May 8, 2011

Kenangan Kau Dan Aku

Terasa saat ini ingin ku ungkapkan segala kengan mns diriku bersama dirinya..
kerana aku ..... drinya..
awak ingt lgi x?
ni la first gmbr yg awak send pda sya,masa hari raya thun 2009..
kalau awak perasaan tarikhnya pada 20.09.2009
Pda gmbr tu pun ada trikhnya.
slma sthn 7 buln kte bersama.kngn dgn awak,skit pun xpernh sya lupakan.
sya bhgia dgn awak..bhgia awak..




Sya ingt lagi,awak prnh kata pada sya "sya mcm mna kalau pau xpt tnaikn jnji nk hdp ngn sya"masa tu hati sya btl2 berdegup kencang,sya xsngka awak akn tnya soalan mcm ni pada sya..sya hnya mampu mmbls "sya xpernh anggp tu jnji pau,jdh pertmuan,ajal maut smua dtgn allah"awak pula mmbls kata2 sya dgn "pau tkt,pau tingglkn sya,masa tu mkin hmpir"..awak,sya thu kamu tabah orangnya,kamu kuat orangnya,pasti kamu blh smbuh dari skitmu kelak.doa sya,shbt sya,kawan2 awak selalu mengiringi awak..

Pau,sya bhgia sangat dgn pau..yup tak dinafikn,dulu pau slalu skitkn hati sya..dan pau ketahui itu.lps tu sya mnx tiap2 hjng buln hntr mail pada sya luahkn rasa,awak lakukn perkara tu pada sya.dan awk bthu perkra ni tak susah untuk awak lakukan..pau pernh bthu pada sya "pau cume takut,tkut menyakiti hati insan ksygn pau ni.."awak,lps tiap2 hjng buln kte hntr mail,sya xpernh pun rasa skit hati,cz sglanya teRjwb.sya snyum sndri ble baca mail2 awak yg lama..sungguh sya rasa dihargai..

Pau awak ingt lgi x,sya pernh ckp pada pau "AWK CINTA PERTAMA SY,KALAU BLH SY NK AWAK JDI CINTA TERKHIR SY JUGA,SY AKAN JAGA AWAK SMPAI HUJUNG NYAWA SY SEANDAINYA AWAK MENJDI MILIK YG HALAL BUAT DIRI SY KELAK"..ingt x pau dgn ayt ini..dn masa sya melafazkn kata2 ni,air mata sya menitik,dan ia btl2 dri hati sya..pau bls kata2 sya ni dgn perkara yg sya xpernh jngka.."sya tahu,pau hargai kdtgn sya dlm hdp pau,pau xpernh rasa bhgia mcm sya wat pda pau.sya ajar pau mcm2 dan sya buat pau bhgia.pau syg sya ..."pau,awak yg ubh diri awak menjdi yg lbh baik.sya hnya membimbing dan mendoakn shja..apala gunanya teman,kalau tdk saling tgr mengr kn?pau,sya nk mngs saat mnls entry ni.

Sya ingt,impian dan keinginan diri pau..pau pernh bthu pada sya "pau teringin nak kte jd mcm klip vdeo lagu nyanyian Amar : Amani..Insya Allah,dtkdrkn jdh kte pnjg,sya akn wat lbh dari klip vdeo tu.pau ingt lgi x,sya pernh bthu hari2 sya nk tnya pada pau ayt ni "will u love me today" kdng2 sya terlupa nk tnya,tp setiap kali sya tnya,jwpn pau selalu buat sya snyum sndri.dn pling sya ingt pau bls kata sya tu dgn "I will not even today,but till i die".terima kasih awak..Tp sekarang awak skit,dgn spe sya nk tnya soalan ni...

Sya nakal dgn pau,sya suka sakat pau,dan pau rjn melayan.dan perkra tu terlalu indah buat sya..sya ingt lgi,awak kta pau tkut kalau sya mkn hati psl post ayt dlm fb dr seseorng tu,sya plak sakat pau dgn kta "wah ada pmnt,awak nk no hp blh,nk usha blh?dh ada tmn hdp?awak ni tuff,ensemla.sy jth cinta dgn awak" pau plak kenakan sya semula dgn menjwb "Awk bkn sy xnk awak,tp sy dh ada yg punya,sy xleh trme cinta orng len,syaqira liyana dihati sy"kalu awak dpn sya,maw rasanya awak smbut sya jth pengsan..

Dan perkra yg sya tersnyum dan tersengih2 sedri ble berulang2 kali baca msj ni dari awak..ingt lagi x,sya penh khbrkn pada pau "pau,kalau dbri pluang masa berptr,apa yg pau nk,?"pau jwb "klau blh,pau xmaw buat sya kecewa mcm part1 dulu"hee..sya glk2,lps tu awak bthu,pau thu la pau slh ngn sya dulu.:).lps tu sya tnya soalan len plk "mcm mna klau dbri pluang masa dcptkn,apa yg pau nk?"pau jwb "pau nk cpt2 pinang sya"..pau thu,alang baca msj ni,dye kte pau n sya ni mcm2.sya pernh bthu umi,npe umi xlhrkn along awal2,kalau x ayh dh dpt pngkt atuk dah..ble sya pk2,kalau sya lhr awal,blm tntu dpt jmpe diri kmu kn pau..jujur saat ini sya merindui diri awak..

Pau,smlm sya rasa nk menjerit Kgmbraan ble mendpt msj dri awak,tp air mata sya yg terjth,bila msj tu bukn dri awak,tp dri adq permpuan awak..sya mngs saat adq khbrkan keadaan awak saat ini..awak,cpt2 sedarkn diri..sya rindu..sya xkuat..sy perlu awak..spe nk lap air mata sya,kalau sya mngs nanti,spe nk pgng erat tgn sya ble awak mnjd milik yg halal buat diri sya kelak.awak ingt kn?spe nk slalu nyanyiakn lagu permata yg dcari,amani,dn lagu2 nasyid dtlnga sya?spe nk smbgkn nyanyian lagu istikharah cinta yg sememngnya sya ssh nk nyanyikan?awak ckp,trgn nk jd mcm Vdeo clip Amar:Amani,kalau awak xsembuh,mcm mna sya nk realisasikn impian awak tu..awak,wlau sya jauh dari diri awak,doa sya slalu dismping awk..awak kena kuat,sebabnya sprh kekuatan sya ada pada awak..selama ni,sblm sya tdo,sya akn ckpkn slmt mlm,dan kadang2 awak akn msj tak pun awak akn kol sya ucpkn kata selamt mlm,sekarang?awak diam membisu..hp sya xberbunyi msj dari awak,pngln dari awak..kdng2 sya xkuat,tp sya kuatkn juga hati..sya thu,dugaan yg dtg,msti ada sbb dan hikmahnya..diatas sejadah cinta,sya mendoakn kesejahteraan diri awak..cinta awak buat sya terlalu agung untuk sya menymbutnya,tp tdk pula sya melepaskn cinta awak itu dgn mudahnya..sya akn bls cinta awak dgn spenuh rasa syukur sya pda khdrn awak dlm hdp sya..cpt2 smbuh..

p/s:awak ktahu itu,sya xreti nk meluahkn dgn kata2.hnya tulisan,yg slalu mmbuatkn diri sya pndai meluahkan.jd sya luahkn semuanya disini..1 harapn sya,awak kena kuat tabah,dgn apa yg berlaku..sya menanti diri awak

8 comments:

nisa_perasan_cun said...

ape sedih2 ni sya...
lagu pon sedih..akk bce pon mcm nk sedih dah ni..

so awk kne kuat :)

chot ok..! said...

kakk...
sya xthu nk wat pe skunk ni..
xmmpu nk berdiri ats kaki sndri pun ada gak..

slalu tbhkn hati ni..

Hanya diriku said...

huhuhu..sdh lah akk..
akk.tbahkan dri tw...
jgn sdh2 k...

chot ok..! said...

insya allah akak akan cuba tabhkn diri..
addq eydda pun pesan mcm tu..
trma ksh dik tyka..

sepatkedah said...

wahhh..k.long..tersentap la bila bca ayat2 k.long tu..sabar byk2 k.long..b.long sentiasa mendoakan kebahagiaan k.long..
sentiasa igt Allah..
huhu..

sepatkedah said...

wahh..tersentap hiba dan juga riba bila bca petikan k.long ni...
apa yg b.long mampu ckp kt k.long"byk2 la bersabar.sentiasa igt Allah..Dia yang Maha Berkuasa.."
walau apa yg terjadi kita terima dengan hati yang tenang..huhu"

Anonymous said...

sya thu pau kuat semangat..jd sya pn kne kuat semangat jgk k..
berdoalah dan istiqamah..Allah itu Maha Mendengar..

chot ok..! said...

bng long ku :..bng long je phm adq bng long ni mcm mna kn?wlpn kte jauh,tp bng long phm ati kak long cm mna..maafkn kak long ye bng long,kadang2 adq bng long ni lmh jga,tp kak long akan selalu ingt pesan bng long tu..trme kash bng long..syggg kak long.n trme kash doakn adq ipaq bng long..




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome