March 13, 2011

FaktaKU bukan autaKU




fakta 1

paling utama,nama diberi syaqira liyana binti ahmad ghazali dan tiada perubahan sama sekali erk..& nama 2 akan tetap dipakai smpai bila2..hnya mati je nama tu akan bertukan bintinya..

fakta 2

seorang yang ceria,happening,nakal,n gila2 dengan semua orang..xkisah la orang tu baru kenal ke,nk kenal,or dah lama kenal..but sometime orang ssh nk kenal diri sya juga.cz mood sya cpt berubah.kadang2 masa tgh ceria,automatic mood tu akan berubah len..hrp maklum..haha

fakta 3

sangat sukakan ketenangan,kepercayaan,keikhlasan,kejujuran dari seseorang insan..sya pling xske di konkong,dipaksa,dihina,difitnah.. for me, forgive but not to forget..so paham2la erk..xpuas ati ngn sya face to face..sya jns open..:)

fakta 4

luv travel,luv slami benda baru but bnda baik je,tidak kpda bnda yg jahat..pahamkan disini betul2 ok..so sbb tu sya pilih untuk travel n merantau jauh ke pulau pinang future my stdy..kadang2 rindu juga dengan family tersayang yg berada di n.9..

fakta 5

sya harapkan insan yang bernama lelaki memahami sya,hargai hati sya,slami hati sya..sya xharapkan janji manis,harapan dari insan tersebut..tetapi BUKTI keikhlasan beliau menerima,menyayangi,mencintai diri ini..itu shaja.

Fakta 6

Secara jujurnya sya kuat cemburu..dan mmg kuat cemburu..but bukn pada semua bnda la..Sya xkn cmburu if orang tu jujur pada sya..n sya akn mara,if sya thu dengan sendirinya.So better dah wat salah,trus bthu sya erk..

Fakta 7

Love shopping,love movie,love bowling so sape bersama dengan sya kena pahamla..tpu la kalau perempuan xske shooping..walaupun sya suke shopping,sya akan pakai duit sya sendri..sya xkn minta duit orang lain..kalau kt parent sya tu,len cte la..haha..mmg always sya pau mereka.

Fakta 8

Sya suke makanan barat exp chiken chop,pizza,kfc,mcd n I love
Kenny Rogers ROASTERS tp dalam pada masa yg sama sya suke masakan kg juga,but agak cerewat sikit dalam pemakanan..hee..sya xsuke belacan,ulam2,sayur2 pun sya memilih..mknan masam2 pun agak kurang sikit exp tom yam,asam pedas..as a anak jati n.9 I love masak lomak cilia pi..hee.luv like this..hahah

Fakta 9

Sya suke benda yg simple,cute miut..xsuke bnda yg crowded..same like when I drees up my body..simple but look nice..kata kawan sya la,sya ni simple but nice..thnk to dauz plkn..remember the sweet moment at kem plkn putput alor gajah Melaka 2009..:)

Fakta 10

Suka pau,roti,kek,ais krim,coklat, cz sume 2 comel,sedap,gebu n mmg kegemaran girl pun..sya xkisah pun when my birthday come,korng hadiahkn roti gardenia yg pack kecil 2..i appreciate u..haha..but I love ais krim very2 much aw..smpai my parent call me “hantu ais krim”

Fakta 11

Love shawl,dress,shoes,make up, benda ni sya love sangat2 cz kekemasan amat penting dalam diri sya..make up pula,sya xske pakai blusher merah tu..sbb sya xreti pakai..n sya pun xbpe suke pakai eyeshadow..sya hnya ske pkai foundation,lips gloss,bedak Compaq,n eye liner..n sya juga akan pakai lens..cz 1 sbbnya sya ni rabun.tp kalau sya mls nk pkai lens yg ada power,sya akan pakai lens yg xde power la..

Fakta 12

Sangat mementing persahabatan.sya akn mudah menagis ble gaduh dengan kawan,putus persahabatn or kawan ada mslh sya nk sya always ada beside dyeorang..cz sya ni jns pompuan yg cpt mengs..lbh2 lgi ble tgk orang or kawan ngs..sya pun nanti sama2 turut ngs..berat mata memandang,berat lagi bahu memikulnya..

Fakta 13

Sya ada ramai kawan dan kawan2 sya seimbng mean lelaki dan perempuan..dengan semua orang sya blh masuk.tp sekali orang tu dah wat mslh dgn sya,n timbulkn kebenciaan sya pada dye..smpai mati pun sya benci dye.cm sya ckp pada fakta 3 for me forgive but not to forget.Tp sya bukn orng yg mmbls.

Fakta 14

Sya mengharapkan seorang lelaki hadir mengisi ruang hati ni sebgai seorang lelaki yg always ada bila sya mempunyai masalah,selalu ada untuk dengar masalah,menghargai sya sebgai seorng wanita yg menghrpkn perhatian,kasih syg bukannya layan sya sperti orang yg tiada hati dan perasaan..when I fall in love wth him,hnya orang tu je yg always in my heart..xkn ada yg len..

Fakta 15

Sya suka berangan benda yang indah wth someone special,dan sya ni terlbh caring..cme orng je xperasan sya mcm ni..xkisah la..spe dah knl sya,dah jmpe sya korang akan ckp sya ni caring n ceria..but if sya ada mslh n mngs sndri dlm hati,no one can know..trmsk la trsyg

Fakta 16

Sya suke ber’blogging’,when I angry wth someone or xpuas ati ke,gembira ke,sya akan stry in my blog..hidup sya tnpa lappy,broadband,purse,hp,kompem akan membosankan..ops sya juga gila novel ok..n sya ni jiwang orangnya..bak kata kawan sya,sya ni hnya thu jiwang didalam kertass,tp ssh nk meluahkn dengan orang lain.

Fakta 17

Sya ske lelaki yg romantik.xsuke mendesak,memahami,always ada untuk sya..bukan lelaki yg mementingkan diri,n always dia je btl..2 namanya ego.huhh.n sya xske orang yg mungkir jnji n xtepati masa.pernh sekali sya jd tunggul kayu tunggu 1 mnusia berejam2,smpaikn orng tu xjd dtg..huh..agak pns je time tu..but still smile.

Fakta 18

Luv my family, luv my life, luv my style, luv my lovely boy, luv my frnd..huh..dyeorng ni semua penting dlm hidup sya.kalau xde diaorang sunyi la hiddup sya nanti..xkisahla kadang2 korng ni mnykitkn hati,tp korang ni byk mmbawa kemanisan dari kepahitan..thnk u all

Fakta19

Sya sedar blaja dengan kerja,saat belajar la yg pling indah dalam hidup sya..thu sbb pe?cz sya dah rasa saat praktikal kt wisma n.9..huhh agak penat..msk kul 8am blik kul 5pm.kalau kt kelas msk kels kdng2 pukul 8,kdang2 petng.blik awal..n abz kls blh enjoy ngn kawan2..btl kata my mum,masa blja la saat indah.n my mum ada gak ckp bercinta time blja la saat indah.cz always together.but now,bla bla bla..haha..

Fakta 20

Sya lupa nk ckp,orang suke panggil sya kecik,pendek,cute,bdk comel,comey,chotdan sya pling suke when someone call me syg..walla wei..n call me kedondong..mungkin dye je xthu,yg apa yg dia lakukan bhgia untuk sya,cume dye je yg membataskn semua itu..lala..emo sudah..haha

Fakta 21

Hati sya ni lembut,mudah terusik,kecewa,terguris tu adalah sya.dan sya xmalu untuk mengakuinya..tp sya ni jns suke memendam,cz sya xnk orang rasa skit hati,kecewa or pape je dgn sya..spe kenal sya lama,thu la sya ni mcm mana

Fakta 22

Ada someone ni byk ubh diri sya kepada yg lbh baik.mungkin dye xperasan.tp sya perasan perubahan diri sya.sya blja memasak pun sbb family n dye.sya jdi sbar pun sbb dye yg ajar.sya jadi tabah sbb dye yg mmbwa sya mengenl erti ketabahn.tp 1 je sya xblh nk ubh sikap memndam dan cemburu..2 je.tp sya cmburu xde la trk,smpai smua orang sya nk mara n tengking2.cme kalu sya mkn ati tu,sya akn diam,n ayt sya akn pendek2 je.cme sya je xnk pnjg cte n luahkn.sory.

Fakta 23

Ble balik n.9,24 hour sya akn duk dalam blik sya.sya xsuke keluar rumah,n kt n.9 ni pun kawan2 smua jauh2..mean jauh2 tmpt stdynya.n taman sya ni pun mana ada mmbr..seyes duk bndar xbest berbnding kg.cz kalau kt kg tu,wahh mls la nk cte..agak cmburu nanti dlm hati ni.haha.tp kalau dikaitkan dengan infrastruktur,jujur bndar lagi baik dari kg.so terpulng la..ada pro n kontra antara kg ngn bndar.

Fakta 24

Bila sya ada masalah,sya ssh nk cte pada someone special in my heart ni,mybe sbb sya kekok.n sya dah always n selesa cte mslh sya pada kawan rpt sya.sya nk sgt dye take over tmpt kwan rpt sya tu,tp tah..need space n time to share problem with u la..n if sya dah share problem wth my someone people,mean I trust mereka.

Fakta 25

Sebenarnya byk lagi sya nk sharekan dekat sini,tp cukup smpai disini.mybe ada ari len sya akn crte lagi pasal sya..sejujurnya sya syg family sya,kawan2 sya dan muhammad .... a.k.a en pau.thnk awak cz byk ubh diri sya..sekian terima kasih cz baca pasal sya..enjoy ur reading..tata

2 comments:

najwawawa said...

wahh2..
byk sngguh fakta nye yerr..
mne laa dtg ayt2 k0 ni sya..
heheh..
wat n0vel plezz..
:)

chot ok..! said...

datang when i remmber someone,when i sad,when i hhpynes wth him..
kalau blh mmg aku nk wat novel wa..
nk bthu 1 dunia,hnya dye yg ada dlm hati ni..hnya dye cintaku..dah xthu nk bilng kt dye ati ni..hnya tulisan ni je yg blh wat dye thu aku always dekati dye..




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome