June 29, 2011

Amanat untukmu..



Saya x hot mcm korang,tapi saya hebat macam kamu



As salam reader,btw ari yg dinantikan oleh my boyfie a.k.a lil bro Mohd Zuhair Wafi Bin Ahmad Ghazali telah pun tiba,now time to dye bertolak ke batu pahat untuk future stdy..wahh sgt sonok la hati dye dpt smbg blja luar dari ngri sembilan,itu pun slps dye tnya pndpt kakak dye nk p smbg di mana.berkat kepandaian dan keprihatinan kak dye,cewahh sya suh,dye smbg blja kt KPTM-Kolej Poly-Tech Mara kos Dip Graphic Design..Follow up kos yg dye ambik time f4 & f5 dulu.

Sblm ni,parent suh dye msk ptpl di seremban je,dkt ngn umh,but kakak dye a.k.a sya la,menentang keras tmpt stdy tu.atas sbb2 tertentu juga,n sya pun tnya pndpt my bestfie "Rin" tntg KPTM.so lps bincg2 n tgk kos Graphic design kt kptm dlm website MQA so trs suh boyfie blja kt KPTM..bak kata bestfie "LAKI TAK MERANTAU TAK BEST R". setuju.setuju.setuju.:)he



Gahnya asrama beliau,lelawa


ok,now semlm mulalah life baru my boyfie a.k.a lil bro.wahh sgt sonok la dye,sbb berpeluang duk asrama.asrama mantop lakk aii..sya xpernh merasa duk asrama..SEYES xpernah.dah la bilik besar,1 bilik 4 orang.waahh sonoknya..tp budak bilik dye semua budak jhr.*hambekk ko,tp ensem aw.sempat cuci mata jb,cz hntr dye n brng dye kt bilik erk..cuci mata je k,xtkr2 no phone pun.haha..pngkt adq2 je tu..hopefully dye blh survive life dye kt sne.Akk mu sentiasa mendoakan dirimu.*walaupun dye n sya selalu gdh,tp syg sbgai akak kpda adq still tersemat dalam hati bai wa xbuat cte bai,wa seyes bai.

Pesan Kak Mu: Along thu,abg kdng2 buka blog along ni,so mcm along ckp kt asrma semalam,beljar rajin2..dapatkan segulung diploma bukan segulung sijil nikah aw Ayt ayah masa ayh hntr along blja kt p.p hee,jangan lupa solat,banyak2 berselawat bagi ingtn jadi mantap,rajin2 baca Al-quran. JANGAN MEROKOK,bab ni along cukup pantang kalau adik2 along merokok,ayh pun xmerokok,abg jgn nk gtl2 cube benda ni.jimat2,jgn boros2..Insya Allah,pinjaman mara abg akan dpt,kalau blh xpyh la ptptn,kalau xpat MARA,baru apply ptptn k.pape pun,niat kena btl.g sana blja rajin2.hah,btw along xpernh halang abg bercinta aw,apa yg terbaik untukmu,terbaik juga untuk diriku,sbb perasaan cinta tu xblh nk dihalng kan?tp sblm duk mngtl tu,blja rjn2 lu,ingt keluarga terlbh dahulu,sblm wat benda lain."Kajayaan kte terletak ditangan kita,kebahagian kte bergantung pada diri kte yg mencorakkan,tiada siapa berhak mengatur hidup kte" pasangan sbgai pembakar smngt,bukan PELUNTUR semangat dan cita2 mu.jgn trs jth,jth dan jth.mulakan hdp yg baru,ditempt yg baru ini.ggl sekali,tak bermkna ggl selama2nya.along thu,abg bijak,usaha kena tingktkan.along dh tlng abg blja kt johor,so skunk terplng pada abg nk corakkan gimana..pape hal text along je.Doa along ada untuk adq2.jumpa lagi di next entry..

No comments:




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome