March 8, 2011

AKU?SYAQIRA LIYANA BINTI AHMAD GHAZALI


sya ingt kata acik rahman pg td:sya,ko ni kn mcm2 tudung la..dulu selendang rudgulid(maaf xreti eja nama pmain bola tu),selendang anting2,ari ni selendang apa plak?:)

salam semua,first of all,sejujur2nya sya mls nk ltk pic
but hobi sya,tiap kali nk wat entry baru,
tgn msti gtl nk ltk pic..xske?.peduli pe..
"peduli pe" huhu,spe la kena ayt 2 erk smlm..en pau maafkn kedongong erk:)
agak terkasar bhsa n bergdh plak mlm smlm..n thnk cz kmu peduli gak erk tntg sya..
ada orang cmbru tak sya ajar ketua kampung hari ni?LELAKI 2 awak..bukn grl.haha..
sya xperli la wak,cume nk sakat je.~~cz xnk ada orng cmburu plak..:p
cz sya phm perasaan kamu,n sya pun pernh rasa psl kes tutt..
cume sya mls pnjg cte,sya snypkn je..erm..
ok,dah..ari ni duk ngajar ketua kampung..agak pnt..
but ada 1 ketua kampung ni..ala3 cmlnya..
rasa nk cubit2 je..nsb pngkt atok,kalau x mmg sya dah trk2 pipi 2..
mungkin bg pndgn korang biasa kut,but 4 me..
C.O.M.E.L..!msti agak plik ble sya pnggil orang tua a.k.a pngkt atok kite cml..
tp sya xksh.sya mmg ske ngn orng tua..but xbermaksud laki sya a.k.a suami sya nanti nk orang tua ok..haha.nanti ada orang cemburu..:P
ari ni mmg terbaik la..ngajar microsoft word 2003 kpda ktua kampung,
dijangka kul 2.30 strt ujian hbs dlm 4.30-5.00 ptng cm tu..
tp abz pukul 3.30..perhh mmg xpert la ktua kmpung dun chembong ni..
cayalah tok..:)terbaik..
n lps pnt2 ngajar,n blik ofis..tgk jam pukul 4..
ya allah lmbtnya nk blik..kalau x tu,dah blik ofis trs pntch out je..:)
xpe3 sbr sya..n ada 1 peristiwa pelik,n sya xpernh tgk kepelikkan ni..
agak kuno?haha..xkisah.but bnda ni,depan mata sya sendri,n berkesempatan nk share pic ni untuk tontonan korang..

ni bukn bekas mat rempit aw,tp sejak azali beb,btw thnk bro cz sporting untuk sya snap pic anda..n tq pada ayh sya gak,cz bawa kete mcm lipas kudung nk tunaikn hasrat ank pmpuan dye ni untuk snap photo ni..bengong ank dye ni..

haha,agak kelakar ble ayh bawa kete mcm lipas kudung cz nk tunaikan hasrat along..
tq ayah:)along hargai..
secara jujurnya sya xpernh tgk orang kaki mcm ni.
n sya tunjuk ngn adq2 sya gak dyeorng pun terkjt..hee
xkisahla korang nk kata sya ni ketinggalan zaman,but xsemua orang dapat merasa apa yg sya lihat ni taw,n xslh sya share dengan korang..
n dalam kpla sya bermain dengan pantas lajunya..
apa yg sya pk?sya pk,kalau la allah menjadikan semua hambanya mcm tu,
agaknya mcm mna la kehidupan manusia sekarang..
dan sya thu,indahnya ciptaan allah kepada insan bernama manusia..
xkisahla walaupun bnda ni hnya sekejb saje dapat menginsafkan diri ni,
namun sya xkn pernh bosan untuk fikirkan bnda ni.
lgi 1 kata2 ayah sya juga,banyak membawa mkna memdalam,serta blh diguna pakai untuk masa depan n jangka masa yg pnjg.
xkisahla,walaupun kadang2 kata2nya menyinggung hati ni,mmbwa ati ini berpk kpda ngtf,tp sya tahu,apa yg ayah sya perkatakan tu,akan sya kenang n pkai 1 hari nanti.
sya ingt kata ayah sya dan berkesan dalam hati ni..sya ngs depan mata ayah gak,sya cium tangan ayah sya dan saat ni plak ayh sya cium pipi sya..Ya allah indahnya dunia.
"seorang ayah yang sayangkan anaknya akan selalu menasihati anaknya,memerhatikan anaknya,BUKAN membiarkan anaknya mmbawa haluan sendri dalam hidupnya,cuba along hayati crte LOQMAN NUR HAKIM,hayati nasihat2 seorang ayh kpda anaknya"
bukan sya nk cakp yg sya ni anak yg solehah,terbaik,tp sekurang2nya sya tahu jaga diri sya ini,dan kepercayaan yg diberikan pada sya waktu sya jauh di pulau pinang,sya manfaatkan sebaiknya.bukan sya nk ckp sya ni xada kawan lelaki,xkeluar ngn kawan lelaki,but sya thu jaga batas2 antara sya dan kawan lelaki tersebut..bukan ni sahaja,byk g benda yg sya always akan pk dulu sblm buat.cz sya ingt pesan ayh sya waktu pertama jejakkn kaki merantau jauh ke p.piang
"ayah harap along xjatuhkan maruah keluarga n conteng arang pada keluarga"aku ingt lagi..orang blh cakp pape je pasal sya,but secara jujurnya sape yg kenal sya dengan rapat,dye akan thu la sya mcm mna..n sya PANAS BARAN ble orng buat dajal ngn sya.
2 sya jns xblh nk pendam. n sabar.maaf erk..haha.ok la,pnjg gle aku menasihat diri sya ni..
nk cte pasal kes gambr tu,p melencong jauh.wahaha..ada sya kisah,blog sya pun..:)
xske?xsuruh baca pun..ok la,out of service..


ari2 lps sembahyang berjemaah dengan ayh n umi,along akan cium tngan dan pipi ayh n umi..tahu sbb apa.?ALONG CINTAKAN AYAH N UMI,cz berjaya didik along jadi anak dan contoh kpda adik2 yg lain..dan along mohon maaf pada ayh dan umi seandainya ada mnyakitkan hatimu..AKU INSAN YANG LEMAH

2 comments:

Muhammad Qayyim Bin Suhaimi said...

insyaAllah..jd anak yang baik dan solehah ye..=)

chot ok..! said...

Amin..
insya allah,trma kash im:)




 

Copyright by Syaqira Ahmad © 2012 |Best View: Google Chrome