March 2, 2011

salahkah wanita xtau masak?

sya ada baca 1 artikel ni n sya btl2 berminat..
tjuk dye,"salahkah wanita xtau masak??"

Bagi SESETENGAH lelaki tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. wht the frog boy..u shld now,nobody perfect in d wrld,dan paling penting awak kena terima seadanya wanita berkenaan..1 kelemhan diri wanita yg anda nmpk,tp ada sejuta kelemahan yg xpernh anda nmpk dalam diri anda sendiri..
sedangkan wanita xpernh plak mempersoalkan "Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam" pernah ke?

pada wanita Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal.Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola. Begitulah standard yang telah ditetapkan.

Bolehkah seorang wanita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga? Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah.!Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimam satu taman perumahan juga.Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya?Ternyata ramai yang menjawab tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal.Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri.Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami.

huh,kalau mcm ni la kehidupan sekarang,tdk berkembanglah..masa sya baca artikel ni,sya baru shaja lepas baca 1 blog SWEET HUSBAND & WIFE..wow,dan sya teringin juga,if future husband sya sebegitu,cz trme pasangannya seadanya..so sweet dear..rasanya beljar memasak selepas kawen 2 lagi indah..cz sama2 blh blja cra memasak,suami blh tlng2 kt dpr,bstnya if suami istri dapt sama2 duk dekat dpur,n masak sama2..sya juga ada terbaca,lps isteri dye pnt2 memasak,suami dye mcm mengerti je,waktu si istri mengemas meja,si suami tlng bersihkn dpur n cuci pinggan..wow ..tringin rasanya nk rasa suasana mcm 2..sya bhgia,ble tgk pasangan 2 romantik..sya akan rasa ke xsemua tu nanti?sya pun xtahu.pada insan yang akan memiliki hati insan ini iaitu saya SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI,sya harap kalau dh ditakdirkan awak adallah jodoh sya tdk kiralah kte knl,ataupun cinta pndg pertama or what ever,trima la saya seadanya..cz sy bukan sempurna 100%..n kalau blh,sya nk awak selalu berada disisi sya..:)

luhan hati ku untuk hari ini..ku rindu dan ku inginkan saat bahgia itu menyusuri perjalanan hidupku..

2 comments:

Capo Grande said...

kalau xnak jadi lebih baik, macam mana nak pasangan yang baik?? jadilah lebih baik dulu baru boleh mintak orang lain jadi lagi baik...

tapi pompuan xreti masak??? campak lombong je...lelaki ramai pandai masak okeh...biar xpandai jangan malas...xpandai tu alasan je kan utk taknak masak or blaja masak...tq...

chot ok..! said...

ecece en azlan dah bermuqadimah kt sini..
sya terbaca 1 artikel ni,2 yg post kt blog sya:)
hope 1 day,isu mcm ni xpyh la nk bsr2 kn,kan?




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome