August 31, 2011

Pesanan SAYANG buat dirinya....

Boomm,cmat hari raya..30 hari ni nak ucap cmat hari raya blh x??ye la raya kan 30 hari..:P*puasa tak cukup,ada hati..orait,sya nak share rasa bahagia dan gembira sya beraya bersama insan yang disyangi..Alhamdulillah selesai sudah puasa,tiba hari raya yang dinanti..tahun ni,tahun ke3 berpuasa dan beraya bersama dirinya.syukur kehadrat ilahi kerana masih diberi kesempatan kepada sya untuk beraya bersama dirinya,harap ini bukan puasa dan raya terkahir dengan dirinya.biarlah hingga ke akhirat kelak insya allah amin..

Orait selesai muqadimahh..Permulaan je baru,disebabkan hari yang mulia,hari bhgia,dah janji antara satu sama lain nk send pic raya..yeha,sumpah sangat tak sabar nanti pic dari insan tersayang aw.berkobar2,lepas dah dapat,perhh rasa mcm nak lompat2..nasib kt kampung,kalau kt semban,katil jadi mangsa lompatan gimnasium dari sya.haha.hebat kan??.so nk letak pic dye ni kat blog,sbb .....,dulik pe sya kalau dye mara,sya suka tgk pic dye..walla pengakuan terlbh jujur la plokk so zoomm


Alahhaii awatlahh manis sangat


Nasib la ada jauh,kalau tak memang dah tettt dah..*sila bersihkn otak k,kali ni sya suka dengan rambut dye WALAUPUN panjng..sbb kali ni nmpk kemas,kalau dapt gambar awak yg kt kfc ngn kawan2 awak tu,mcm sya n ayah mertua awak cakap dah macam komunis,walaupun kemas dalam pic tu,anda TETAP kena potong rambut tu jadi pendek ok..sekian terima kasih..

August 28, 2011

Di suatu hari yang ......


alohaa,skodeng2..maii2 ari ni sya nk share aktivti yg sya lakukan saat berada di kl..xnk share byk2,cz masa pun tak mengizinkan sya membebel byk,mata plak dah memanggil2 utk tido..tmpt yg dituju smpai di kl,adalah jalan tar..bukan bertiga aw,,ada org dewasa yg menemani,iaitu parent wawa *thnk so much bawak g jalan tar,xlama lpk jalan tar,cz pnt xhlng,jam plak mnunjukkan pukul 2.** am..mana tak nya,dari p.p ke kl,trs serang ke jalan tar..perhh sgt sesak sama jalan tar tu..dan terlbh byk tarnya.huhu

Hngout bersama mereka,rara & wawa


Usai dari jalan tar,blik umh,sahur dan trs tdo..yehaa..:),pagi2 lgi dah bgn n hangout..tmpt dituju,Masjid jamek,times square,sungei wang,kl sentral..kat masjid jamek,tujuan utama mencari shawl raya..yess,shawl untuk baju raya sya..alhamdulillah nsb jumpa..lps tu ke kl sentral,masa ni sya borong 1 kasut berwarna coklat,dan kemeja oren,xplan pun nak beli kemeja,tp dsbbkn baju kaler oren tak de,so pnhkn kolum warna baju kali ni dengan warna oren..terrbaikk!!

menuju ke destinasi baru..vroomm


lastly,destinasi yng dituju untuk perabih duit adalah..TIMES SQUARE..yess ts la wat sya mengalirkan wang sebanyak tett dalam masa sehari..TERbeli handbeg..grr len dirancang,len plak dibeli..sweter baru tah kemana,hanbeg baru plak yang terkeluar..*en buah hati btl kate awak,sy more kpda handbeg grrr,xpe2,benda dh beli,so manfaatkan.yehaa..lps pnt berjalan dan shopping sakan,dlm masa shari rm ***.** hbs,trs pergi merehatkan kaki..ke mana??Fish spa,yess,sangat sonok..ikan2 tu cml,aishh kalau blh tngkp,sya bawak gak balik ikan tu n bela..then wat fish spa sndri kt umh..haha.geli tu memang la geli kt kaki,tp lps dah date ngn ikan tu,kaki rasa mcm xde,mean ringan la..ushaa gambar sbgai bukti..cmlkn ikan2 tu..*En buah hati,1 day kte date g fish spa ni k..nk tgk awak ni pengeli tak..hee

Bestt woo


byk lagi aktvti yg dilakukan,tp xnk la certa semua..nk say thnk kt korang,sya happy sangat hari ni hangout ngn korang..tak kisah la duit hbs berapa,yg penting hati gembira..kadang2 kte perlu manjakan diri kte sendir aw,tak rugi mana kuarkn duit sdkt untuk g spa,urt or shpping..jgn kdkt ngn diri sendiri k..ok la..masa untuk bertolak ke negeri sembilan..bye2 k.l..


Suasana didalam bas..haha ((:


Ok masa untuk ucapkan selamat tinggal kuala lumpur,sox lusa kte ngedate lagi k..orait,masa untuk menaiki bas dan pulang ke negeri sembilan tercinta,parent tak sabar menanti khdrn anak slung dye ni..cewah..opss,novel dan t-shrt b.ati sebagai peneman sya pulang ke negeri sembilan..yess diri dye selalu tarasa dekat dgn sya..thnk pada semua..Syukur pada Allah,kerana anugerahkan hidup sya yang sederhana tetapi bahagia.."jangan membenci orang,kalau tak nak orang benci diri kte..so sya nk jadi manusia yg paling chill,sabar,dan ikhlas.. sya tahu,Bahagia, semua orang pasti akan rasa,cume belum tntu masanya lmbt ataupun cpt..sya harap,semua orang temui sinar kbhgiaan itu,dan perolehinya hingga ke akhirat kelak..amin.

August 26, 2011

Out Pulau Pinang



Salam,pejam celik,pejam celik,dan celik akhirnya tak sampai seminggu lg kte akn tingglkn bulan ramadhan.mcm2 crte manis dan pahit kte dah rasa..hope yg baik dijadikan kngn,yg buruk dijadikan teladan..hah,hari ni sya nk wat luahan perasaan yang gembira,selepas berkurun lamanya *berkurun la sangat, akhirnya sampaila saat terindah ni.pe dye..??op crse la,perjalanan dari utara turun ke selatan yup,saat yang dinanti2kan oleh diriku,dan semua pelajar ipt untuk pulang beraya..



sempat posing dulu..adq akak selamanya

sebelum berangkat ke terminal sg nibong,pulau pinang,sempat juga manfaat bersama adq angkt tersyg..uishh xsngka plak sblm adq blik perak nk jumpe akak *yeha,akak dh tgk gak b.ati adq,mcm akak ckp,jga diri bek2..hantar mms raya ok..dnt wory,adq la adq angkt akak,xde org lain dah..adq 1 je..hee..zoomm,ni gambr adq n akak nya..sya la akak nya..:))

Lps rindu n smpai pesan antara adq n akak,masa untuk ngedate ngn budak umh..kali ni perjalanan menuju ke selatan seronok gila,cz kami bertiga 1 bas..semua trn kl umh wawa (blue t-shrt) termskla rara (*red t-shrt)yang 1 nogori ngn sya..kenangan berbuka puasa di terminal,wahh sonok gila,n sangat ramai student ipt..orait..jom usha gelagat kami di Terminal sg nibong,pulau pinang


awat muka mcm tu sya,sonok buah hati kol cm tu sekali ek muka hang :))..



Budak nogori den r..:)


Tq pada en buah hati,cz kol time2 ni..n sory cz lbh 8x kamu kol,baru sya angkat..sori dear,xpasan n masa tu tgh sibuk2 angkut barang nk g terminal..seyes aprcte apa yg kamu lakukan dengan menelefon sya..sya suka ble kamu mengadu ngn sya mslh or pape psl kamu, seyes !!senang sangat..lps ni,kalau g mana2,pastikan sebelah seat kereta awak berteman k..hee..Bak kata awak,saya ni pe'natural' awak,tiap kali awak nk marah,liht gmbr n ingt buah hati awak ni k..hee..nsb kamu tak pape..orait,maw berangkat dulu..jumpa lagi di negeri sembilan.

August 24, 2011

Mandi free..


Aku selalu bahagia
Saat hujan turun
Kerna aku dapat mengenangkmu
Utk ku sendiri..


Saya senyum,saya bahagia..yehaa,opss dah lama gila sya tak mandi..mandi pe??mandi hujan ok !!.setiap hari rabu merupakan hari yang sya nantikan,sebabnya,hari ni ada satu kelas je..blh bngun lmbt,n smbg tido ptg cz kelas 2 bermula pada pukul 10..*dulik pe sya,kalau korang tak nk ambik tahu :)),so dengan hati yang berbunga cz lepas present project analysis and design subjek "KEGEMARAN" *TERcaps lock ,pulangla ke rumah dengan hati yang senang..Selain itu,dengan hati berbunga,tgh msj ngn en buah hati,hujan plak turun dengan lebat..Yes lebatnya..dah rasa mcm berlari2 dalam hujan dgn tersyg pun ada..Opss setinggi angkasa anggan2 mu sya woii !!

Tiap hujan merupakan saat palig indah buat budak umh sya..korang nk tgk rupa mereka?sat g sya tunjuk Popular budak umh sya.haha waitt,npe sya kate indah buat budak umah,sebabnya pada masa2 ni la saat best dyeorg ni date ngn tilam+bantal..btul x kekawan semua merangkap budak umh sya yang tercinta??Jujur wooii,jgn tpu,haha..untuk sya plak masa2 tengah hujan ni dapat makan bendda panas2 pun best gak,tp sbb puasa yang bermaksud "menahan diri dari lapar dan dahaga" jadi tahan nafsu makan ko syaaa...!!huu,tp kn ble start hujan,msti kepala akan ingt seseorang..spe?lalala~~orait jom tgk muka bdk umh sya yg basuh kuyup sekali..zooommm...


muka puas bermain hujan


Seyes luv this moment..hujan rahmat pada bulan2 puasa ni..happy sangat la derr..Alhamdulillah..segala masalah lupa sebentar ble date dgn hujan..sebb tu,bila hjan turun sya akan sengeh n senyum sorang2,sbnrnya ada makna :))..hah masa create entry ni,buah hati kol,ahemm awak suh saya pegang kata2 awak ni kan,so bg memantapkan ingtn sy sbg buah hati awak merangkap ur future,sya nk tulis dalam ni.."SAYA XKAN KONGSIKAN AWAK DENGAN PEREMPUAN LAIN"perhh suka2..minggu ni awak lain sangat..ayat awak,perhhh bergetar dalam jiwa ni..kalau blh skunk gak nk bertentang mata ngn awak aw..tp 2 la,tugas sya sbgai seorang pelajar kt p.p ni terlalu bnyk,kalau la umh awak dkt sblh umh saya,haii..TAPI awak selalu dalam doa saya,walaupun kte jauh..insya allah,jodoh pnjg kte bersama di dunia dan akhirat kelak..amin..k.la xnk la kongsi byk2 rasa bhgia sya..

AnaK Kandung kita !! hahh??

Berjumpa kembali dalam blog sya chot..ari ni rasa mcm nak story dan buat luhan perasaan hati yang cemburu..Cemburu ni aw.. sebab utama cemburu,grrrr...*bertuahla ye cik wawa+cik rara ada ank buah..awat Semua budak umh sya ada abg ada akak?? npe sya xde abg,xde akak..ni la 1 sebab punyanya tercetus perasaan cemburu..huhu.tp seyes bhgia dan gembira juga,ble hangout ngn dyeorng cari barang baby untuk beri kepada ank buah..wahh dah rasa mcm isteri orang plak..*Tersasar jauh dah ko sya,hhaha


Untunglah ada anak buah..:P

Aii,nampak gaya sya la yang akan mulakan tradisi perkhawinan dahulu,if adq no 2 yg laki xlangkah bendul la..haha serta membuat ank buah buat adq2 tersayang.opssss tersasar plak..tp kan,seyes masa teman mereka ni cari barang baby,sya suka sangat tgk kasut,pkaian,n mcm2 peralatan baby adakah miang hang dah start sya?? jawapannya,sya pun tak tahu la,tp sonok..so lps ni,KOT la ada makcik2 yg kt luar sana perlukan perunding dan peneman carian barangan baby,blh la terus contact sya di no 017-9999999@019-5555555 sekian harap maklom..kalau orang lain angkt,sya xthu aw..xambik port..:)zzzzz..so bagi melepaskan nafsu cemburu tu berpanjangan,sya telah menjumpai perawat hati..nak tahu,nak tahu..tengok2..

Aiskrim la..sbnrnya tak cmbru,tp gatal nk mkn ais


so dengan hati yang berbunga2,jamulah aiskrim dengan Pelahapnya..*pelahap ke ko sya,aisshh lari laki ko nanti..hahaha..opss ckp pasal dye,ingt lagi kata2 dye Kita berdua anak sulung,xpyh tunggu anak buah de,tunggu anak kandung hott statemnt maa,tp sya lmbt lagi nk kawen,trgn plak nk ada baby dalam fmly,mean ANAK BUAH ok..haha..sat g mcm2 korang pk..k.la out of services..

p/s :Motif just for fun suka2 ltk gambar ni,sya nak habaq mai kt blog sya ni,yg dye always berada dekat dengan sya..dan memang mamat dalam gambar tu selalu ada dengan sya pun..sehari kompem akan ada msj dari dye..kol ngada2 pun ada..hee..seyes,gua rindu sama lu la brader..opss ayat cantik sikit sya.."SEYES SYA RINDU SAMA KAMU LA FIKRI" perasaan ni sama mcm perasaan kamu hari isnin..ayt kamu buat sya meremang bulu roma "SAYA PERLUKAN AWAK DALAM HIDUP SAYA" seyes,ayt ni kuar dri awak,mcm ni juga ayt tu nk kuar dari mulut sya..udah2,xnk ckp panjang..dah pagi,masa untuk tido,sat g nk sahur..

August 19, 2011

Abg posmen,terima kasih pos barang ni..hee

KEKAWAN,SAYA DAH SMPAI NEGERI SEMBILAN !!


Demi negeri tercinta,sya ponteng 1 kelas..haha..first time beb untuk sem 5..*sem lps pernh ke sya ponteng kelas arr??,seyes sangat sonok,cz dapat bersahur ngn family untuk pertama kalinya berpuasa pada thun ni..disebabkan semangat nak blik negeri sembilan berkobar2,petang semalam,sya kena tempuh test JAVA PROGRAMMING,alhamdulillah :)..so lepas setel urusan untuk minggu ni,senang hati sya blik seremban..yeahh, den orang nogori,den duk kt somban !

Smpai negeri sembilan,seperti biasa sweet couple my mom n my dad la jemput..memang tiap kali sya blik semban,kompem umi n ayah akan ambik..*Along,dah smpai nilai kol aw,dri sem 1 ayh pesan mcm ni,bukan pe mereka habaq mai biar mereka tunggu sya,jgn sya tunggu mereka,mana taknya,terminal 1 kan bhya,so sya ank sulung merangkap perempuan,mereka sangat caring gilakk..nilai-seremban..tp kadang2 sya dh smpai seremban,baru kol..ala umh sya ngn semban bukn jauh mana,tunggu kjb je pun.:)),*dogey botol..duk dlm kete,radio plak buka lagu aliff satar-lelaki seperti aku,ayh umi diam,sya duk memekak kt seat blkng nyanyi,jam plak pukul 4.16am,dlm kepala ingt en buah hati,sbb lagu tu ada kengn sya ngn dirinya "Abg mcm lagu tu,tp abg xpnggil pompuan2 BABY2 aw" bntai gelak sorang2 dlm kete,bila ingt dye kte mcm tu.awak sweetla dear.hah,bila ingt dye,sya teringat barang yg dya poskan..wahh excted nk masuk bilik n buka pemberian buah hati sya..zzzzoooooooommmmmmmmmmmm


Terima kasih muhammad fikri bin jamari untuk barang2 ni




Sangat bermakna sehelai kertas ni,,i need u 2,i miss u 2

Sya sangat hargai pemberian kamu en buah hati,utk kad raya tu,yup thn ni puasa dan raya ke3 kte sambut bersama,rasa mcm baru lagi kenal dengan anda.wlpn hkiktnya dah bersama anda 2thn.untuk novel tu,sya akan khatamkan berulang kali,sya pun baru start pembacaan,yg xblh bla n geramnya nama watak tu nak nama awak je Fikri,cehh cemburu taw..huhu.insya allah,ada rezeki raya ke3 ni kamu jumpa ngn saya lagi dn spt yg anda katakan dalam kad raya hope sangat hubungan ini berpanjangan dan temui titik noktahnya (kawen) ayt darinya,tiada edit,amin3,kalau sya bg kad ni baca kt parent in law awak kan,msti dye kate ngn sy,sy skali n awak gatal.haha.sya balik seremban kali ni,gembiranya lain macam sangat..sebabnya sebulan lebh sya tak balik selatan,lps tu sya dpt sahur n berbuka ngn family,+ barang dari en buah hati juga salah satu sebab sya happy..sya bahgia,sya gembira dengan kehidupan sya..semoga segala urusan sya,keluarga sya,kwn2 sya dipermudahkan..apa yang Allah tentukan untuk sya,adalah yang terbaik bagi sya..smpai sini sahaja coretan dari sya..wasalam


August 16, 2011

Test HCi



Berkerut2 muka faham dan ingt subjek HCI..hari ni tak nak taip panjang..nk lepaskan keluhan,geram,nyampah,meluat segala2nya laaa..grrr..test HCI,Human Computer Interaction Hancuq..woii,ak stdy subjek ko gila2,p ko wat ak mcm xpernh stdy sbjek tu an??grrr nk je drop sbjek tu.haishh sabar je laaaa..Umi n ayh,sperti biasa,rezeki along further degree kt ukm,upsi along nk tkr kos ekonomi,yeahh dari f4 lgi ekonomi yg bertahta dalam hati,bukan it maaa,nasb umi ayh memahami..AMIN.."kte merancang,tuhan tentukan" *Ada spe2 nk tkr kos ekonomi ngn it x??haha if hbs lmbt blja,lmbt kawen,pe sya kisah..grrr.sanggup awak tungguu saya lps hbs stdy??kalau brni kata blh tunggu hingga umr sya smpai 50,so buktikn k.haha

Emosi gilaa la plak time2 ni..hahahha,hati tak tahan nak blik selatan skunk ni..tp sebelum tu,tempoh khamis dengan test lab praktikal Java Programming.hopefully over all ok..cau lu.

August 14, 2011

Mesej : Barang dari abg tett dah sampai

"Along,barang dari abg fikri dah sampai",sangat terkejut bila no hp my mom yg masuk dlm no hp sya,dan khabarkan perkara ni..perrhhhh,sangat segan bila baca mesej ni..seyess derrr..mana pernh kut jdi cm ni,hal lain tu pernh la my mom thu, tentang kewujudan DYE dalam hati anak sulung Pak Cik Ahmad Ghazali

Dugaan apa la yg datang masa bulan2 puasa ni,dah la sabtu kenduri kt kampung lauk semua sedap2,perfect laa sya cakap LAUK KAMPUNG perrhh meleleh r kalau sya taip n senaraikn kt sini,dengan barang dari En buah hati yg bru sampai kt sembn lagi..grrr..sonokla barang tu berjalan sampai ke kampung plak..msa dpt msj dri my mom,trs drct kol my adq perempuan,dye sorng je la adq pompuan sya,perhh tak tahu plak sume duk ada dlm kete on d way nk blik kg,mmg kena kaw2 perli n sakat terbaik la dari family but sokey,rasa mcm sya ada dlm kete nk blik kg plak time tu.rindduu..sakat dari family dh hbs,dpt plak 1 mamat yg mmg suke menyakat,sape lgi yg tuu la,yg tu En buah hati..yg ni lgi la buat org bertmbh grm "org suh blik mnggu ni tak nak" ni lgi menguji kegeraman sya,nsb dia jauh,kalau dkt,mmg sya dah gintil2 dye buat mee segera..


Bibirku senyum,bantal juga tak sabar menanti..nanti pe?tett.*smbg menaip lagi


Yes,smbung blik,bantal nanti pe??ermm ni yg nk strt bthu,alang ckp brang tu lembut2..sengal punya adq,wlpn kakak mu tdk pulng ke selatan sekrng ni,tp akakmu sdah mengethui isi bungkusan itu..T-shirt hijau En B.ati + potrait lukisan tangan muka abg iparmu laa,xkn shah rukh khan plak thu pun sbb org tuu yg bthu,sebabnya kena gasak dgn kekash hati dye suh bthu gak..t-shrt hijau,fuyyoo mcm tahu2 t-shirt tu nk mask dlm sarung bntl hijau tu..yehaa,sangat padan btl..minggu dpn balik selatan,depan keluarga tercinta gak sya buka bungkusan tu..kecoh kt klurga sya je pun,bkn org lain


TO En buah hati :Walaupun sya tdk pulng ke selatan mnggu ni,namun sya ttp mengetahui barang yg dikirim kn tu.nafsu sya utk pulng ke selatan membuak2,ble famly p infrm perkara ni..thnk untuk t-shirt awak tu,kompem sya akn simpan untuk selamanya,dan untuk potrait lukisan awk yg awak akui ensem tu,secara jujurnya la kn,sya ingtkn awak bg untk sya komplen lukisan tu,rupe2nya suh ambik trus n simpan..haha..alamak lgi bertmbh angaula kt mamat potrait tu :P.nanti sya limined gmbr tu,kasi terbaik punya penjgaan..terima kasih untk apa yg awak lakukn pda saya..seyesss terrrbaaaikkk derrrr...!!cau lu.

August 13, 2011

PBU & PSP Happening habiss

Salam reader,yup hari ni sya nk update blog je,cz byk gila cte TERtunda sebelum ni,sangat bz ngn asg yg bg sya merapu je semua,tp disebabkan ingn berjaya dalam DIP IN IT PROGRAMMING gagahkan hati dan diri ini menyiapkan semua tugasan..selama sebulan lebih duk rumah sewa p.pinang,tanpa keluar pada hujung minggu,now hari ni terungkai semua jawapn didalam benak fikiran anak2 muda bj court condominium merangkap sya(me),trex,shahas,ima,nad,wawa & rara tentang perubahan yang berlaku di Queensbay Mall,Pulau Pinang..yeahh sebulan lebih tak jejak kaki kt QB ni..sngt hbt menahan nafsu serakah untuk date ngn QB *ayt ko blh wat orang bom ko..


cun hbs aweq2 kt atas ni..♥♥♥

Orait,smpai ke qb,tujuan utama pergi kepada KFC dan minta meja di reservekan untuk 10 ORANG..yup 10 orng..seyes sangat tak sabar nk menanti kehadiran insan2 lain..perjumpaan ni antara 2 politeknik..Politeknik Balik Pulau & Politeknik Seberang Prai ,2 2 poli kt penang..yang membezakan 1 di pulau,satu lagi di seberang.tujuan untuk berjumpa adalah ....tettt opss lupa nk kenalkn student PSP tu,2 org dri PSP tu,mereka adalah kawan sya dan salah sorangnya member baru sya..nk kata baru xde la,tp baru la jugak dari shawal rizal tu..huhu..yang mmber baru sya tu nashrul najmin.ok..that all utk pengenalan tntg mereka.


text shawal dan nash,jnji 6.30 smpai 7.35,nsb anda ada alasan kukuh


orait,selepas cukup 10 orang berkumpul,dan telah tiba waktu azan maghrib bg wilayah pulau pinang,dengan doa berbuka puasa dan doa makan yg di conduct oleh zaimah mohd,semua mulalah menjamu selera..hati saya senang bila makan dengan korang semua..sangat gembira..

Pelajar Poli balik pulau..yehaa mereka kawan sepoli sya..:)merangkap budak rumah sya kecuali lelaki bkn bdk umh sya k.haha


Pelajar Poli seberang prai..mereka kawan sya.new friend and old frend..nash & shawal


Jujur sya katakan sangat happy dan meriah sekali,cz mereka yg dr sebrng ni bukn penyegan orgnya n blh cmncte dgn kwn2 sya n budak umh sya..dgn sya,xpyh ckp la,xcukup mulut sya nk lyn n lawan korang berkata2,*derr happening habiss laa orait korang pun xtgk muka budak psp ni depan2,so sya sempat la juga manfaatkan masa yang ada untuk simpan kenang-kenangan bersama mereka ni,bukn senang dpt hangout ramai2 mcm ni..*En buah hati,sox lusa,jumpa nanti sya nk posing lagi maut n snap beratus2 pic ngn kamu plak k..only u,i luv u.

Dye kawan baru sya,tp jumpa mcm dah lama knl.tq derr cz anda tak penyegan n snap2 gmbr sya dgn byk..:)



Ni kawan lama sya,5thn bershbt baik dgn dye,wlpn jarak memisahkan n.9 dan perak.



Tujuan gambar bwh ni diambil??shut ur mouth first k,n listen apa yg sya nk ckpkn.motif gmbr ni diambil just 4 fun,n org pertama yg dpt pic ni kompem la en buah hati saya..yup dye sangat memahami kekash hati dye ni g mana orgnya..tq awak cz always prihatin dan faham sy mcm mna.sy thu anda sedia mklum sya mcm mna orgnya,ramai mna mmber lelaki,kalau sorang tu sya dah cinta,sorang tu je yg bertahta dihati..bukn mudah hati ni berubah..kalau btl la hati ni berubah2,xkan kekal smpai 2thn kte bersama.:)kalau awak en buah hati ada masa perjumpaan ni,lgi meriah,seyes i really miss u..tq..


HCI ...

alohhaa,entry di crete untuk melepaskn bosan..just 4 fun..dan dalam pada masa yang sama nk komplen subjek HCI merangkap Human Computer Interaction sangat terbaik..grrr..so disebabkan subjek yg gila,lagi terbaik serta membunuh tu,bg MEreleaseKan tension tu,sya bersama sahabat tercinta snap2 phot terbaik..ushaaa..


En fikri,sy nak spek baru mcm ni blh x?pndgn anda? *jwpn anda mesti nk ckp membazirkan??hee



With rara..better pkai spek,or lense shja??



With wawa..yeahh kami semua pljar cmrlng PBU


setel mengupload gmbr,so nk melangkah jari kluar dari keyboard..

Sya Masuk Paper KOSMO


gambar persembahan malam kebudayaan poli sya

SYA MASUK PAPER KOSMO !!!ini bukan rekaan semata2 tapi realiti..perhh agak bngga cz persembahan dari poli sya Politeknik Balik Pualau ,Pulau Pinang menjadi pilihan untuk masuk paper kosmo..bngga woo,cz banyak ipta yang join,kem rover challenger 2011 tu,poli sya juga yg terpilih masuk paper kosmo..*hiruk la ko sya


gambar penuh paper kosmo tersebut


opss lupa,btw surat khabar kosmo tu dikeluarkan pada 10.8.2011 bersamaan hari rabu kawan-kawan buka muka surat tengah ok..sangat besar laa aktiviti tu dipaparkan..dah la muka terpampang kt surat khabar tu..*sekali sekala riak xpe beb..my mom cm tak percaya "ank dye pkai baju kaler pink sebab my mom mengetahui saya KURENG SUKA wrna tu..yehaa,n pling menjdi mimpi ngeri,my mom say "along dah gemok laa" wahh dari srt khabar my mom dah kate mcm tu..tp kan,tp kan,sya thu nape my mom say gitu,my mom nk ckp "along dh kurusla,ble nk blik seremban makan bersama" walla,sya thu isi hati ibunda tercinta,cz LAMA GILAKK GUA TARAK BALIK SAMA NEGERI SEMBILAN..!! orait,sya malaz ckp kencang lagi,sya angkat kaki out of service dulu..

August 6, 2011

Luahan hati sang perantau di utara

Kali ni nk cakap pasal,Cari pasal..opss bukan2,tp nak cakap pasal perasaan hati manusia ini yg tengah berkecamuk,berkocak,memberontak,mcm2 lagi la..sebab pe?sebab merindui keluarga tercinta..sumpah weyy rindu gilaakk..


Ble nk blik je,pk tinggl g 2 minggu je nak blik semban,kalau blik mnggu dpn tinggl g seminggu je nk blik semban..aiyyoo tp sumpah wey,Nak beli baju raya ngn family.xmaw beli kt p.p ni..dah la mahal,seyes xberbaloi.kalau kt n.9,banyak PILIHAN,sume lawa2 dan harga berbaloi,baloi,kesimpulanya sekarang,nak balik seremban ke,tak maw balik..aiyoyooo..

Sya pun nak komplen kt sini,sem 5 ni grrr aku benci kau sangat22 la weyy,sbbnya,xpernh plak duk merasai Zaman kegemilangan asg,lab work,test,kuiz dalam masa terdekat,dan sangat2 dekat due datenya..huhh,dengan subjek Tercinta,gagahkan hati mengharungi dugaan dan cabaran hdup sebagai pelajar perantau *ayt nk hebat je la ko sya..untungla anda masih bercuti lagi.*ahemm to en buah hati,bln 9 nanti kamu msk study,sya pastikan anda bercinta dgn kerja2 anda..wekk..jelez..ayt untuk sedapkan hati,penawar keresahan..kalau orang lain buat benda yg sama dn rasa kesusahan sama mcm sya,orang len boleh buat dan gagahkan hati,nape tidak SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI buat dan cuba..so kesimpulanya SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI ni hebat,dan boleh buat serta gagahkan hati..!! k.la cukp takat ni je,sox lusa if ada idea n crte mnrk kongsi lagi disni..


To Dear: syg rasa mcm xblh nak sahut cabaran anda untuk pulang lmbt ke tanah air selatan tercinta,TAPI orang dah duk sebulan lbh kt pulau pinang ni aw..sangat menguji dgaan hati la dear..org ingt nk blik mnggu dpn tp xsure g,em bukn sbb sje2,tp duk pk,mcm xsmpt je if blik tme cty mid sem,org xpat nk rasa sahur,berbuka dan solat terwaih dgn keluarga tercinta..lagi 1,org nk beli barang raya ngn family,len la kalau awak ada kt p.p ni,blh gak awak jd bodygrd sy tmn g beli brng.hee,opss awak,trgn nk berbuka puasa dan slt trwh dgn awak,ada rezeki orang nak merasai saat ini..amin.tq

August 5, 2011

Khas untuk insan yang dicintai sampai mati..:)

salam reader,lama gilak gua tarak update sama ini bloogy froggy ni..sangat rindu maw taip,memandangkan hari mulia,bulan ramadhan dan masa yg bai,dptla kepala dan tangan ini,memerah untuk menaip..today i would like to talk about *dh cm ayt presentation,hajat dan impian sya telah terlaksana..apa dye??

==CASIO pilihanku

Yup sya beli jam tangan..dh lama niat dalam hati nak hadiahkan Jam tangan pda my parent..dari negeri sembilan lagi,dah tanam dlm hati nak hadiahkn sepasang buat mereka..so dengan duit Biasiswa JPA yg dapt tu,kuarkan duit,dan salurkn kepada Jam tangam CASIO..xmampu nak beli jam beribu,cukuplah beratus je kan?tp niat dalam hati juga,bila dah kerja,gaji besar,still nak hadiahkn sepasang jam tangan harga beribu kt my lovely parent..Jasa mereka lbh berharga dari duit yg langsung tak ternilai tu


Jam ni dibeli sewaktu ngedate ngn budak kecik,adq sya di pulau pinang,Izda Ruzidah..thun ni kte dpt berpuasa dan berbuka bersama kn dik?Alhamdulillah..TERIMA KASIH belnja akak makan..sangat sedap..alasan adq terbaik la..Akak kan ngidam.. pperhh,sangat bijak btl ini budak..chiken chop tu pun terlbh2 sedap aw akak makan..free la katakn,sbb tu akak mkn hbs..yehhaaa..orait cukup story untuk hari ni..jmpe lagi

P/S:hati ini sudah merindui keluarga tercinta,huhh patutkah,patutkahh aku balik ke selatan..hati plak semangat nak hadiahkn jam ni trus ke tangan kedua ibubapaku tercinta..aiyyoo berbelah bagi woo

August 2, 2011

Maaf dari insan ini


Insan disayangi,adq saya..


Khas buat dirinya..
serius pertama kali bersungguh2 minta maaf,serius pertama kali beria2 menjaga sebuah perhubungan.entry ni khas tuju buat adq saya izda ruzidah..adq saya,bukan adq angkt lagi,istilah tu dh lama terhpus,sbb akak dh anggap adq ni mcm adq kndung akak sendri..akak xthu n xperasan pun yg akak dah jauh tinggalakn adq..kalau adq xbthu akak,akak pun xsedar dik.sbbnya akak rasa akak sama mcm dulu,cume mungkin tak kerap berjumpa adq,n borak ngn adq..
maafkan akak,bukn niat tingglkn adq,atau abaikn adq,tp sem ni sem pling trk pernh akak rasa..yg thu family akak je,betapa tertekannya akak duk kt sini.
lagi pun sem ni sangat bz dengan urusan,tmbh plak dengan mslh..akak mls nk ckp,cume mnx kali ni adq phm akak jb.seyes akak rindu nk brk2 ngn adq,nk lpk ngn adq,tp masa tak mengizinkan..kalau blh nk qadak crte 6 bln tak jmpe adq wktu akak praktikal..
adq pun thu kn,mcm2 bnda akak nk crte..n mcm2 bnda akak nk dgr adq crte..sbb akak bhgia,ble adq crte pasal hdp adq ngn dirinya..seyes akak tak pernh bosan.akak bngga ada adq yg sygkn akak dan ambil brt tntg akak..cume akak je tak reti nk hargai adq kn?akak thu ,salah akak..akak minta maaf sangat2..akak xpernh beria2 minta maaf..pasal kes dalam lif td,akak mnx maaf pergi mcm tu je..akak dah terlmbt masa tu,dan kls akak plak lec nya cik nisha,kalau lmbt mmg kenala..kalau akak xde kls,akak berni cakap,akak mmg akn pujuk adq,bukn akak xnk brk ngn adq,akak thu adq mkn hati,sbb akak pergi jalan laju2 lps kuar dari lif tu..akak dpt rasa.tp jujur xde niat wat adq trasa hati ngn akak..akak xnk gaduh2 mcm ni,akak pun tak nk ptskn hbgn adq akak ni.mcm kte ckp mula2 dlu "AKAK ADQ SELAMANYA" "SIMPAN SAMPAI MATI" akak ingt semua tu..lagi sekali,akak susn sepuluh jari,akak minta maaf kt adq.terima kasih tegur akak..




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome