June 26, 2011

Aktiviti Di kampung

Dam dam dum dum..i'm back..baru pulang dari kg,sangat rindu my lappy n line tenet,cz kt kg my bb xblh nk sedut line tenet,sgt membakar jiwa raga r gak.seyes.nk wat repot final pun tergendala,kalau En buah hati tahu,kompem kena drop kaw2 dari dye..sgt terrbbaaaik..

today i want to talk about..bla..bla..bla..any suggstion n any idea bebeh?come share wth me..walla..*lantak la nk terabur ke apa,sy orng melayu.terbaaikk ok,sya pun baru balik kg,n nak cte aktiviti seronok yg sya lakukan di kampung.seyes sangat seronok..xtahu la pada korang gi mana an?cz sya memag suka men ngn kotor2 ni,n xsuka lelaki gelar sya ni M.A.N.J.A..

sangat seronok cz ari ni(sabtu) ikut ayah p pasang jala kt sungai belkng umh kg sya,ingtkan sje2,n men2,rupa2nya btl plak nk p pasang jala,masa ni sgt sonok,cz men ngn tanah berair n redah sungai yg mengalir.wahh sejuk gi tu..lps pasang jala 2,wat date ngn halaman umh wan,part ni mmg sya kureng sikit,cz kena redah n selalu dekat ngn matahari,p cabut rumbut di halaman umh.tp mungkin sbb gara2 nak jaga kulit dari bertambh kegelapan,sya dapat part yg bnyk pokok melitupi matahari *ayat nk skema cewahh,so sgt sonok gak,men cabut2 rumput.bersih halaman yg dicintai aw..malam plak,ayah ajak p blaja agama kt surau,so sbgai anak yg solehah,sya ikut permintaanya.cewahh,masa ni men rembat je baju kurung umi dlm almari cz sya blik kg mmg xbawak baju kurung.nsb jmpe kain baju kurung,kalau x kena ikat kt pinggang KAIN BATIK BAI..perhh jd perempuan melayu terakhir la sya.hee

ok,lps je hbs aktiviti hari sabtu,pagi2 lagi umh dah bergegar dengr manusia mengalunkan lagu "B.A.N.G.U.N !!",korang pernh dgr x?sya pernh aw..wan sya la penyanyi popularnya.korang xkenal,cucu2 dye terlbh kenal aw.haha,lps tu ikut ayah p tgk jala..sangat lumayan la..dapat ikan sembilang,ikan putih ngn ikan sepat. *sepat kedah a.k.a nama bng longku di fb,masa ni mmg best,cz men ngn lumpur,n dating ngn pacat.pacat melekat kat kaki adik,but seyes sonok tgk pacat tu,pe g belai2 la dulu sebelum sya cabut n rentap.walla sangat terbbaaikk n secara lembut.hahaha..apa sya kisah ngn pacat,bukn racun pun,xgeli,but seyes sonok aw.g pun En buah hati pun suka men koto,n dye ada gak geng ngn kekasih hati dye ni.dh dpt ikan trus masak cili api.perhh maveless tahap gila meleleh,sekali rasa pasti maw lagi.ikan fresshh dnt play2..

sebenarnya,sebelum ni bila sya blik kg,sya xde wat aktiviti2 ni,tp tbe2 blik kg minggu ni trsa best sangat,sbb sblm ni xpernh cube plak aktivti sonok ni di kg sendri..wlpn xpat date ngn my lappy,but still dpt buat bnda yg menyeronokkan gak,mcm aktiviti2 yg sya cte kt atas td.curang sekali sekala ngn my lappy,pe slhnya,jgn curang ngn lelaki En buah hati sudah.ok,jumpa lagi di next entry..

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome