June 7, 2011

Kuantan,Terengganu,Kelantan


Lama meninggalkan blog ni,seyes rindu nak menaip semula..n maaf to my beloved bng long,cz lmbt bls mail bng long,adq mu bukan bawak diri,tp merehatkan diri n otak.nak tingglkan segala pahit,kt 3 negeri Kuantan,Terengganu,Kelantan seyes,sangat happy,but I'm so sory to rara,wawa & ima cz sya terpksa cancel nk lpk p.p ahad 5.6-7.6 ngn korang tu secara mengejut..ayah n umi wat kejutan terbaik 2.6-6.6 g serang 3 negeri.seyes sya rindu sama kamu semua la dear..n thnk cz setelkan rumah sewa juga k..hargai sangat kerjasama korang

Hari Pertama Di Terengganu (2.6-3.6):
Perrh hebat gak ayah erk dari n.9-terengganu,tp seperti biasa sya la yg akan meneman ayah..haha,sbb ank dye yg ini agak ssh nk tdo didalam kereta.adq sya seperti biasala,ble semua terjaga,bergegar kereta,ble sorang tido,semua duk pakat tdo sama,sya?ohh agak ssh skit nk tdo.bermalam di Kuala Terengganu sangat seronok,cz btl2 tdo dan duk dkt dtrnnya,mlm2 p uptown..terbaik la,geram je tgk handbag,but terpksa btlkn niat,cz ayhnda tercinta ikut sekali,kalau nk dgr ceramah percuma darinya,berani2 la beli handbg dpn matanya.haha..trgdi xblh dilupakan !!ada mamat ni pandang2 semacam,masa tu kt kedai makan,lbh 10x lalu lalang blkng sya,sya rsw gak,cz masa tu tgh main hp,tkut dirampasnya ke apa.spoil mood nk msj tersayang..*cehh,tup2 dgn SELAMBA MAK BAPAK dye,p ltk muka dye atas bahu sya..otakmu la,nsb xkena body glove tpk tgn sya,saya maafkan kamu,sbb kamu xbtl..nsb iman dan ksbrn ni tinggi,kalau x...lu pk la sendri..

♥ Sya lbh rela hilang segalnya,dari hilang family ♥

pada EN KIKI,jgn cembru ok ada mamat letak muka dye atas bahu sya,sya setia pada yg 1,wlpn bermacam dugaan mata,sya kena tahan.haha.sya nkl ngn awak je..lala~:P

Hari ke3 Di Kelantan(3.6-5.6):
Selepas merehatkan badan bermalam diterengganu,perjalanan seterusnya adalah ke Kota Bharu,kelantan..sangat xsabar,cz nmpk dn blh bayangkan byk kain lawa2 kt "Pasar siti khadijah".reward kn diri anda!!BUT sebelum smpai ke kota bharu,sya xblh lupa tragedi yg berlaku..apa?korang tgk r sendri gmbr ni k.

yerrkk seram,sian pak cik tu,umi xpandang pun cz takut,gambar ni pun disnap,dgn tangan mengigil..masa tu plak tgh msj ngn kwn rpt sya,dye plak on d way nk blik klntn selasa ni,so sempat berpesan pada dye bawak moto bek2 dari poli seberang prai ke MELUR,KELANTAN,area umah dye,n area excdent tu berlaku.perrhh..ok,berbalik crte kt klntn plak,kt klntn famly sya tdo 2hari,tujuan utama,umi rindu nk makan nasi air.sbnrnya tu la tujuan nk dtg kltn,bkn apa pun.tergadak duit myk terabur kt jln,haha,yg sya plak umi n ayh kata "sya ngidam makan mee segera belut kt din tokyo,klntn" perrhh slama 20thn hdp,xpernh g kut mkn blutTAPI niat nk rasa tu ada gak,GELI?dulik pe,mkanan n janji halal serta blh dimakan..haha

♥ Bukti dimana,kelantan dijajah oleh sya dan family.he ♥


Orait,kalau kt klntn xshopping mmg xsah la kan,gudang shopping kut kelantan tu,so smpt la rembat kain sbgai kenang-kenangan..kt sini nk komplen gak,hee hotel kt kelantan yg sya n famly tdo mmg THUMB UP !!bersih dan SANGAT SELESA.bukn hotl grand ok,htl murah je ni !!bawah htl kami,kedai makan,selang 2,3 kedai 7ElEVEN.perrhh 2,3 kali gak r trn,mamat kauntr 7eleven tu ensem sangat..!haha,EN KIKI,tp xsetanding awak ok..*ambik hati,hee.lwt mlm,g seberang jalan,tgk group dak fixie.Adq Zuhair ku n02,dah meroyan rindu pada fixie dye.haha..mmg best r waktu kt kltn ni,dan kt kelantan ni sya jumpa ngn satu pelakon ni,pelakon tv1 n tv2,tp xingt r nama dye apa,dan tercipta 1 sejarah,makan sayur campur dgn harga RM2.00,blh bygkn x byk?mkn sorang2,nk terkeluar gak isi perut,werkk:P nazak mkn byk..Alhamdulillah..!:)Kelantan dah membangun beb,sya cm xcaya kelantan dah len dari 5 thn lps yg sya g..thumb up gak la..:)

Hari Terkahir Di Cherating(5.6-6.6)
Saat ini yg dinantikan oleh SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI,tidur dkt cherating..yahuu,pantai2 sangat seronok..!!tdo sini pun cz transit nk blik ke n.9,sian ayah pnt bawak kete,so relex2 r kt cherating lu.pagi2,adq no 5,dh memekak ketk pintu chalet kami,*slalunya parent akn sewa 2 bilik..dye ckp nk ajak p mandi laut,sya plak mmg dh lama xmandi laut,so pe lgi,serang r..mandi..perrhh nikmat,wlpn muka bertmbh gelap,chill la bukan selalu dapt mandi laut,masa kt laut ni berangan je..EN KIKI,ble nk date p pantai ng sya?wah seronoknya..cewahh,but ikhlas dari hati,n mmg impikan nk p tgk pntai ngn awakla,n awak gak ckp,pernh mimpi kita duk tepi pntai,tgk waktu senja kn?,EN KIKI,awak xnk realisasikn ke?:)..sempat abadikan kenangan di cherating,dan hajat untuk tulis "kiki chot" kt atas pasir tercapai..:).Alhamdulillah


Selesai berkemas dari cherating,ayh trs pandu kereta blik ke n.9,sangat xsabar nak blik ke negeri sembilan cz slh 1 puncanya EN KIKI,beritahu "sy* saya dah hantar email" perhh surat cinta tiap2 bulan dari dye smpai..n mmg tiap2 buln pun,dye dan sya akn dapt email antara 1 sama len..♥♥.sblm sya bertolak g kelantan,sya dah utus srt cinta(email) pada dye dulu,dye plak sengaja menguji kesabaran sya untuk baca email dari dye,penantian 5 ari untuk baca email awak,1 seksa ooo..tp bak kata mama gak an?"penantian 1 penyeksaan,disablik penantian itu ada sinar yang menanti",orang ingt lagi kata2 ni,2 thn dah aw.hee..n thnk so much2 la untuk mail itu..orait,percutian sya ke pantai timur pun dah tamat,sya pun nak tamatkan penulisan sya juga.seyes sya bahagia ngn life sya skunk.bersyukur dgn apa yg ada TAPI sekali hati ini terluka,bukan mudah sya melupakan..ayat terbaik !!

P/s: Sekali cinta telah dimiliki,hargailah ia sebelum pergi.sekali ia trus pergi,jgn tagih sayang itu kembali,kerana bukan mudah membuka hati kedua kali..Always ingt k :)

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome