May 23, 2011

My best friend until die


Nama: Mohammad Shahrin Bin Abdullah
Umur: 20 thun 8 May 1991
Tarikh Persahabatan: 12.12.2008


nanti kte p shoot sama2 erk.rin bawa canon,sya bawa nikon:)


Masa tulis entri ni,saat ni tengh meluahkan sesuatu pada dye,terima kasih hadirkn kekuatan saat sya kelemahan..dn dye xthu pun,sya wat entry ni,tp sian kt diam,cz sya bls msj dye lwt.hee.maaf.:).ni untuk awak aw..!ok.btw sya beruntung dianugerahkan shbt spertinya,dan xkn ada yg lain,mampu mengantikn serta sama spt dirinya.bukn sya nk ckp kawan2 sya xbek,xphm sya,tp dye ni,lebih memahami sya dan kenal diri sya bgaimana.kdng2,kalau sya sedih,xberthu dye pun,dye thu sndri.bak kate dye "rin kn ada 6sense".hee.Dye selalu ada ble sya marah,sedih,kecewa,sakit,dn sya ssh nk rhsiakn pape pada dye..but xsemua ok,ada gak bnda yg perlu sya rahsiakan..pasal 1 Benda tu..rin awak thu kn benda tu?ahakk..:P.dye pernh beritahu "sya,kwn xknl sakit ke,lawa ke,cml ke.kwn tu perlu ada keikhlasan.dye xkira paras rupa,kalau cntik kt luar,dlm xcntik,xgune jgk"..jd,pershbtn sya dgn dye smpai skunk blh bertahan.Alhamdulillah,family sya pun sdh mengenali dirinya..mana xnya,perkenalan kte bermula dari apa plak kn?kalau x sya mulakan dulu...hahaha..aiii...:P

Dye ni lain dari orang lain.kdang2 sya xmampu nk bls segala kebaikkan yg pernh dia berikan pada sya.sbb orang yg syg sya,or rapat ngn sya sekalipun xpernh wat mcm ni,seperti apa dye buat pada sya..

1)Tiap2 malam,dye XPERNAH terlupa pun,untuk wish "Good night sya,sweet dream",selagi dye xwish,tu xbermaksud dye lupa,TAPI dye blm lg tdr la tu.so sya xterkjt pun if 3,4 pgi dye wish mcm 2.kdng2 kalau sya nk tdo pun,sya ckp ngn dye "sya nk tdo ni" tme2 tu jgk dye akn msj la,n ckp perkara yg sama..thu x,sya xpernh bsn,cz sya hargai apa yg dye buat..dye tak pernh lupa wish..!tu yg sya akn ingt dye.kalau awk xde,xthu la dgn spe sya nk buli.hee

2)Dye thu,sya bukn perempuan yg suka makan sayr..dan sya suka mandi lewat malam.kul 10Pm,kul 11pm,pernh tu pkul 1pg.bdk umh kt p.p pun thu prgai sya mcm ni.dan dri sya kt pulau pinang lagi rin ni thu skp sya ske mandi lwt2 mlm:P.dye cukp pantg kalau sya mandi lps pkul 7pm,mak sya pun marah gak,cz sya ske mandi mlm.ye la,nanti kena paru2 berair.dye plak xbg sbb 1 hal,badn perempuan ni lembut,jd angin cpt msk,sbb tu bahu,tgn dn kaki sya selalu sakit.kte dye.n mmg btl pun.hee.pasal kes syr plak,pernhla mkn MCD ngn dye,sya p tlk2 syr,dye memekak ckp "mkn la syr tu" n kalau sya xmkn syr nanti dye akn bg nsht,kt sini pun sya dh thu dye syg sya.haha..syg sbg kawan.ok,orng lain mana rmai thu,sya ni nk mkn syr pn memilih,hobi mandi lwt2 mlm.kwn2 len?xde rmai yg thu..yg thu pun bdk umh sya kt p.p.tgk,dye lbh knl sya.haha

3)Bab ni pling sya hargai,cz XADA sorang pun peragai spt dye.thu knpe?setiap saat,waktu,jam, dye selalu ada untuk sya.!pernh sya msj dye 2,3 pagi,dye ttp ada untuk membls msj sya.sya pernh tnya,"msj alert,rin pkai lagu kuat ke?" dye jwb,"xde la,dye sdr kalau hp dye vbrte"kalau hp sya vbrte,blm tntu sya bgn aw..haha.kalau sya ngs,sdh,lwt2 mlm,sya msj dye,msj sya,xpernh dye hampakan.selalu shja berbls..xsmpai 1 saat,hp tu akn msk msj dri dye.pernh 1 day,dye tour badmntn,dye bthu dye nk p men kjb,sya plak tme tu sdh,dye ckp nanti dye msj sya,masa tu sya xbg dye men,cz sya nk dye teman.dah tu dan2 dye ckp,ok la,kalau sya xbg rin men,rin xpergi men.perhh perngrbnan tu.dah tu sya xsmpai ati,sya suh dye men tour 2,xsmpai stgh jam,dye msj.agak pelik,ble dye ckp dh hbs game..dye ni men ke,or wat2 klh?xkisah la rin pape pun,tndakn rin ni,wt sya rasa dihargai..mana pernh orang lyn sya mcm ni,setiap saat,slalu ada dgn sya.xkisahla,rin ada dlm kls ke,apa ke,msj sya xpernh rin hmpakan..sya ngn rin student gak,tme final kptsn ok je,tp tah..kte ni mmg shbt len dari len.

4)Dn 1 lgi,setiap kali tmt kteorng msj,msj trkhr msti dri dye.xpernh la tmt msj 2,sya orang terkhr..cnthnya la kn "rin:gd nyte sya.papai" sya akn jwb "ok.tata" dye msti akn bls msj sya tu "rin:papai"..msti dye akn bls gak la,xpernh xbls..aipp pelik2 je..mgkin dye xnk,sya ternanti msj dye,or dye ni GENTLE kut.haha..ye la,kdng2,kte bg msj pnjg2 pun,n bertnya soalan pun,orng yg knl kte,blm tntu sudi bls aw..tp dye ni mmg laki yg sngt memahami sya.sbg kawan sya,sbg teman untuk sya meluahkn,pendengar setia sya,tmpt marah sya,mmg dye la..seorang yg penyabar,dn XPERNH SYA DGR DYE MARA sya.hebat x?sya syg dye sbg kwn dunia akhirat sya.

Sbnrnya byk lagi pengrbanan dye diatas pershbtn sya dgn dye..msk ni,hmpir 3thn bershbt baik dgn dye,wlau bermcm2 perkara berlku,tp pershbtn ni,ttp trs terjalin smpai ble2..cz dye ajar sya bersabar,dan sya pun thu dye mmg penybr.hee.terima kasih kerana hadir dalam perjalanan hidup sya.mcm sya ckp ngn dye,xkn ada orng yg blh gntikn diri dye,sama spt diri dye,cz dye la pling memahami,n bersbr dgn kerenah sya.wlpn sya xbyk pun wat kerenah ngn dye.haha..sya thu,sya suka skitkn hati dye,buli dye,tp dye ttp ngn sya.cz sya pun nk trs bersama dye bersahabat smpai ble2.dye insan yg baik,sya rasa bertuah,kerana dye hargai kekurangan diri sya,dye hargai setiap saat sya bersama dye.terima kasih sahabat..sya nk pershbtn ni terus terjalin smpai kte mati.terima kasih lagi sekali:)

2 comments:

Muhammad Qayyim Bin Suhaimi said...

jge rin baik2..im tau im bkan la kawan baik yg terbaik bg sya dan rin la yg terbaik untuk sya..im doakan sya ngan rin x nk gaduh2, jdlah sahabat yg baik..=) doa im untuk sya..

chot ok..! said...

apa la yg im ckp ni..im pun kawan bek sya juga..bek sangat dgn sya..slalu nsht sya,sbr ngn sya..sya syg kwn2 sya :)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome