan lupaa..dye la yg memperkenalkn game angry bird pada sya..wahh masa ni sakan dye brk pda sya,sya suka sangat ble tgk dye brk n berkata2 dpn sya,cml sangat,geram pun ada..Ya Allah,rindunya pada kengn ni semua..

masih terpahat dan sya simpan untuk selamanya,jnji yg diurai,msh tak mampu untuk dilaksanakn..sya tak mampu untuk satukan bintang ini..

Ble sya balik rumah kt smbn,sya akn nmpk bear yg dye hadiahkan pada sya,thn sya ingt lagi key-chain bintang tnda pershbtn yg sya berikan kpd dye..key-chain yg mmpunyai mkna dan gabungan..harapan sya "semoga pershbtn yg terbina dgn dirinya bersinar umpama bintang tersebut" nmun sya temui erti perpisahan ini juga.segala brng yg pernh diberikn kpda sya semua sya simpan dgn baik..key-chain nama "SHA-QIRA" sya still simpan sbg kngn,kad pershbtn yg diberikn tu jga sya simpan sbgai perngtn,dn segala kngn mns sya dgn awak,serta peluang kamu berkenalan dgn fmly sya juga still terpahat dalam memori dan kotak ingtn sya.mana mungkin sya akn lupa sahabt sjti spt kamu..awak yg hrpkn perpisahan ini,sya hanya mmpu merelakan,sbb sya dah tak mmpu nk halang permintaan kamu lagi..

kalau awak baca blog ni,sya tak hrpkn awak kembli,or minta simpati..sya nk wak thu,jauh mcm mna sekalipun awak,sya ttp anggp awak kwn sya smpai ble2..tak kisahlah wlpn awak dh bnci sya,sya tetp ingt awak dan sgla pergrbnan awak pda sya.sya hargai syg yg awak curahkan.sya hargai segala kebaikkan,dan pling sya hargai,tiap saat,waktu,jam,awak selalu ada dgn sya,tak ada org len yg 24jam always dgn sya,selain kamu..msj sya,tak pernh sekali awak kecewakan..tak pernh sekali awak biarkan sya menanti walaupun seminit..yee awak sangat prihatin..sya harp,kptsn yg awak buat ni,dpt mengembirakan awak,bukanya derita..doa sya,tak pernh bhenti untuk awak,walpn perpisahan ini awak yg hrpkan..terima kasih sahbat,dan spt sya katakan,sya tak mampu nk blas segala pengrbanan awak pda sya..hnya Allah yg mampu membalsnya..sya bersyukur,dipertmukan sahabt sjti spt awak,wlpn dalam tmph 4/5 thn shaja pershbtn kte..cukuplah sampai sini coretan hati sya,sya akan lupakan segalnya slepas ni..cukplah perkara ni berulang sekali,sya tak mampu untuk terima berulang kali..sekian..

Kesimpulan : andai tercipta syg dlm hati sya ini sbgai kawan,mungkin akan terus kekal sebagai kawan,dan sukar untuk diubahnya,andai hadir perasaan cinta dalam hati ini buat seseorang,cinta dan erti setia sya curahkan kpda diri yg selayaknya,andai hilang perasaan syg,dan cinta dalam hati ini,cukuplah berhenti setakat ini shaja,jgn tagih sya kembali,kerana sya tak mampu untuk hadirkan rasa benci dalam diri ini buat diri yg pernh sya syg dan cintai..syg,cinta 1 perkara yg berbeza pada sya..sahbat,kekasih hati perkara yg terlalu istemwa kpda sya..hanya sya yg mengethui,lubuk dlm hati sya..perasaan manusia tdk blh dipksa,dan kte sbgai mnuisa tdk mmpu untuk memaksa menerima dan menolak perasaan yg hadir dan juga pergi..wasalam

2 comments:

Anonymous said...

Ketika diri mencari sinar ,,,,
Secebis cahaya menerangi laluan ,,,
Ada kalanya langkahku tersasar ,,,
Tersungkur di lembah kegelapan ...

Bagaikan terdengar bisikan rindu ...
Mengalun kalimah menyapa keinsafan ...
Kehadiranmu menyentuh kalbu ..
Menyalakan obor pengharapan ..

chot ok..! said...

tq




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome