July 4, 2011

Soalan Bijak..

salam readear..halo3..mlm yang membosankan,memanggil hati untuk bertemu dengan my own lappy,n my lovely blog..ari ni sya nak share tentang soalan-soalan yang kadang2 sya malas nak jawab,n rasa nak wat tak tahu je..wahaha,kejam x?sya sangat baik kn?hee..sya bukan apa,kdng2 rimas+bosan..*cewahh mcm ko hot sgt plak an sya?..hee lantak la pe org nk kata,diri sya..sya tak kcw life orng pun.xthu la plak an,if korang rasa mcm sya ni STALKER life korang. nak bthu sini erk,anda bukan sape2 pada Syaqira Liyana Binti Ahmad Ghazali ok!! kalau parent sya xpe la gak,sya nk stalker..ceh.korang thu sbb pe sya xsuka jadi stalker? sebab Syaqira Liyana Binti Ahmad Ghazali ni HEBAT. so xperlu nak selindung2 dgn byng sndri,byg orng lain,or wtver la.ermm,smbg blik,sah dah tersasar jauh.dr melalut2 dgn muqadimmah yg pnjng,bek usha soalan2 terbaik..hm,kalau korang date ngn soalan2 mcm ni plak an,korang nak wat pe je erk?

1. Awak dah berpunya?


sudah BERPUNYA,dimiliki oleh keluarga tercinta,berkongsi diri dengan kawan2 tercinta,untuk future husband,biar Allah sahja yang beri jawapan soalan anda dikemudian hari..:)




2. Tak msj ngn bf ke?

Bf ramai,ni tgh msj mereka2 di fb la..rawwrr.maaf ye bf,pakwe,boy,or bla2 bg sya xde,Buah hati tu mybe ada,buah hati ngn glrn tu smua tak sama erk,4 me la..g 1,sya bukn grl yg suka tatap hp 24jam shari..n xske nak msj lama2 sgt dgn seseorng,tkt nanti blh gdh.but depend on u la k.:)kita berbeza..ahakzz




3. Tgh buat apa?tido ke?

rasa mcm nak tampar2 je mnusia yg tnya soaln ni,lbh2 lagi ble sya bls msj,atau angkt pnggln orng tu..aiyyoo,kalau tido,xde la sya chot bercakp n msj anda..cehh..apa ke punya bijak soalan ni..:P



4. Hye kenal tak?

kalau part ni,sumpah sya mnyambah.pling menyamph bila suh teka2..kalau yg kol2 suh teka2,lg mnymph..beb,better korang bthu spe diri korang,dpt saving kedt,dri mmbebel2 n snyp2 suh teka sape korang.BUANG MASA.!



5.Nape tak bls msj,mara sy erk?

Dussh,spe tnya soalan ni kt msj hp,fb,or wthver la kn,sya nak set dlm kpla korang MEMANG ada wat slh pda sya bolh?.adooyaii.



6.Awak sayang saya tak?

soalan apa ni erk?kalau kwn sya,msti la sya syg..kalau musuh sya mesti la sya TERsyg gak..terbaaikk..wait2,sya ada musuh ke?sya xprnh plak anggp mnusia msh sya..aisshh pape je la



Btw ni la antara soalan yg sya agak kurang gemar nak jawab,sbbnya jwpn ni korang smua tahu jwpnnya..but its sokey,sya ttp akan jwb soalan2 ni gak..untuk korang2 yg sya sayang gak.sat g xjwb,free dpt gelran sya ni sombong..ohh tdkk sama sekali..now korang dah tahu la kn,sya ni gi mana,cerewat x?sokey..ni diri sya,xperlu nak jd hipokrit.Bg sya tak guna hdp berlagak mcm dri anda sempurna..kte manusia,kte hanya mmpu berubah.so dnt be liar ok kawan2 semua..Anda benci satu orang,10 orang belakang anda sedang mencaci dan membenci diri renung2kan,dan selamat berfikir..hah tak lupa juga nak tingglkn pesan,share wth me if,korang ada 2,3 soalan yg kdng2 korang mls,rimas nk jwb..blh?ok,jumpe lagi di next entry..

Buat renungan :Hidup kalau selalu menang tak guna juga,selalu kalah lagi la tak berguna.hidup kadang perlu menang untuk perthnkn hak,kadang perlu kalah untuk menjaga hati org lain.nobody perfct..Andai sesuatu telah terlepas dr tangan anda,lepaskanlan dengan redha..Ingatlah,bahawa Allah itu maha adil..terbaik bg kamu sekarang ni,sebenarnya ada yang lebih baik yg telah Allah tetapkan.selalula bersyukur dgn apa yg ada.jgn membenci orang,jgn sakiti orang,jgn menghina orang,kerana disetiap perlakuanmu,ada yg sedang menghina,dan meludah ke diri anda sendiri.jadi diri sendiri,jgn jdi spt orng lain.nobody perfect ok..!buat renungan kte bersama..wasalam.:)

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome