July 26, 2011

kem rovers challenge 2001


Sya berbaju oren & berTIE dileher,sblh gmbr tie yg dipakai oleh sya

lama tingglkn blog kerana menyahut cabaran menyertai kem rovers challenge 2001,di pulau aman..Poli seberang prai yg anjurkan,so sbgai menyahut saranan poli menyertai aktiviti,sya pun join sekali..sya wakil dari POLITEKNIK BALIK PULAU,PULAU PINANG..seramai 30wakil pelajar menyahut pnggilan ini..*ayat nk hebat. 22-25/julai/2011 aktivit berlangsung.sangat seronok ngn aktiviti yang dianjurkan.benda yg sya xprnh buat pun sya lakukan juga..


bdk2 umah yg ceria

Kami budak 1 rumah pergi kem tu..fuyyooo sangat hebat an?sangat seronok..kami dah plan,if sorang tak pergi,rasa mcm xmeriah n gempak..friendship forever la katakn.wallaa.tu yg semua pergi..gambar kt atas tu la budak umh sya..opss lupa,sya nak senaraikan aktiviti kem tu blh?kalau nak certa 1 1 aktvti tu mmg xhbs la jawabnya,cz sangat seronok,so sya just senaraikn je la k aktvti tu.ohoo usha jom:

Water station: Jala ikan,Tangkul ketam,Tong sampan

Island station : Ceduk air laut,Proses siput kapih,Paint ball laut

Fly station : Repelling(turun tembok),Flying fox cancel tkr kpda aktvti berkumpulan,atas sbb2 tertentu.

Rambo station : Pioneering (buat menara gune buluh)

Sea station: Sea crossing,berakit di laut

Survival station : Backwood cooking (wat roti lilit,msk tlr & msk nasi dlm buluh)

Track station : Jungle tracking..sya suka part ni bst..:)

Fox hunting : Fox hunting gune antena..menguji ksbrn aww

aktiviti masa lapang :Radio Amatur & Cop pershbtn

Bnyk gila aktiviti an?yup sngt banyk.dan sya sangat suka,tak lupa gak,bnyk juga kenangan tercipta.dh la kulit CERAH,ble men ngn air laut lagi la BERTAMBAH CERAH.TAPI sya xkisah pun semua tu,aktiviti mcm ni bkn slalu ada,kulit tlk tepi jb,paling penting keseronokn dpt dirasa..2 pda sya la,bkn sya nak kata,sya ni perempuan,xsuka berkulit cntik n xjaga..cume,kadang2 kalau duk fks kulit je,smpai byk gila aktvti sernk cancel,rugi gak.pk2 la sendri k.


Baju besar,jatuh bahu baju tu..PERHATIKAN!

Opss blm hbs lgi nk mengarang,korang cube tgk gambar diatas,baju besar woo..ketua kontinjen p ambik saiz L untuk perempuan,alasan dye ambik saiz besar untuk perempuan L dan lelaki saiz M Sangat terbaik..cube tgk bahu baju tu,jatuh ble sya pkai,pic cover kebesaran baju tu.ish3.sya nak cte aktivit yg sya paling suka buat kt sana..kt sne sya paling suka aktiviti Repelling(turun tembok)sya suka aktvti ni,dn dlm group sya pling kecik,*bdk laki gelarkn jd jurulth masa repeling tu buli sya,dye ckp ngn sya "ehh berani plak dye niwktu nk lpskn sya trn tmbk,lg pun sya knl jurulth tu,cz x2 g p.aman ni.Ada patut,mrka wt sya menari kt tembok batu tu.wat poco2..wahh sangat hebatkan?siku luka sikit,terkesel,but sokey,sya xksh..n mereka gantung sya sekejb,xbg sya trn kebawah.ish3..ada vdeo rkmanya,ada masa sya mskkan k..tq to shahas,cz rakam detik2 tarindah atas tembok tu..:P


Kejayaan menurun bukit dgn selamat,gmbr sbgai kngn

Untuk aktivti ke2 yg sya suka plak adalah jungle tracking..MAJOR ramai xsuke jngle tracking cz pnt n redah htn,tp tdk pada sya.seyes sya suka sangat.cz masa ni la duk men merangkak,menyulur,berlari,mengelungsur,n segala2 posing maut blh wat la.haha.sonok beb,n sya hampr jth curam la gak,tp sya ingt kata jurulth ni,if rasa mcm nk jatuh,brtkn badan pada arah berlawanan,so alhmdulillh sya selamat kembali ke pulau pinang n trn bukit dgn cayanya.kt jngle tracking ni juga,smgt kerja sama n tlng menolong berlaku,sya sonok ble tlng 1 grl ni nek bukit tu..tarik tangan ku ini hee,byk kenangan di sana..bestt..


Perak-N.9 bukn pnghlng pershbtn


Kalau blh sya nk je crte mcm2 g kt kem tu,cz sonok sangat..xkisahla if my lil sis say "kulit akak sunburn dah" yg penting,keseronokan sya dapat.yahuu.tak lupa gak kt my friend shawal yg 4 thn xjumpe tu,cz blnja burger,n wat sya jd model tak berbayar,segan kena shoot depan2 mata plak tu cmera..opss lupa,thnk gak kt awak juga cz slalu pegang hp sya untuk chager,tiada anda,tak bernyawalah hp tu,poyo punya statemnt n thnk jga cz tlng pegang beg sya wktu sya ada aktvti....kngn2 kat sne,biar sya simpan sorang,n if ada rezeki,sya nak g pulau aman tu lagi sebabnya GELANG TANGAN sya hilang dalam laut waktu buat sea crossing!!hope 1 day jumpe semula gelang tu di Pulau aman..Kot la nk jmpe kan?

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome